Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du brutt smittevernregler eller trosset anbefalinger?

Har du brutt smittevernregler eller trosset anbefalinger?

  • Nei, jeg har fulgt alle regler og anbefalinger det siste året
    64 stemmer
  • Ja, men jeg tror ikke på pandemien, og forholder meg ikke til reglene
    0 stemmer
  • Jeg har ikke brutt regler, men kanskje trosset noen anbefalinger i ny og ne
    77 stemmer
  • Ja, jeg har brutt reglene noen ganger, fordi (forklar gjerne i tråden)
    11 stemmer
  • Ja, men det er fordi jeg bor på et sted med lite smitte
    4 stemmer
  • Nei, men jeg hadde gjort det hvis jeg ikke var redd for å bli sladret på
    0 stemmer
  • Annet
    3 stemmer
  • Munnbind og antibac
    1 stemmer
#1

rine sa for siden:

Ettårsjubileum for pandemien, og vi har alle forholdt seg til et vanvittig antall regler og anbefalinger- som i tillegg gjerne endres oftere enn vi skifter sokker.

Så, har du klart å holde din sti ren det siste året, eller har du noe du vil "bekjenne" her i denne tråden?

:knegg:

Poll kommer!


#2

Chablis sa for siden:

Nei, jeg har ikke brutt noen regler.


#3

Anne C sa for siden:

Nei jeg tror faktisk ikke jeg har brutt noen regler, ikke som jeg vet om i alle fall.


#4

shute sa for siden:

Ikke brutt noen regler privat, trosset anbefalinger noen ganger og har konkrete planer om å gjøre det igjen.


#5

Teflona sa for siden:

Tror ikke det? Har egentlig hatt strengere regler for meg selv i flere perioder.


#6

zinatara sa for siden:

Jeg tror ikke jeg har brutt noen smittevernsregler, men det har vel hendt noen få ganger at jeg har vært nærmere enn 1 meter noen som jeg ikke bor sammen med.


#7

Luftslottet sa for siden:

Før husstandsbesøkregelen kom, hadde vi kontakt med en hel familie, framfor å velge 2 venner til hvert barn fra hver sine familier. :villoggal: Totalt antall nærkontakter ble lavere av det.


#8

Robyn sa for siden:

Om jeg har brutt noen regler er jeg i allefall lykkelig uvitende om det selv.


#9

veobra sa for siden:

Som mor har jeg på vegne av barn trosset eller strukket på anbefalingene noen ganger. Av hensyn til sårbare ungdommer, egen eller andres. Jeg har kommet nærmere naboen enn en meter når vi går tur også.


#10

Høst sa for siden:

Jeg aner ikke.

Det var lett å overholde regler og anbefalinger når landet var lukket ned, og vi satt på hjemmekontor, hjemmeskole og hjemmebarnehage på ei øy i havet en times kjøring fra nærmeste by.

Når vi har jobbkontor, barnehage-barnehage og skole-skole er det mye vanskeligere. Har jeg vært nærmere noen jeg ikke bor med enn en meter? Mye mulig. Nærmere enn to meter? Garantert. Jeg har hjulpet ei dame jeg ikke aner hvem er når hun falt på isen -og jeg tenkte ikke på smittevern engang. Har fått gledestrålende barn ved henting i barnehagen opp på fanget for å dele en hemmelighet med mitt barn. En kollega som trengte en klem fikk det. Og sikkert mye mer. Jeg er i risikogruppe og gjør mitt beste for å beskytte meg selv og andre, men slik reglene har skiftet har det vært tidspunkt hvor jeg knapt har husket hva de var. Andre ganger skjer det ting som trumfer alt, også korona. Jeg har ingen rett til å «tenke mitt» om noen på butikken uten munnbind, eller dømme naboen som hadde besøk i helga. Jeg må stå for det jeg gjør, og stole på at andre står for det de gjør.


#11

meisje sa for siden:

Jeg har brutt koronaforskriften 1 gang.


#12

007 sa for siden:

Det har jeg helt sikkert, det har vært og er så mange regler, og stadig vekk endringer. :svimmel:

Jeg har klemt mamma gjennom hele pandemien. Og vært samlet der vi ikke har klart meteren med alle hele tiden.


#13

Pasta sa for siden:

Ikke bevisst, men jeg må innrømme at jeg ikke er 100% oppdatert på alle regler til enhver tid.


#14

My sa for siden:

Det har vel aldri vært forbudt å klemme?

Jeg tror ikke jeg har brutt noen regler. Men har nok handlet i strid med anbefalinger et par ganger. Og tenkte faktisk akkurat på å lage en undersøkelse om det samme selv, men rine kom meg i forkjøpet. :knegg:


#15

rine sa for siden:

Jeg er nærmere folk enn en meter på ukentlig basis i jobbsammenheng, det er dønn umulig å unngå. Ellers tror jeg nok at jeg har fulgt de fleste reglene (mulig vi var to for mye i et juleselskap, men der var det sterk diskusjon om tolkning av regler, og alle var fra samme familie). Anbefalinger om munnbind har jeg trosset noen ganger fordi jeg har glemt å ta det med, men da har jeg alltid klart å holde metern.


