Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Apropos Mave, vondt bein og behov for gode sko - hvordan er HOKA i størrelsen?

#1

Blånn sa for siden:

Ja, spørsmålet er i overskriften. Det er vel en stund til skobutikkene åpner og jeg har lyst på nye sko. Hvordan er Hoka i størrelsen? Sammenliknet med f.eks. Asics/adidas joggesko.


#2

Maverick sa for siden:

Takk, dette lurer jeg på også. :knegg:


#3

Stompa sa for siden:

Jeg er en 39+ - bruker stort sett 39 i vanlige sko og 40 i treningssko fordi jeg vil ha litt ekstra å gå på framover pga. teite tær. I Asics må jeg alltid ha 41, så de synes jeg er kjempesmå i størrelsen. I Hoka har jeg 40 - er vel på fjerde paret nå. Har ingen erfaring med Adidas-sko.


#4

Bluen sa for siden:

Litt større enn Asics, etter min erfaring. (Og da jeg begynte med Hoka-sko, fikk jeg så vondt i knærne at jeg knapt var gangfør. De har også raskt blitt ødelagt i hælkappen - nedtråkka og formløse. Mulig jeg har vært uheldig. Hadde noen innleggssåler i Hokaene som kan ha hatt påvirkning på knærne.)


#5

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg bruker 40 i vanlige sko og 40 2/3 i hoka.


#6

Primrose sa for siden:

Jeg har samme størrelse i Hoka som i Adidas, men de er en størrelse større enn andre sko jeg bruker.


#7

Palmen sa for siden:

Litt større størrelse i HOKA enn i vanlige sko. men det er de fleste av mine joggesko.


#8

Bokormen sa for siden:

Med fare for å spore av tråden - er Hoka gode sko til gåturer på grusveier og skogsstier? Jeg synes de er litt dyre til å gjøre et bomkjøp..


#9

Primrose sa for siden:

Det finnes egne Hoka terrengsko. :jupp:


#10

Musemus sa for siden:

Omtrent alle jeg spurte før jeg kjøpte Hoka, sier de er små i størrelsen. Derfor kjøpte jeg, som er 39 (kan være 38,5) størrelse 39 2/3. Jeg syns mine er store i størrelsen.


#11

Snippa sa for siden:

Jeg har samme str i Hoka som i andre sko. De er større enn andre løpesko, mener jeg, men like «vanlige» sko. De er ganske brede.


#12

Bluen sa for siden:

Da er det denne tråden som har rett. :jupp: Vi er samstemte.


#13

Rug sa for siden:

Bruker vanligvis 36, har 36 2/3 i Hoka. Det handler mest om at føttene må ha mer plass når en løper enn på gåtur. Bruker overproneringsmodellen, dermed får jeg aldri sko på salg - det er stort sett bare Clifton som innimellom kan får med avslag.

Så selv om jeg trives svært godt med mine, anbefaler jeg ikke ukritisk. De er dyre, og som Bluen opplever jeg at de slites langt fortere enn andre sko, særlig i hælkappen.


#14

Blånn sa for siden:

Vondt i knærne får jeg uansett. Det blir nok ikke løping men gåturer.


#15

Stompa sa for siden:

Vær obs på at det er mange ulike modeller, som er ganske ulike. Jeg personlig kan helt uavhengig av størrelse bare bruke den som heter Challenger; de andre jeg har prøvd passer ikke foten min.


#16

LilleT sa for siden:

Jeg bruker 38 til vanlig, og velger stort sett 38 2/3 i Hoka. Har i alle fall både Clifton, Bondi og Speedgoat i den størrelsen. I fjellskoene mine fra Hoka har jeg 39 for å ha plass til litt tykkere sokker.


#17

pippo sa for siden:

Jeg bruker en størrelse større i joggesko enn andre sko. Gjelder også Hoka. Knærne mine elsker Hoka, men det gjør ikke føttene. Får skikkelig vondt under føttene av de modellene jeg har prøvd. Får ikke det av noen andre sko. Merkelige greier.


#18

Fintdethei! sa for siden:

39 i vanlige sko, valgte 40 i Hoka. Jeg kunne til nød gått for 39.
Hoka Clifton, that is.


#19

Musemus sa for siden:

Kanskje det er fordi de er brede? Jeg har smale føtter.


#20

Snippa sa for siden:

Jeg synes forøvrig ikke at de slites fortere enn andre sko.
Det er de eneste skoa jeg kan løpe med eller gå lange turer med uten å ta helt livet av knærne mine. Jeg har et jumpers knee som ikke vil gi seg, så jeg trodde egentlig at jeg måtte slutte å løpe. Men med hoka går det til nød likevel.

