Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan sette inn spolen med undertråd?

#1

Marla Singer sa for siden:

Okei, jeg kan ikke sy, men har lyst til å lære meg. Har en gammel symaskin fra 70-tallet (Husqvarna 2000), og nå husker jeg ikke hva svigermor lærte meg om å sette inn spolen med undertråd. Jeg er fornøyd med å ha funnet ut hvordan jeg i det hele tatt spoler undertråden ved hjelp av YouTube :stolt:, men dette finner jeg ikke ut av. Legger ved bilder av hvordan spolen og det kammeret ser ut. Er det noen her som kan hjelpe?



#3

Bloppy sa for siden:

Jeg ser at den der nok er eldre enn den du har. Dette er fra da den maskinen kom første gang. Men om du søker opp på youtube kommer det opp masse alternativer. En av de passer sikkert med din.

Jeg har ikke slikt spolehus på min Husquarna, eller så skulle jeg filmet og sendt deg.


#4

sindrome sa for siden:

Sett inn trådspolen. Ta tak i den løse enden av tården og før den til der det er et spor i metallet og dra den ned i sporet og la det være en del løs tråd. Sett spolen inn i huset sitt så den sitter fast. Pass på at tråden i nålen til symaskinen er tredd i. Ta ta tak i tråden som kommer ut av synålen. Bruk hjulet som du kan bevege synålen opp og ned med til å føre nålen ned, tråden fra synålen skal komme ned i spoleområdet og hekte seg på undertråden og ta den med opp når nålen går oppover. Stopp nålen, ta tak i begge trådene, dra bakover, under foten på symaskinen. Lukk lokket til spoleområdet og sy.

Det er sånn jeg er vant til at det fungerer i alle fall. Har ikke hatt Husquarna.


#5

sindrome sa for siden:

Eller misforsto jeg, var det var å få festet den som var greia?


#6

Marla Singer sa for siden:

Takk Bloppy, men det ser ikke ut til at de viser akkurat dette? Jeg sliter også med å finne noe på YouTube som viser noe som ligner den jeg har, som du skriver er ikke min helt lik den i videoen - men godt mulig akkurat dette ville lignet nok til at jeg hadde skjønt hvordan det gjøres på min.

sindrome, problemet er at jeg ikke får tak i tråden når jeg prøver å hente den opp, og så antar jeg at det skjer fordi jeg har satt den inn feil. Jeg tror jeg gjør det du beskriver, men vil altså tro det kan ha noe med hvordan jeg setter den inn som gjør at det ikke går.


#7

Bloppy sa for siden:

Men er tråden lang nok da? Den som du lar henge løst?
På min maskin tar overtråden en runde rundt hele spolen, og hekter med seg den tråden som henger ut av "spolehuset". Da må den være lang nok.

Det hender den krangler på det, og ikke henter med seg tråden når jeg vrir på hjulet. Da syr jeg bare et par sting med pedalen, så løser det seg.


#8

Bloppy sa for siden:

Også er det viktig å dreie hjulet riktig vei da. Jeg har nemlig gjort feil flere ganger. Da får den i hvert fall ikke med seg tråden. :knegg:


#9

Marla Singer sa for siden:

Ja, den er veldig lang. Jeg mistenker at dette er et slikt tilfelle hvor jeg gjør noe som ingen tenker på at er mulig å gjøre, fordi ingen som kan sy tenker over hvordan de gjør akkurat dette og at det kan gjøres annerledes. :knegg: Prøvde å sy litt med pedalen, men det funka ikke.


#10

sindrome sa for siden:

Film hva du gjør og legg det ut her.


#11

Pøblis sa for siden:

Det er viktig å vite om spolen skal bevege seg med eller mot klokken når man drar i tråden og spolen ligger inne i spolehuset.

Eller er jeg på jordet? :vetikke:


#12

Bloppy sa for siden:

:haha:

Men har du sett en del videoer da? Selv om det ikke er samme maskin, så er jo sjansen veldig stor for at det er noe lignende mekanisme som den du har. Det er jo litt begrensende muligheter for variasjoner her liksom.


#13

Bloppy sa for siden:

Hvis underspolen har et lite merke på seg, på ene eller andre siden av den derre plasten, så er det viktig at den er ut. Både når du spoler tråden på, og når du legger den i spolehuset.

Det kan jo hende at du har klart å spole på tråden feil vei?


#14

Malama sa for siden:

Vri rett vei er viktig ja. PRøvd.