#16

Blånn sa for siden:

Vi var 11 samlet 1. juledag. Ellers har jeg ikke brutt reglene. Minsten trente i nabokommunen selv om det ikke var anbefalt (samme nivå på reglene i begge kommunene).


#17

007 sa for siden:

Ja, det er nok det jeg har gjort, brutt anbefalinger. Jeg har tenkt at anbefalinger er regler, og prøvd så godt jeg kan å følge både regler og anbefalinger.


#18

Pøblis sa for siden:

Nei. Ingen regler er brutt herfra. Jeg har også fulgt alle anbefalinger og frarådinger.


#19

Molly sa for siden:

Så vidt jeg vet har jeg ikke brutt noen regler eller trosset noen anbefalinger.


#20

Input sa for siden:

Nei, det har jeg ikke, og det har gått hardt og brutalt utover noen familierelasjoner. :(


#21

Tjorven sa for siden:

Jeg har fulgt alle regler.

Jeg har brutt én anbefaling - jeg ga moren min en klem da hun hadde funnet broren sin død på stuegulvet.

Faen heller. Jeg føler veldig for å kaste stein.


#22

Fersken sa for siden:

Jeg har ikke brutt noen regler, men tøyd anbefalingene et par ganger for å hjelpe svigerforeldrene mine og i fjor sommer da det var veldig lite smitte så satt vi litt før nærme hverandre utpå kvelden på en liten kollegasamling på en uterestaurant.


#23

Pøblis sa for siden:

Jeg har ikke gitt mamma en klem en gang. Selv om hun har rast ned i vekt og liksom bare forsvinner foran øynene på oss. :(


#24

rine sa for siden:

Hva med å teste seg, og å gi henne en klem rett etterpå?


#25

Millen sa for siden:

Ja, det har jeg. Barna har venner utenfor sin kohort, og de har møttes. Barnas psykiske helse trumfer.
Vi voksne klarer oss.
Har nok også gitt klemmer til andre enn husstanden.


#26

rine sa for siden:

Noterer meg at Kari Jaquesson ikke er på FP. :skuler mot alternativ 2:


#27

Myria sa for siden:

Jeg/vi har ikke brutt noen regler som vi vet om i alle fall.


#28

Pelle sa for siden:

Jeg antar jeg har brutt regler, men litt usikker, mest sannsynlig noen anbefalinger og derfor ikke noe kriminelt. Mulig jeg har sittet for nærme på en restaurant i sommer. Vi var i Danmark i sommer, det var jo lov men ikke oppmuntret til. Jeg har hatt to venner på middag noen ganger og vi har vært på noen middager med tre andre. Vi har sett besteforeldre selv om de ikke er vaksinert.

Men jeg har ikke hatt fest og reist til Sverige, brutt karantene, gått syk på jobb osv. Jeg bruker munnbind, omgås ikke flere enn jeg skal og er ikke på sammenkomster med fler enn lovlig antall personer.


#29

millact sa for siden:

Samme her. Vi kunne til og med vært flere i konfirmasjonen og bisettelsen.

Men jeg klemte min eksmann i høst selv om hun ene sykepleieren på sykehjemmet sa nei (de andre sa ja). Han var da svært syk og vi hadde ikke smitte i vårt fylke, så vi tok sjansen.


#30

Matilda sa for siden:

Mnei. Jeg har ikke ikke brutt noen regler, er innafor med god margin. Har muligens brutt et par anbefalinger. I påsken i fjor var det vel sterkt anbefalt å ikke ha besøk - da inviterte vi en av mine kolleger på besøk på verandaen.

Jeg har ikke klemt foreldrene mine på et år, kun sett dem en håndfull ganger, sjøl om vi bor på samme boligfelt. Svigers bor i samme kommune, vi har nesten ikke sett dem, heller. Ingen av dem klemmer ungene. I bursdagen til eldste ba vi bare besteforeldre, så vi ikke skulle være mer enn 9 til sammen - vi pleier å være 17. Mannen fylte 40 i fjor - da ba vi ingen, ikke foreldrene hans en gang. Jeg gikk ikke i begravelsen til en av pappas beste venner, som var som en onkel for meg da jeg var barn. Vi spiser ikke på restaurant, vi reiser ingen steder, vi besøker ingen, vi bruker munnbind når vi handler, og nå som butikkene er stengt, drar vi én voksen og lar ungene være igjen hjemme. Vi drar ikke på kjøpesenteret i nærmeste by, men handler på nett, lokalt, eller lar være. Ungene har hatt venner på besøk 2-3 ganger hver det siste året, fra egen kohort. Mannen har sitti på hjemmekontor siden mars i fjor. Jeg ser ikke hvordan vi kan være særlig mer forsiktige enn vi er nå.


#31

Millen sa for siden:

Jeg tenker det er lov å bruke huet i disse tider.


#32

mkj sa for siden:

Jeg har vært en gang på restaurant med for mange, men det er det eneste vi har gjort, har avlyst, avlyst, avlyst. Ungene har vært hjemme hele tida. En klem til mamma da hun mistet søsteren sin. Ellers ingenting.

Så sånn sett var mitt overtramp det samme som Erna sitt. Men mitt kommer ikke i avisa. Og kveler dugnadsånden til hele landet. Og bortsett fra dette så treffer vi rett og slett ikke en kjeft.