Sønnen min på 21 er en ganske stor fyr, og han bruker bare Hoka på jobb. Der står og går han hele dagen (stor sportsbutikk), og han får vondt i rygg og knær hvis han bruker andre sko.


#21

Tallulah sa for siden:

Jeg kjøpte en størrelse større, samt den brede modellen. Jeg syns de er ganske smale, så den brede passer som vanlige joggesko. Da har jeg greit med plass, men ikke for mye.

Ang. om de er gode å gå i; de har mye demping, så dermed er de også litt ustabile. Jeg trener opp ankelen, og kjenner det godt etter å ha gått i Hokaene. Jeg har Hoka Clifton til å spasere i.


#22

mina sa for siden:

Samme størrelse i Hoka som ellers.

Jeg har veldig bred fot og har en wide-utgave, men husker ikke modellnavn. Ikke Clifton.

Kjøpte dem for å bruke til gåturer på asfalt og grus, men måtte bruke dem på jobb en dag de vanlige skoa var blitt våte.
Siden har jeg ikke brukt annet på jobb (mye ståing og gåing), og jeg elsker dem!


#23

Blånn sa for siden:

Relativt smal i foten, litt overpronert, skal ikke løpe tror jeg - hvilken av modellene bestiller jeg? Og hvor bestiller jeg fra? Det tar litt tid før jeg får prøvd sko i butikk kan det se ut som... :knegg: :sukk: :gaah:


#24

Rug sa for siden:

Det er Arahi som er overproneringsmodellen. Den er dessverre ikke alltid like lett å få tak i, butikkene har en tendens til å selge den ut i mange størrelser og får sjelden inn nye før det kommer ny modell. I fjor ventet jeg nesten et år på ny modell (og kjøpte to med en gang så fort de kom inn). Jeg har liten fot, og opplever den ikke som spesielt vid. Sitter godt på!


#25

Bloppy sa for siden:

Jeg elsker Hoka! :elsker: :bidrar: Jeg har sverget til de i flere år nå. Er på tredje paret. Nå har jeg clifton 7 tror jeg. De er nydelige. Jeg er ganske bred i foten, men disse har god plass til foten. :jupp: Bruker samme størrelse som ellers.


#26

Blånn sa for siden:

Da er skoene trøsteshoppa...


#27

Dali sa for siden:

Jeg har Hooka clifton 6, i str 42 bred variant. Bruker vanligvis 42, en sjelden gang 41, 41,5. Jeg syns de er bedre enn de fleste andre joggesko Jeg har hatt, muligens med unntak av Adidas boost. Absolutt ikke bomkjøp for meg.


#28

Stellebord sa for siden:

Samme her.


#29

LilleT sa for siden:

Hvor har de best utvalg av de ulike Hoka-modellene, egentlig? Jeg har kjøpt fra ulike nettbutikker, men synes det er tilfeldig hva de har inne av modeller og størrelser.


#30

Strutsen sa for siden:

Jeg har Hallux valgus, vonde tær, altfor høy vrist og gudvethva. :gal: Jeg har aldri gått i så gode sko som Hoka One One Clifton 7. Det var nesten eh...orgasmisk å gå med de. Ref. alle sex-trådene på FP akkurat nå. :gladspøkels: Jeg bruker normalt 37 i sko og i den modellen har jeg 37 1/3. Den sitter som hånd i hanske. Eller fot i sko. :knegg:

Men! Både komfort og størrelse varierer ut i fra hvilke modell du velger.


#31

Senna sa for siden:

Jeg er også veldig glad i min Hoka sko :elsker: Har slitt ut et par Clifton 6, og har nå Cavu, Bondi 7 og fjellsko. Bruker normalt 38, har 38 2/3 i alle Hoka skoene.


#32

Blånn sa for siden:

Bestilt på mandag etter pressekonferansen, hentemelding kl. 09.57 i morges. Nå sitter de på beina mine. Nydelig!


#33

veobra sa for siden:

Hvor kjøper man? Jeg vil også trøsteshoppe noe som er sunnere enn sjokolade.


#34

Blånn sa for siden:

Jeg bestilte på Olympiasport.no


#35

Neket sa for siden:

Hvis andre lurer så kan jeg anbefale framsport.no/

Jeg bestilte i går kanskje i tre-tiden, og kvart over sju i dag tidlig fikk jeg melding om at de kunne hentes på posten. :what: Ti prosent rabatt på første bestilling hvis man melder seg på nyhetsbrevet.

Bestilte 39 1/3, samme som jeg bruker i Adidas - bruker 39 til vanlig. Satt som et skudd! Vid modell.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.