Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pandemiprat om politikk, strategi, krisepakker og statistikk

#1

Maverick sa for siden:

Skulle vi prøvd oss på en litt mer generell tråd om de store linjene, vaksinestrategikalkyler, gjenåpningsstrategier, politikk og krisepakker? Globalt og nasjonalt?

Kan være digg å diskutere både rødt nivå i skolevesenet og permitteringslengder og slikt på et generelt nivå, kanskje? Det er sikkert flere enn meg som leser seg blå på ymse tiltakspakker og forskrifter.

I dag leser jeg meg for eksempel litt mer opp på den nye lønnstilskuddsordningen, som ser ganske bra ut (fortsatt ikke HELT on fleek for de uten fakturerbare timer nutildags, men dog) men er usikker på når det åpnes for søknad, noen som vet?

www.regjeringen.no/no/aktuelt/en-mer-fleksibel-lonnsstotteordning/id2837108/?utm_source=www.regjeringen.no&utm_medium=rss&utm_campaign=Flere%C2%A0saker%20om%20temaet-2415244

Synes generelt det er svært betryggende at finansdepartementet enda en gang viser svært håndfast at det er lyttet og tatt hensyn til innspillene fra bedrifter. Den forrige lønnstilskuddsordningen var vanskelig å nyttesgjøre seg, denne er myyye bedre. Samme med ordningen for statsgaranterte lån, det kom en ordning med en del store begrensninger, finansdepartementet fikk beskjed, og så ble det gjort smidigere og mer bruksvennlig veldig raskt.

Er det Sanner og gjengen hans som er flinke, eller er det et utmerket embedsverk, eller begge deler?


#2

celebelen sa for siden:

Jeg har nok mer tiltro til embedsverket enn regjeringen, men det er kanskje mest fordommer. :nemlig:

Det har vel fortsatt ikke kommet noen krav om at bedrifter som får støtte, ikke kan ta ut utbytte?


#3

Maverick sa for siden:

Ingen krav om at bedrifts(eiere) som får støtte ikke kan ta ut utbytte, nei. Det ville også være litt komplisert, all den tid utbytte gjerne tas ut (også) for å betale skatteforpliktelser for 2019 for eksempel, og det tror jeg jo det er politisk enighet om at må være greit.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.