#33

Fløyel sa for siden:

Jeg svarte "Ja", fordi. Jeg har trosset anbefalinger i jobbsammenheng. Fordi det har vært strengt nødvendig for firmaets del. Kanskje ikke direkte brudd heller, men i en veldig tåkete gråsone. Privat har jeg også vært i gråsonen, det var når vi tok opptelling på antall kontaktpunkter ifb med julaften og nyttårsaften.

Og vi har brutt anbefalingen noen ganger ved å ha reist 2 personer fra husstanden i butikken.


#34

Blondie sa for siden:

Ikke med viten og vilje. Det går av og til en kule varmt på jobb og det kan tidvis være vanskelig å holde avstand i klasserommene, men jeg prøver å passe på.


#35

Che sa for siden:

Jeg er nok nærmere enn en meter på jobb i blant.


#36

Retz sa for siden:

Jeg har ikke trosset regler eller anbefalinger, men hva angår det siste så har det hendt at meteren er blitt i korteste laget ved passeringer på tur og i butikk. Reglene er ikke vanskelige å følge, og jeg har hatt god kontroll på anbefalinger også. Fulgt alt bortimot slavisk og tenkt at det som er lov ikke nødvendigvis er lurt. Nå har jeg heller ingen nærkontakter pga høyt smittetrykk, og ser fram til vaksinering og muligheten til å klemme barn og barnebarn. Og jammen skal ikke eksen få en god klem også.


#37

Ellisiv sa for siden:

Ikke brutt regler nei. Har tolka litt «tilpasset vår familie» det med besøk hos eneboende, da det ikke var anbefalt med mer enn 1 eller 2 besøk. Min gamle mor fikk besøk av alle hennes 4 barn. Selvsagt ikke samtidig, men i løpet av perioden anbefalingen gjaldt.


#38

Heilo sa for siden:

Jeg har ikke trosset anbefalinger, men jeg kan ha kommet i skade for å ikke alltid følge dem 100%. Type meteren. Jeg har prøvd å følge alle anbefalinger etter beste evne, også de som ikke har vært generelt etterlevd i perioder med lite lokal smitte.


#39

løve70 sa for siden:

Tror ikke jeg har brutt noen regler. Isåfall er det ikke bevisst. Har stort sett forholdt meg til anbefalingene også, men det har hendt ved noen tilfeller at meteren ikke blir overholdt hele tiden i sosiale settinger.

Hadde det vært mulig(og ikke forbudt), hadde jeg dratt på trening i nabokommune den perioden treningssenterene var stengt :bombe: :knegg:


#40

Tussa sa for siden:

Eg har brutt reglar. Fordi eg ikkje orka den sosiale belastninga med å vere den "kjipe" som ikkje deltok.


#41

Lille meg sa for siden:

Jeg har brutt flere anbefalinger. Jeg har blant annet reist nordover og besøkt gamle foreldre og jeg har gitt dem begge klemmer. Å ikke skulle få lov til å klemme dem (og i hvert fall pappa som er en utpreget klemmer), hadde være ekstremt mye mer invaderende enn portforbud. Jeg har innimellom reist med kollektiv selv om det ikke har vært strengt nødvendig.

Jeg kommer også til å reise nordover på nytt igjen ganske snart. Vi tar forholdsregler og er i selvpålagt hjemmekarantene fram til vi drar samt at vi tester oss når vi kommer fram.

Hvilke regler gjelder forresten når det gjelder å møte (og klemme) de som er fullvaksinerte? Det står ingenting noe sted.

Men, ja, jeg tar visse avgjørelser selv når det kommer til anbefalinger. Jeg treffer ikke folk privat om det ikke er spesielt gode grunner til det. Jeg har avlyst sosiale treff jeg har gledet meg til fordi anbefalingene tilsa at man ikke burde treffes.

Og jeg har testet meg mer enn jeg skulle ønske. Jeg er en sånn som lett får vondt i halsen, så jeg har testet meg fire ganger på bakgrunn av at man skal teste seg selv med milde symptomer. Akkurat det er jeg drittlei, men det er en liten pris å betale for å forsikre seg om at man ikke smitter noen med koronadritten.

Jeg har ikke brutt regler.


#42

star sa for siden:

Nei. Mulig vi har trosset anbefalinger.
I jula heiv vi "ikke klem andre" på døra i forhold til mine foreldre.


#43

Tallulah sa for siden:

Jeg stemte nei, men jeg har ikke greid å opprettholde meteren alltid. Det har ikke vært bevisst trossing, akkurat, men heller ikke noe jeg alltid har insistert på å unngå. Som på julaften, eller når Hiawata en sjelden gang har besøk av den eneste vennen han har møtt live gjennom hele perioden.


#44

Blondie sa for siden:

Moren min må ikke lese denne tråden. :knegg: Har ikke klemt henne siden før 12. mars. Hun bor alene da, så jeg besøker (med munnbind og to meters avstand).


#45

Fintdethei! sa for siden:

Har latt ungdomsskoleeleven ha en venninne på besøk, i perioden da det bare var barn i barnehage og barneskole som kunne ha venner fra samme kohort på besøk. Den regelen kommer jeg til å bryte igjen, om den blir innført.


