Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor får jeg tak i asafoetida/dyvelsdrek i Oslo

#1

liefje sa for siden:

Det er et indisk krydder. Har prøvd på Jacobs, men de hadde det ikke. Har de asiatiske supermarkedene? Hvilket? Har skjønt at det ikke er helt vanlig, så jeg lurer på om noen vet. Jeg finner det på nett, men rekker ikke å bestille derfra før jeg skal lage mat i morgen, og det høres såpass spesielt ut at jeg ikke helt vet hva jeg kan bruke i stedet. butikk.verdensmat.no/produkt/dyvelsdrek-djevlemokk/

Skal bl.a. lage denne oppskriften, som altså lister dette krydderet: maunikagowardhan.co.uk/cook-in-a-curry/kashmiri-khatte-baingan/


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg ser at de har det på verdensmat, så da vil jeg tro at du får tak i det i en velutstyrt grønnsaksbutikk i Oslo.

Ser at flere nevner tørket løk eller hvitløk som substitutt, også.


#3

Kaprifol sa for siden:

På Grønland, antakelig har jeg sett dette i grønnsaksbutikken som ligger på Grønlands torg. Der har de mye indisk krydder.


#4

liefje sa for siden:

Prøver den på Grønlands torg hvis de har mye indisk. Den heter vel A Food Market. Det ser ikke ut som om de har det på Scanasia hvor jeg pleier å dra. Så at de hadde på verdensmat men rekker ikke å bestille derfra.Takk for tips om substitutter. :-D


#5

Tallulah sa for siden:

Nei, A-food ligger nærmere Olafiagangen, og den er mer østasiatisk enn den som ligger på torget. Den heter rett og slett Grønlands torg: gronlandstorg.no/butikk/

Jeg vil tro du finner mest indisk på Grønlands torg. Uansett, de ligger ikke langt fra hverandre, så det går jo an å sjekke begge. A-food har veldig mye godt fra Korea, Japan, Thailand og Vietnam spesielt.


#6

liefje sa for siden:

Glimrende. Gleder meg til å sjekke ut begge, da.

Jeg er nok blitt litt opphengt i å få tak i autentiske ingredienser når jeg lager mat som kompenserer for mangel på eksotiske reiser, så jeg håper jeg finner det. (Og at det ikke er så fullt i butikken i morgen at jeg bare må løpe inn og ut skjult bak munnbindet mitt).


#7

Tallulah sa for siden:

Ja, skjønner deg godt! Det er interessant å teste ut nye ingredienser og får det så autentisk som mulig. :nikker: Jeg tror du bør dra ganske tidlig, det er butikker det fort kan bli ganske fullt i.

(og når du først er i området anbefaler jeg Nøtteblanderen rett over brua også. Drevet av en KJEMPESØT dame, og de har masse deilige nøtter, frø, korn osv. De har noen macadamianøtter med lønnesirup og chili som er fantastiske.)


#8

liefje sa for siden:

:sikle: Det høres intet mindre enn fantastisk godt ut. Sikkert noe jeg MÅ ha til påsken. :ja: Tusen takk for tips!


#9

liefje sa for siden:

Fant alt jeg trengte og mere til på Grønland torv pluss a food market. Litt fullt av folk på førstnevnte men A food market var en drøm. Som å være på ferie. 10 ganger bedre enn Scanasia som vi har pleid å handle på. Både rent og god avstand og hyggelig betjening. Nå til nøttebutikken. Tusen takk for tips!!


#10

Kaprifol sa for siden:

Så bra! Morsomt å handle der.


#11

liefje sa for siden:

Hjemme igjen og har smakt nøttene. OMG fantstisk gode.


