Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode lydbøker på engelsk

#1

Gaia sa for siden:

Jeg vil ha tips til gode lydbøker på engelsk. Gjerne Science Fiction eller Fantasy, men det viktigste er at det er en god forteller, som er behagelig å høre på.

Jeg er helt ny i lydbokverden, og får derfor ikke opp så mange gode forslag i Audible-appen enda.

:vilha:


#2

IzziCreo sa for siden:

Søk opp Richard Armitage :nemlig: Fått masse priser for arbeidet sitt. Det er en liten fare for at man blir helt forgapt i stemmen, og mister litt av historien, men altså, da spoler du bare tilbake :knegg: Jeg hadde Mr. Armitage himself på repeat på en lang flytur over Atlanteren engang hvor han leser poesi av Shakespeare, Emerson, Byron, Browning - og ikke minst "Annabel Lee" av Poe :elsker: Stephen Fry er fantastisk forteller han også.

Jeg hører ikke lydbok selv (men gjør noen hederlige unntak for Mr. Armitage :nemlig: ), men sjekk gjerne ut om All Souls Trilogy av Deborah Harkness er noe for deg. Jeg leser bøkene nå, og elsker de :hjerter:


#3

Bobbelur sa for siden:

Jeg liker Steven Pacey som forteller. For eksempel bøkene til Joe Abercrombie, The Blade Itself er første bok i en fin serie.
Michael Kramer og Kate Reading har lest inn en del bøker av Brandon Sanderson. Jeg elsker alt av Sanderson, sliter litt med stemmen til Kramer i bil (bare det at jeg må skru opp lyden en del, ikke annet) og om du liker lange bøker med kompleks historie så er for eksempel The Stormlight Archive-bøkene å bli helt fortapt i. :jupp: :hjerter:
En annen jeg liker å høre på er Rupert Degas. Han leser blant annet The Kingkiller Chronicles av Patrick Rothfuss.
Det er faktisk få bøker jeg har hørt som er lest av kvinner. Bortsett fra Kate Reading. Kan være at du liker Justine Eyres stemme når hun leser Guild Hunter-serien. Jeg vakler litt i hva jeg synes, men har bøkene som en guilty pleasure så jeg sukker i stedet over dramatiseringen hun har innimellom. :nemlig:


#4

Gaia sa for siden:

De har jeg lest OG sett sesong en og to av serien, pluss lest den fjerde boka. :knegg:

Stormlight Archives er helt nydelig serie! Jeg hadde lydbokdebuten min med Brandon Sanderson «Rythm of war», men likte ikke den første boken i Mistbornserien hans, så jeg er litt tvilende til å prøve mer av det han har skrevet. Jeg likte Michael Kramer og Kate Reading veldig godt! Patrick Rothfuss har jeg gitt opp, siden han aldri blir ferdig med den siste boken... Guild Hunter skal jeg prøve. Og se om jeg finner noen Joe Abercrombie bøker jeg ikke har lest. :jupp:

Mr. Aremitage skal testes!


#5

Luftslottet sa for siden:

Jeg skulle inn for å anbefale Rothfuss i Audible-appen, men da er vi jo ikke noe lenger. :knegg:

Om du er ny på Audible, så anbefaler jeg på det varmeste å se på alt Stephen Fry har lest inn. Fry som leser Sherlock Holmes, for eksempel. :elsker:


#6

Bobbelur sa for siden:

Siden du allerede har hørt Rythm of War regner jeg med at du har kastet det på resten av Stomrlight Archive! :knegg: Mistborn kan være litt tung elelr kjedelig, men likevel verdt å lese. Jeg har så langt ikke hørt på en bok av han som jeg ikke har likt egentlig, til og med YA-serien hans om the Reckoners likte jeg.

En annen serie som du kanskje har hørt om eller lest er jo bøkene til Jodi Taylor om St.Mary's. Leses av Zara Ramm, og hun har en god stemme. Jeg er på 'slutten' av serien nå, dvs jeg har fire short stories og to fulle romaner igjen. Sånn cirka. :knegg:

Jeg har litt inntrykk av at vi har samme smak når det gjelder bøker, så jeg må jo spørre om hva du synes om biografier? For eksempel biografien til Mark Lanegan, musiker. Han selv leser, og han har en egenartet stemme så der må du like stemmen for å høre på.


#7

Gaia sa for siden:

Oi, her fulgte jeg ikke opp, ser jeg. Jeg er ikke spesielt begeistret for biografier Bobbelur. Det jeg har gjort er å rett og slett gå tilbake til en del av bøkene som fikk meg hektet på fantasy-genren da jeg var tenåring. Nå har jeg nettopp hørt ferdig «Daughter of the Empire» av Raymond E. Feist og Janny Wurts, og jeg er like begeistret etter å ha hørt på boken, som jeg var da jeg leste den for nesten 30 år siden. Jeg skal høre på de to andre bøkene i trilogien, og har også lastet ned «Magician» av Raymond E. Feist.

Jeg har også begynt på «The Poppy War» av R. F. Kuang, og kom halvveis i den da jeg kom på at jeg hadde lyst til å høre på «Empire»-serien, siden begge er inspirert av Østen. Så jeg kommer nok til å høre den ferdig, når jeg er gjennom triologien jeg holder på med nå. :jupp:


#8

Bobbelur sa for siden:

Forresten - The Quatum Thief! :hjerter: Jeg venter enda på oppfølgeren...

Har ikke hørt noe av Feist, så det får jeg gjøre når lyttelisten min er tom. I 2030 eller nmoe sånt... :rofl: Har litt for mange bøker jeg ikke har begynt på enda gitt. :sparke:


#9

amylin sa for siden:

Nå hører ikke jeg lydbok, men jeg vet at Scribd har lydbøker og det er på engelsk/amerikansk.


#10

Luftslottet sa for siden:

Har du lest Rivers of London-serien til Ben Aaronovich? Jeg eeeelsker Kobna Holdbrook-Smith som leser, og bøkene er nydelig urban fantasy. :elsker:

Jeg er så lei chosen one-serier, og likte ikke Mistborn, men har begynt på Mordew av Alec Pheby fordi det er Kobna som leser.


#11

Gaia sa for siden:

Rivers of London-serien er veldig fin, men ikke fin nok til å høre på nytt. :knegg: Det er mulig jeg skal teste Mordew, selv om jeg er enig i at Mistborn ikke er noe for meg. Det er muligens «chosen one»-temaet som fører til manglende appell. :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.