#46

Fjols sa for siden:

Jeg har ikke brutt noen regler.

Men, jeg ga min beste venninne en klem i mammas begravelse.
Da var jeg så nedkjørt at jeg bare ramlet i armene hennes. Dette var i sommer.


#47

Dansma sa for siden:

Nei, ikke jeg personlig.
Men jeg har latt ungdommen min være med litt flere venner enn anbefalt, men bedt han holde seg med de samme nære vennene.


#48

Addison sa for siden:

Å følge og å følge med på alt av regler og anbefalinger/råd er en fulltidsjobb, særlig når de endres løpende. Jeg har allerede en jobb, så jeg er helt sikker på at jeg uforvarende har brutt både regler, og i alle fall anbefalinger, flere ganger enn jeg kan telle det siste året. Ingen illusjoner der. Men vi gjør så godt vi kan, det gjelder vel de aller, aller fleste. :nemlig:


#49

frukt sa for siden:

Jeg vet faktisk ikke. Det er mulig jeg har trosset noen anbefalinger, men det er ikke noe jeg husker i så fall. Nå har vi hatt det ganske lett i min kommune da. Ingen lokale strenge tiltak.


#50

Floksa sa for siden:

Ja.
Vi bor et sted uten smitte og med unntak av spriting inn på butikken og avstand når korpset øver lever vi tilnærmet som normalt.
Dette går bra fordi vi har hatt en solid porsjon flaks og fordi folk som har vært utenfor regionen går i karantene automatisk.


#51

allium sa for siden:

Vi planla å trosse anbefalinger i julen. Hvis moren min inviterte ville vi blitt for mange. Hvis jeg inviterte de samme ville det vært ok. Men siden hun har mye større stue, fant vi ut at det var bedre å være hos henne. Så kom jo unntaksregelen om 10 i julen, så da ble det ikke brudd likevel.


#52

apan sa for siden:

Jeg har ikke fulgt alle anbefalinger. Jeg har ikke alltid holdt anbefalt avstand, spesielt vanskelig siden jeg jobber fysisk på en skole. I jula var vi 11 stykker to ganger fordi vi ønsket å ha med søsteren til mannen med sin familie (de har tre barn) og også ha med svigermor. Tidligere i høst lot søsteren til mannen det eldste barnet være hjemme for å holde oss på 10.


#53

Shun sa for siden:

Jeg har ikke brutt regler, men jeg har kjørt litt ureglementert mye kollektivtransport i Oslo. Ikke på trass - men kanskje bare på grunn av brakkesyke innimellom.


#54

Anne C sa for siden:

Å holde meteren på jobb med elever er ikke mulig til enhver tid. Men det kaller jeg ikke å bryte eller trosse noen regler. Meteren har jo ikke vært gjeldene i skolen på gult nivå. På rødt nivå er det lettere å få det til.


#55

Pøblis sa for siden:

Jeg mener forøvrig at det er viktig å følge anbefalinger og frarådinger. Så slipper vi at myndighetene må vurdere flere forbud.


#56

Gaia sa for siden:

Jeg har ikke brutt regler, i alle fall ikke som jeg vet om, og jeg forsøker å holde meg oppdatert på dem (og har tatt noen skikkelige kamper innimellom, med folk som har forsøkt seg på regelbrudd). Jeg har innimellom trosset anbefalinger, mest av hensyn til barna, men innimellom av hensyn til meg selv. Selv om vi stort sett er ganske strenge.

Det mest åpenbare bruddet på anbefalinger er at jeg klemmer foreldrene mine. Jeg gjorde det ikke i starten, men moren min sa klart i fra at hun må selv få velge om hun vil ha en klem fra meg. Og det vil hun ha, så da klemmer både jeg og barna mine både mamma og pappa. Og så har jeg både gitt og fått en god, lang trøsteklem fra en venninne, fordi det var helt nødvendig.


#57

Malama sa for siden:

Så vidt jeg vet har jeg ikke brutt regler.

Men jeg har tøyet noen anbefalinger. Fordi det ikke henger helt på greip at vi kan samles jeg og min bror med familie, og mamma, men pappa må stå igjen på trappa. Hjemme hos oss er det greit, men hjemme hos min bror kan ikke mamma eller pappa komme inn da, for vår familie er 5 i seg selv (men kommer de til oss, er min brors familie bare 4, så da kan det komme en til)

Men vi bor i et område praktisk sett uten smitte, og vi har hatt lange perioder med "bare møtes på trappa" i fjor vår, og ikke møtes i perioder det har vært sagt vi ikke bør møte noen, men når det har vært anbefalingen om ikke mer enn 5 gjester, har det ikke vært forbudt å ha 6. Vi treffer få andre uansett, begrenser nærkontakter det vi kan.

Jeg sitter også jevnlig mindre enn en meter fra naboen i 2*15 minutter. I samme bil, våre døtre i baksetet, hun og jeg fremme. Til og fra håndballtrening. De jentene går på skole sammen, de trener sammen, de har vært sine "koronavenner" fra i fjor vår, så vi har konkludert med at det er ikke farligere at moren sitter på til trening også (når vi må være assistentrenere og sånn) enn at de jentene sitter ca oppå hverandre uansett. Samme kohort og hele greia.