#12

Tallulah sa for siden:

Åh, dette ble jeg skikkelig glad av! Så happy for at du fant det du trengte, likte butikkene; og ikke minst nøttene. De ER virkelig OMG. :hjerteøyne:

Også må du fortelle når du har laget retten! :hyper:


#13

liefje sa for siden:

Skal lage tre retter, en med kylling, en med reker og en med mini-auberginer. Er i gang med marinering nå og regner med det blir noen timer på kjøkkenet før vi kan spise, men det er jo nesten gøyest. 😀 Rapport skal bli.

Og gjerne flere tips om butikker og produkter. Elsker sånt!!!


#14

liefje sa for siden:

Å hikk, altså. Har akkurat inntatt et fullt, autentisk indisk måltid. Det ble virkelig godt. Det rare krydderet asafoetida luktet IKKE godt (var advart), men sammen med de sikkert ti andre krydrene som var i den retten, kjente man jo ikke til akkurat det alene. Det var retten med aubergine som hadde dette, og den smakte mest av kardemomme og kanel, faktisk.


#15

Tallulah sa for siden:

Yummy! Høres ut som en deilig lørdag.


#16

Turban Smukk sa for siden:

Imponert!
Har du linker til de to andre oppskriftene, sånn tilfeldigvis? :blafre:

Jeg hørte en gang at asafoetida/dyvelsdrek brukes i indisk mat for å lette mageplager som kan oppstå. Husker ikke kilden, så kan ikke gå helt god for det, da.


#17

liefje sa for siden:

Klart det.
maunikagowardhan.co.uk/cook-in-a-curry/andhra-royalla-vepudu/

maunikagowardhan.co.uk/cook-in-a-curry/chicken-do-pyaza/

Gode og ulike alle tre. God kombo. Serverte raita og naan til. Null gjester. Hehe. Vi er tre personer og det var litt for mye for oss. Mengden chili får man vurdere. Vi liker det ganske spicy og var fornøyd med mengden i oppskriftene. Men trengte raitaen. Blir noen timer på kjøkkenet.


#18

Turban Smukk sa for siden:

Tusen takk for oppskrifter. Nå ligger det an til indisk påske her. :knegg:


#19

Miss Norway sa for siden:

Åh, nå ble jeg fristet!

Er det noen som kan anbefale noen gode oppskrifter, nettsider eller tips til en novise? Ikke for avansert, men dog hakket over tikka masala-glass liksom.


#20

liefje sa for siden:

Det er ikke vanskelig å lage indisk mat når man har oppskrifter. Man trenger dog et rikt utvalg av krydder og god tid. Som oftest skal man marinere kjøttet noen timer, gjerne over natten. En typisk saus innebærer at man først steker purert ingefær/løk/hvitløk x minutter, så lager man en krydderblanding som man har i og stekre videre i x minutter, tilsetter enda noe annet og steke videre i x minutter etc. etc. Men følger man skrittene nøyaktig er det ikke noe som kan gå galt synes jeg. Hvis dette høres overkommelig ut, kan du prøve på oppskriftene jeg lenket til eller se etter andre inne på samme side. Det var mye der som så godt ut. Jeg har også en supergammel indisk kokebok som jeg har laget nesten alt fra. Det er denne deichman.no/utgivelse/p7d5339ed0fc682b41328c654a8c65973 Fant den bare på Deichman nå, så det er mulig at den er antikvarisk. Hehe.

Hvis dette høres for vanskelig ut, er det veldig mange ferdige mixer å få kjøpt som er ganske gode. De i dagligvarebutikkene (Saritas f.eks.) er litt fornorsket og mindre spicy, mens om du går i spesialbutikker (asiatiske supermarkeder eller innvandrerbutikker) har de gjerne glass fra Pataks som smaker mer autentisk og har fremgangsmåte bakpå. Noen av dem er marinader, andre sauser, så pass på så du får det du ønsker. Naan er det mange merker som har. Av de som er lettest tilgjengelige, liker jeg best dem fra Masala Magic.


#21

Miss Norway sa for siden:

Tusen takk for tips Liefje, dette lukter prosjekt :-)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.