Min maskin ahr ikek sånt spolehus, men mamma sin har, dog er hennes en paff, men opplegget er jo at spolen skal inn i det spolehuset også dras til rett plass/i rett hakk/noe sånt.

Men du har fått den av svigermor, det er ikke mulig at hun kan vise deg?

forsøkte å google men fant ikke helt rett maskin, men er det noe ala dette?

www.bruksanvisningpdf.no/husqvarna/2015/bruksanvisning?p=10


#15

Malama sa for siden:

Tråden rett vei er OGSÅ viktig ja, jeg er veldig glad for at min symaskin har en liten tegning av hvordan spolen skal ligge, sånn at jeg kan se at det går rett vei, hvilken vei tråden skal komme ut


#16

Marla Singer sa for siden:

Meget mulig! :knegg: Spolte på nytt nå, for å være sikker. Men får det fortsatt ikke til.

Har funnet en video som viser en spolegreie som ligner, men mye av problemet er at jeg ser ikke nøyaktig hva de gjør på videoene. Jeg tror nemlig det er noe mer jeg skulle gjort enn å bare føre tråden inn i det lille hakket i metallet (når jeg legger tråden inn i spolen, altså, før jeg setter den inn i maskinen). Hakket faller den fort ut fra, og det er jo så mye annet på den at jeg tror liksom at det er noe jeg har glemt her. Det er jo en liten "arm" jeg kan trykke ned, for eksempel (den mørke), som jeg nå ikke gjør noe med. Sier det noen noe?


#17

Marla Singer sa for siden:

Hvis dere ser på bilde nummer 3 i første innlegg, så legger jeg bare tråden inn i det lille hakket helt øverst. Feil?


#18

Malama sa for siden:

Min erfaring, med andre merker vel og merke, er at trden aksal ikek bare"legges i et hakk", det er somregel noe "frem og tilbake-greier" sånn at den også hodler seg lettere der. Men det spolehuset der er ukjent for meg


#19

Marla Singer sa for siden:

Ja, ikke sant! Synes jeg husker (vagt) at jeg lærte noe mert enn å legge den inn i det hakket av svigermor. Og når det gjelder henne, så får jeg ikke spurt henne nå, så jeg maser på dere. Tusen takk for at dere gidder. :blomst:


#20

sindrome sa for siden:

Min må inn i hakket og så føres rundt/under noe som er vanskelig å forklare, sånn at den er godt plassert. (Sa brura....)


#21

Marla Singer sa for siden:

Beskrivelsen din fikk meg i hvert fall til å ane noe om hvordan det skulle gjøres :knegg:, så jeg har kanskje kommet et skritt lenger. Fikk til og med henta opp undertråden, én gang! Så rota jeg det til igjen.

Dette ass, det er som da jeg skulle lære meg å strikke. Jeg gjorde ting som ingen forstod hvordan var mulig å få til, og endte med min mor som oppsummerte det presist med "du har nok faktisk rett, du eier ikke talent". Jeg har klart å gjøre denne for de fleste relativt enkle operasjonen på kanskje 93 ulike måter nå, UTEN å få det til. :haha:


#22

sindrome sa for siden:

Jeg er bare fornøyd for at jeg kunne bidra :knegg: #selvblindhønefinnerkorn


#23

Fintdethei! sa for siden:

Det var noe der, ja. Minnes det var viktig å huske da jeg tok symaskinsertifikatet for 150 år siden. Tråden skal gå motsatt vei av den snurredingsen, når man drar l tråden.


#24

Isprinsessen sa for siden:

Marla Singer og så har du Husquerna maskin :knegg:


#25

Marla Singer sa for siden:

Jeg er så lite symenneske at jeg nesten ikke tok denne. :knegg:

MEN, JEG FIKK DET TIL!!! :danse2::heia:Det tok meg nesten tre timer, og med mange involverte hjelpere, men nå gikk det. :haha: (og ikke så rent lite :forbanna:) I tilfelle andre skulle komme innom tråden senere, eventuelt meg selv når jeg har glemt hvordan jeg gjorde det, så viser egentlig denne videoen det ganske godt. Jeg forstod det ikke før jeg hadde gjort det sånn, riktignok, men så er jo jeg litt ekstra tungnem slik at det kanskje forklarer alt til noen andre litt kjappere.


#26

Malama sa for siden:

Flott at du fant det ut!


#27

Malama sa for siden:

(så over til den reelt spennende delen: Hva skal du sy????)