Vi hadde kommer til å være strengere med anbefaligner om vi bodde et annet sted, og vi VAR strengere når det var strengere her. Vi holder alle regler, og tilpasser anbefalinger etter sunn fornuft. Sunn formuft er f.eks ikke å treffe 5 en dag og 5 andre neste dag og 5 andre neste dag og 5 andre neste dag og... da er det mer logisk å treffe 6 fra 2 husstander en dag. Og de samme 6 en annen gang. Det ER bare disse 6 vi har sosial kontakt med. Sporadisk, slett ikke så ofte som vanlig.


#58

venla sa for siden:

Har prøvd å følge alle regler og anbefalinger både på jobb og hjemme, men har muligens tolket noen anbefalinger til å passe meg og mine bedre et par ganger.

Møtte kjæresten min i fjor, og det var vel ikke anbefalt å drive å date. Men han ble raskt definert som nærkontakt når det kom anbefalinger om det på høsten. Det å holde 1 og 2 meter avstand er heller ikke lett til enhver tid. Og mamma har fått klem. Hun synes det var greit selv. Vi er sammen med broren min og hans familie, siden han har jevnaldrende barn med meg. Søskenbarna går på en annen skole, men de har møttes og overnattet til hverandre og vært på hyttetur.


#59

oslo78 sa for siden:

Jeg har besøkt pappa hele året selv om det har vært anbefalt å ikke gjøre det. Han klarer seg ikke på egen hånd, så det har ikke vært et vanskelig valg.


#60

polarjenta sa for siden:

Jeg har ikke brutt noen regler(altså dette er forbudt), men jeg har ikke holdt 1m regelen alltid. Spesielt i jula tror jeg nok den røyk. Har fulgt stort sett alle anbefalinger, jeg har besøkt foreldrene mine gjennom hele pandemien fordi vi har hatt lite smitte. I perioder vi har hatt litt smitte så har jeg holdt meg vekke. Vi holder avstand og klemmer ikke.


#61

annemede sa for siden:

Jeg har ikke brutt noen regler, jeg har dog vært på kontoret en dag da telenor tok internettet vårt. Men da kunne jeg ikke jobbe hjemmefra, så jeg ser ikke på det som et brudd, mer en trass kanskje?
Og 1-meteren gjelder dersom du sitter nærmere i mer enn 15 min. Så å passere noen i en butikk kan jeg ikke se at gjelder.


#62

Elise sa for siden:

Jeg har en jobb hvor det er vanskelig å holde avstand alltid, og i tillegg bor jeg på et sted med periodevis veldig lite smitte, men med munnbind-påbud, og da gjenbruker jeg munnbinda.

Har vært veldig flink med å omgå så godt som ingen på fritiden, har også kuttet ut treningssenteret selv om det er åpent, og de gangene vi har vært på restaurant så har det vært i perioder med 0 smittede over mange dager.


#63

Blå sa for siden:

Vi har hatt noen middager med min mor der vi nok ikke helt har holdt meteren.

Og 17. mai i fjor inviterte jeg begge mine foreldre med partnere på frokost, så da var det nok heller ikke helt avstanden.

Selv om mine foreldre er gamle nok til å være i risikosonen så er de friske og ingen av dem møter noen andre enn oss. Jeg sitter i hovedsak på hjemmekontor og treffer svært få.


#64

apan sa for siden:

Jeg uttrykte meg klønete. Med elevene er jeg helt enig i dette. For meg selv tenker jeg mer på at jeg vet jo at det har blitt kortere enn meteren mellom meg og kollegaene noen ganger også, når vi tross alt er på jobb hver dag. Det KAN skje liksom.


#65

Madicken sa for siden:

Jeg har ikke brutt regler, men har ikke vært strengt innafor hele tiden når det gjelder anbefalinger for hva barn kan tillate seg. Jeg har også klemt foreldrene mine noen ganger.


#66

Neket sa for siden:

Jeg har nok glippet på metereren noen ganger. Og jeg har hatt folk jeg ikke bor sammen med i bilen min et par ganger, det er vel også noe man bør unngå. Og kidsa klemmer besteforeldrene.

Vi har feiret både bursdager og jul, jeg tror vi har vært innafor reglene, men det kan jo hende vi har gjort noe vi ikke burde.

Datteren min ble 18 i sommer, vi feiret hjemme - med antall under anbefalinger. Når mamma ble 70 feiret vi på hotell, antall under anbefalingen, som var 20 tror jeg. De var veldig opptatt av avstand og hvilken husstand man hørte til under frokosten, men ikke under middagen - det var jo litt rart, så vi brøt nok meteren under middag (langbord).

Til jul var vi 13, det var lov med 20. Brøt nok meteren her også, men prøvde å dele opp etter husstand.


#67

Miromurr sa for siden:

Jeg har ikke brutt noen regler, men har brutt enmetersanbefalingen ganske mange ganger.

Jeg har også vært i en femtiårsdag med seks deltagere, da den lokale anbefalingen var maks fem.


#68

liefje sa for siden:

Jeg anser meg selv som en som lever etter både regler og anbefalinger og som stort sett har satt strengere regler for meg selv enn det som var det anbefalte. Vi har f.eks. møtt max to når det var forbud for mer enn 10, møter ingen nå når det er forbud for mer enn to etc.

Jeg har aldri brutt regler, men kan innrømme følgende anbefalingsbrudd:

  • Har tatt trikk et par ganger selv om det skulle unngås (har ikke bil, men kunne droppet den turen). Trikkene har dog vært omtrent tomme på de tidspunktene jeg har tatt dem.
  • Har en gang gått i et selskap med 7 personer. Hun som bodde der +6 gjester. Den gangen var anbefalingen husstand+5 gjester. Min unnskyldning var at selskapet på 7 personer hadde vært tillatt hjemme hos oss (vi er tre i husstanden og hadde da hatt 5 gjester). Dit vi skulle bodde det en person som altså hadde 6 i stedet for 5 gjester.
  • Har gjenbrukt munnbind (ref. annen tråd)
  • Har også gitt venner en kjapp "hårklem" etter en lang og hyggelig kveld. Innrømmer at vin var i bildet. Vi klemte ikke da vi kom, men vinen gjorde sitt til at det plutselig føltes greit med en kjapp klem da vi dro.
  • Har nok også sittet med mindre avstand enn en meter rundt et bord.

#69

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg har brutt enmetersregelen endel ganger, da hovedsaklig i sosiale settinger i sommer. I sommer var vi bl.a. flere samlet på hyttetur, og da levde vi tilnærmet som normalt tiden vi var sammen mtp avstand. Det var to grunner til det; alle kom fra ganske isolerte tilværelser inn til hytteturen, hadde levd tilnærmet i karantene på forhånd I tillegg var det svært lav smitte på den tiden. Samme hyttetur fikk vi beskjed om at noen som stod oss alle nær døde svært uventet, og da ble det mye klemming.

I høst og gjennom vinteren har jeg vært ekstremt nøye med å ovedholde regler og anbefalinger, og har fortsatt dårlig samvittighet for at vi ikke var nøye nok på hytteturen i sommer (men skal innrømme at jeg fortsatt lever på den turen). Jeg tror den eneste gangen jeg bevisst har brutt en anbefaling er en av gangene min demente far overrumplet meg med en klem (han husker ikke på dette med korona), og jeg klarte ikke si nei nok en gang.

Jeg has sikkert brutt anbefalinger noen flere ganger ubevisst, spesielt enmeteren når jeg passerer folk i forbifarten. Men normalt sett skvetter jeg unna når folk er for nære.


#70

Stompa sa for siden:

Ikke som jeg vet. Det kan ha skjedd uforvarende da vi hadde lite smitte her, men jeg tror ikke det, så jeg stemte nei. Nå har vi et stort utbrudd her, og det har ikke vært vanskelig å holde seg til reglene og anbefalingene etter at det brøt ut. Mange her var sløve da vi ikke hadde smitte, men jeg merker stor forskjell nå, når jeg beveger meg ute (les: går tur eller handler matvarer).

Edit: Kom til å tenke på at jeg ikke har holdt avstand til elevene mens vi var på gult. Men det har jo heller ikke vært noe krav på gult, så da anser jeg ikke det for å være brudd på regler eller anbefalinger. De periodene vi har vært på rødt, har jeg gjort alt jeg kunne for å holde avstand også på jobb - men da er man jo også prisgitt elevene, som ikke er fullt så flinke ...


#71

Input sa for siden:

Det har jeg også gjort, de TO gangene jeg har vært fysisk innom jobben min siden jeg begynte i november. Men det er ikke å TROSSE anbefalinger når det ikke er fysisk mulig å unngå det. Skulle vi holdt meteren på jobb måtte vi vært kun en person på kontoret om gangen.


#72

Charlie sa for siden:

Har ikke brutt noen regler, men kanskje trosset noen anbefalinger. Som i selv om man skal unngå sosial kontakt, har jeg møtt noen, men altså med avstand og innenfor antallsbegrensningen.

Har også vært innom jobb selv om vi ikke skal, men på kveldstid og brukte inngang nærmest mitt kontor.

Ellers har vi vært godt innafor, og har ikke brukt de mulighetene som har vært til gjester til jul, hytte osv.


#73

Galathea sa for siden:

2 ganger brutt anbefalinger:

  1. Ga mamma en klem da hun skulle inn til kreftoperasjon i mars for ett år siden
  2. Hadde besøk av svoger med familie på nyttårsaften selv om kommuneledelsen "avlyste romjula" her og det ikke var anbefalt med besøk i det hele tatt. Hadde ikke hjerte til å avlyse nyttårsmiddagen med tante/onkel/søskenbarn for ungene sin del. 10 pers fra 2 husstander.

#74

Strutsen sa for siden:

Jeg kan ikke annet enn å signere 007. :svimmel: Jeg gjør alt jeg kan for å følge regler og anbefalinger, men det er godt mulig jeg ikke har fulgt de til riktig tid, liksom.