#28

Marla Singer sa for siden:

Jeg aner ikke, dette skjedde bare mens jeg øvde meg på rettsøm (!) på en gammel genser og gikk tom for undertråd. Jeg har enorme ambisjoner, (selskapskjole! bunadskjorte!) men innser nå at jeg skal være sjukt fornøyd hvis jeg klarer å lage noe sånt som en ikke så halvgæren t-skjorte til ungen. :knegg:


#29

Malama sa for siden:

Jeg kan ikke sy i det hele tatt, men jeg klarte med litt kyndong veiledning på forhånd å klippe en capri-tights til min datter, som hun under min veiledning sydde. Vi har lekt med mønster og laget mønster til tskjorte også men stoffet var for lite, så det blir neste helg. (Hun har håndball, korps, håndball, speider, og vips så er det fredag og da hentes hun på skolen av min far for å sy onepiece hos min mor. HUN kan nemlig sy, JEG er altså der at jeg går på tights og tskjorte. Tights klippes i to deler, høyre og venstre, så syr en sammen fra magen til skrittet og tilsvarende på baksiden og deretter starter en nederst på et ben og syr opp via skrittet og ned på andre siden. DET klarte vi. Ja, legge opp nederst på ben før man syr det hele sammen, og en strikk i livet, i opplegget.

Jeg har ikke høyere ambisjoner enn tights, tskjorte og munnbind...


#30

Syrinx sa for siden:

Jeg har i alle fall sertifikat som forteller at jeg kan sette inn en slik spole med undertråd. :smartass: Tok det i 1984/85, fornyet det på AMO-kurs i 1994, så tror det fremdeles er gyldig.


#31

-ea- sa for siden:

:rofl:


#32

Marla Singer sa for siden:

Til tross for høye ambisjoner her, så er tights og t-skjorte er mer enn nok utfordrende akkurat nå. Fremgangsmåten du beskriver virker jo overkommelig, kanskje jeg prøver det med datteren.

Litt av utfordringen min med å gå i gang skikkelig, merker jeg, er at jeg bare bestiller stoff som man kan lage flotte kjoler og bunadsskjorter av, mens det jeg egentlig trenger er stoff til t-skjorter. :knegg:


#33

Marla Singer sa for siden:

Oi oi, sertifikat, faktisk!

(Jeg kunne tatt det sertifikatet nå. :stolt:)


#34

Syrinx sa for siden:

Symaskinsertifikat på barneskolen. :nemlig:


#35

Marla Singer sa for siden:

:knegg: Sertifikat er sertifikat!


#36

Malama sa for siden:

Jeg har kjøpt jersy, valgt av jentene. Til tskjorter og tights. Og har mønster. På tights. T-skjorte mønsteret har jeg etter veiledning fra min mor tegnet av fra deler av mønsteret til en onepiece, i mindre størrelse enn ungen er, men med lengde utfra en tskjorte de har. Kan lage langermet utfra samme mønster. Fornøyd med å ha klart DET! Møsnteret altså, fortsatt ikke sydd med enn den ene tightsen, men så er jentungen på 10 snart på vei til min mor (hentes på skolen når hun er ferdig om 45 min) for å sy seg den onepiecen da, DET er utover hva jeg har tenkt å prøve meg på med det første, utfra hvor mamma har styret med hette og lommer...


#37

Marla Singer sa for siden:

Så gøy at hun er med og syr, ble hun fornøyd med onepiecen?

Ser du skriver at du syr med jerseystoff. Jeg har blitt advart mot å bruke det, siden det skal være vanskelig å sy i for en nybegynner. Hva må egentlig til for å få det til? Har skjønt at man må bruke egen nål, andre innstillinger for diverse, og så videre?


#38

Millen sa for siden:

Og jeg leser "hvordan sette inn spiralen". :flau:


#39

-ea- sa for siden:

Finnes kanskje jutubvideoer for det også, Millen. :humre:


#40

Millen sa for siden:

Jeg trenger ikke spiral,ferdig med alt sånt. Men jeg kan jo ikke noe for at det er det jeg ser når trådtittel dukker opp.


#41

Teflona sa for siden:

Flira av at akkurat du la inn denne tråden. :knegg:


#42

Malama sa for siden:

Vi har bare sydd i elasrisk stoff. Litt vanskelig for min mor som ikke er vant til det. Helt greit for meg og jentungen. Siden vi ikke kan annet. Og jeg har symaskin med elastiske sømmer og har kjøpt jersy - nål, men brått usikker på om mamma har passa på det når de byttet etter at nåla knakk. Skal passe på det når vi skal sy videre hjemme


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.