For øvrig kan de opprettholde 1 meters-regelen etter pandemien er over også. :verne om min intimsone: :knegg:


#75

My sa for siden:

Det er egentlig ikke så farlig med all den klemminga heller, for min del. :knegg:

#76

Polyanna sa for siden:

I sommer brøt vi nok en del anbefalinger, men ikke regler, tror jeg. Vi klemte ganske mye...

Og vi har hatt samlinger innenfor reglene, men der meteren ble kort da promillen ble høy, så der måtte det skjerpes inn med avtalt skyss før ting tok av.

Var i et selskap i tidlig i høst der det var et par for mange og der det definitivt var for tett. Gamle onkler som både ville håndhilse og klemme. :skremt: Og alle skulder ved skulder og roping til de tunghørte og generelt vill vest. Jeg var gjest og syns det var ekstremt ukomfortabelt. Et sted helt uten smitte, men vi var jo oss fem fra Oslo.


#77

Unicorn sa for siden:

Nei, ikke som jeg vet om.
Det kan hende jeg har glemt å sprite meg på butikken et par ganger.


#78

Kirsebær sa for siden:

Ikke brutt regler som jeg vet om.
Men kjæresten bor i nabokommunen. Jeg har besøkt ham selv om anbefalingene var å holde seg i egen kommune/ikke dra utenfor kommunen hvis det ikke er nødvendig.


#79

LilleT sa for siden:

Det er umulig å holde meteren på jobb, men ellers har jeg nok i mange sammenhenger praktisert strengere regler og anbefalinger enn de gjeldende.


#80

Polyanna sa for siden:

Og siden jeg aner bakteppet for diskusjonen: Jeg hadde ikke reist i den konfirmasjonen om jeg var statsminister. Selv om jeg er fadder.


#81

sindrome sa for siden:

Jeg har gjort så godt jeg kan mtp regler og anbefalinger. Men det er ikke alltid like lett å vite hva reglene er eller hvordan de tolkes. Synes selv at jeg har gjort mitt for å unngå å bidra til at smitten sprer seg. Har nok noen situasjoner som er i gråsonen, men trøsten min er at ingen i familien har blitt smittet og såvidt jeg vet så har ingen av de vi har vært sammen med vært smittet, det har ikke resultert i spredning av smitte.


#82

him sa for siden:

Stemte "Annet". Jeg har vært på: hjemmekontor, i butikk med munnbind og på tur med venner, så vil tro jeg har vært innafor. Greier dog ikke å få med alt, så det blir litt tull og ball innimellom, har sikkert stått 1 meter unna, når det var 2 meters grense feks.


#83

Timar sa for siden:

Jeg svarte nei, jeg har fulgt alle regler og anbefalinger.

Men jeg innser jo at det ikke er helt sant :plystre:

Jeg HAR såvidt vært over kommunegrensene og tatt kollektivt selv om det ikke har vært strengt nødvendig. Ikke mange ganger, skal sies, men det er jo mot anbefalingene. Jeg kan kanskje forsvare det med at det har vært strengt nødvendig for å bevare forstanden etter et år på hjemmekontor..

Alle regler har jeg fulgt, altså. Vi har knapt hatt voksne folk i huset vårt det siste året. :sukk:


#84

Mikkeline sa for siden:

Jeg har nok vært under meteren ved flere anledninger, og litt raus i tolkning av kohort begrepet for minstemann i forhold til hvordan vi har hpåndtert de han spiller på fotballag med, og strengt tatt ikke er i kohort med.

Når det gjelder besøk og antall mennesker, så har vi fulgt reglene. Selv om vi mange ganger har irritert oss og syntes de var urimelige, så har vi fulgt dem. Det betyr at våre eldste barn har hatt strengere regler enn mange av sine venner, det har ikke vært en lett situasjon.

Jeg antar bakgrunnen for tråden er Erna Solberg og vinterferien.

Jeg ser flere argumenterer med at hun har jobbet hardt og fortjener å feire med familien. Det kan jo de fleste av oss være enig i, men det spiller jo absolutt ingen rolle. Nesten alle som har fulgt de retningslinjer og anbefalinger som er gitt har måttet ta kjipe valg. Det må faktisk en statsminister også gjøre. Hun skal være forbilledlig i denne situasjonen, noe annet blir helt feil. Det holder ikke å si at hun ikke hadde satt seg inn i reglene (det er faktisk en av de rareste unnskyldningene jeg har hørt med tanke på hvem som har vært med å utarbeid reglene hun brøt). Jeg er redd det kan bli et begrep av å "ta en Erna" i tiden fremover.


#85

Strå sa for siden:

Så vidt jeg vet og husker har både Helten og jeg fulgt alle regler og anbefalinger med tanke på denne pandemien. Om jeg har brutt noen regler eller trosset noen anbefalinger har det ikke vært med vilje. Med mulig unntak av omgang med Mutter'n for å sikre hennes fysiske og psykiske behov.


#86

Matilda sa for siden:

Jeg har for øvrig ikke regna med at jeg er nærmere elevene enn en meter når vi har gult nivå, for det er ikke brudd på anbefalingene. Det betyr at jeg har inntil 70 nærkontakter i uka, og følgelig føler jeg at jeg må være ekstra forsiktig ellers.


#87

Ru sa for siden:

Jeg er regelrytter, så jeg har stort sett holdt meg til regler og anbefalinger. Jentelaget jeg trener er kanskje ikke verdensmester i å holde avstand (de trenger ikke avstand til hverandre, men til meg), og jeg var helt usannsynlig rampete på julaften da jeg besøkte farmor for første gang siden coronaen kom, og strøk henne på kinnet når ingen så. Vi grein begge to. :sukk:

Jeg er mye mer lydig enn Erna, men man blir kanskje litt sløv av å bo for lenge østpå?


#88

Drømmedama sa for siden:

Jeg følger i prinsippet alle anbefalinger og vel så det, bor i kommune med lavt smittetrykk. Vi er strenge og forsiktige og bruker munnbind og pusher ikke grenser. Vi er langt i fra Erna for å si det sånn. Men vi har sikkert kommet litt for nær folk på butikken.


#89

ingling sa for siden:

Har ikke brutt noen regler, og har sittet med delvis ansvar for å formidle dem lokalt siden november, så kan ikke skylde på at jeg ikke kan dem heller. :nemlig: Men jeg har, i forbindelse med min mors sykdom og bortgang, klemt og reist mer enn innenlands enn anbefalingene. Det står jeg for. Og så har jeg klemt én venninne én gang i løpet av det siste året, fordi der og da var det rett og slett helt nødvendig for begge.


#90

Gri sa for siden:

På jobb (barneskule) held vi ikkje 1-meters avstand, som er anbefalt, men gjer så godt vi kan, og er strenge på kohortar.

Har gitt nokre ytterst få klemmar til folk utanfor familien (i fjor sommar).
Eit juleselskap vart det 11 gjestar, fordi vi arrangerte det i det største huset, med best sjanse for avstand. Hadde vi hatt det i eit mindre hus, der fleire av deltakarane bur hadde antallet gjestar vore ok. Såpass tenker eg det er liv å bruke hovudet.

Så er det ut på restaurant. Har i dag lurt på om vi kanskje braut reglane då vi var 4 familier som feira runde dagar med kvar våre bord på restaurant, men har forstått det som det var ok sidan vi ikkje hadde eigen del av lokalet, men hadde kvart vårt bord med fleire andre rundt oss. Her kjenner eg at eg visst ikkje har hatt heilt kontroll på reglane. Dei har jo også endra seg fleire gongar, så vanskeleg å sjå i ettertid om det var heilt rett.

Alt i alt, vi prøver så godt vi kan, men kan tråkke små feilsteg innimellom.


#91

Snippa sa for siden:

Har ikke brutt noen påbud eller forbud, men har vel tøyd noen anbefalinger. Har vært innom kontoret enkelte ganger, selv om det var strengt anbefalt å la være, men holdt veldig god smitteavstand og ellers alle regler der. Vi bestemte oss for at moren min, som bor i nabohuset, var vår kohort allerede i fjor, selv om Erna sa at ingen besteforeldre skulle passe barn. Hadde lyst til å bryte overnattingsforbudet på hytta i fjor, da vi var nødt til å kjøre opp for å måke taket og hente diverse utstyr der. Men vi dro hjem før klokka slo 12 slag.


#92

Strå sa for siden:

Jeg kjenner at trådtittelen irriterer meg. Jeg har gjort så godt jeg kan for å holde meg innafor og så driver statsministeren og bryter dem. Hun er ansvarlig for reglene, det finnes ingen unnskyldning.


#93

Hannah sa for siden:

Jeg har ikke brutt noen regler, ikke som jeg vet om iallefall. Jeg har trosset noen anbefalinger, som å sitte nærmere enn en meter. Jeg har klemt mine foreldre og besteforeldre. Jeg jobber på sykehjem, og har testet meg jevnlig, samt bor på et sted med veldig lite smitte, og tok dermed sjangsen. Har også vært på overnattingsbesøk hos mine foreldre et par ganger siste året.


#94

annemede sa for siden:

Med den nye forskriftspresiseringen, da kan man leie en leilighet og ha så mange man vil på middag da?


#95

Einhyrningur sa for siden:

Jeg har holdt alle regler helt til jeg kom helt nord i landet og alle KLEMMER meg. Jeg spretter unna, men de grabber tak. Her tror de vist Korona er en søringting.


#96

MegaMie sa for siden:

Ja, det tror jeg. Jeg har ikke holdt avstand ved noen anledninger (gitt klem til noen som har det vanskelig) og var inne hos mine foreldre ett par ganger når man ikke skulle gå på besøk.

Utover det tror jeg at jeg har fulgt alle regler/anbefalinger.


#97

Malama sa for siden:

Jeg har jo ikke trosset anbefalinger heller, jeg har tøyd strikken litt i tilfeller hvor sunn logikk tilsier at det er greit


#98

millact sa for siden:

Virker slik, ja. Vil nok kunne få konsekvenser for påsken på fjellet.


#99

annemede sa for siden:

Og kommendr begravelser etc, lei ett hotellrom eller en leilighet og inviter på sushi. Hvem som vil kan komme.


#100

løve70 sa for siden:

Men dette er vel ikke noe nytt? Antallet gjester man kan ha hjemme er jo kun en anbefaling, ikke en lov. Og det blir håpløst å skille mellom egen og leid bolig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.