Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Underlag oppå parkett, til treningsrom

#1

Polyanna sa for siden:

Vi skal flytte treningsrommet, til et større rom i huset. Det skal komme tredemølle, spinningsykkel, benkpressbenk, knebøystativ, boksebag, slynge, yogamatter og en del løse vekter og snacks.

Utfordring:

  • Gulvet er parkett. Ikke verdens underlag om den får noen skraper, men vil helst ikke legge opp til å ødelegge den fullstendig heller
  • Mannen min svetter AVSINDIG mye. Bøtter og spann.
  • Vi er ikke superglade i å vaske og styre. Det nåværende treningsrommet har blitt ganske ekkelt... :flau:

Jeg tenkte sånne treningsmatter, også for å få et godt underlag for for eksempel han som løfter avsindig mye i knebøy.

Men der står det at det vil skade gulv om det kommer fukt under, og det vil det jo gjøre...

Så jeg lurer på

  • Gulvbelegg under mattene?
  • Et eller annet absorberende lag under mattene?
  • Et eller annet absorberende lag over mattene?
  • Noe helt annet?

Noen som har tips?

(Og ja, jeg vet vi er heldige. Den tredemøllen vi kjøpte som julegave til familien for vel et år siden, og det lille treningsrommet den har stått på, har virkelig vært en GULL investering dette året!)


#2

Lyppa sa for siden:

Jeg ville sjekket om det kan legges golvbelegg oppå uten å skade parketten, slik at det kan fjernes hvis dere ønsker det ved en senere anledning. Det vil jo både beskytte for slitasje fra treningsapparater og fukt.


#3

annemede sa for siden:

Vi har kjøpt matte med tredemøllen. Jeg innbiller meg at det ikke kommer fukt under da. Må/bør vaske matten etter hver økt da, eller tørke over.


#4

Fintdethei! sa for siden:

Kan du legge en fuktsperre oppå parketten (sånn de bruker under parkett), også kanskje linoleumsfliser eller noe oppå. Ser for meg det er enklere å vaske enn sånne gummigulv?


#5

Elise sa for siden:

Hvor pent skal det være? Jeg tenker at jeg kanskje ville gått for et billig gulvbelegg som ikke legges ordentlig, og så treningsmatte bare på deler av gulvet. (Jeg har ikke peiling på dette.)


#6

Neket sa for siden:

Vi har en matte under mølla som er laget til formålet, og treningsmattene på deler av gulvet. Laminat på gulvet. Ingenting under sykkelen (brukes ikke), multigymmen eller crosstraineen. Ingen merker som jeg har sett, og eneste problemet med treningsmattene er at pus ELSKER å kvesse klørne på de, så de er fulle av hull. :knegg:


#7

Maverick sa for siden:

En enkel løsning er vel kanskje å rulle ut linoleumbelegg på gulvet? Mener det finnes måter å gjøre det på uten å lime det fast i parketten. :gruble: Eller sånne klikkfliser. Tror i hvertfall uansett du vil ha et helt belegg som det bare er å vaske over, i stedet for flekkmatter som gir ujevn farge og greier på parketten etter en stund.



#9

mkj sa for siden:

Vi har lagt de tykkeste mattene fra sportsmaster under. Vi har laminat da, satser på at det går bra rett og slett.


#10

him sa for siden:

Vi hadde samme problem, (men i annet rom. Gang. Gulvet som lå der tålte ikke fukt, litt teit med støvler etc). Vi tenkte opprinnelig "belegg på rull", sånn gammeldags man hadde på bad før (vi brukte den type gulv som underlag til et dyrebur. Da det ble tatt av var parketten helt perfekt under, selv om kaninen blant annet hadde tisset på den)

Men det er gått helt ut, så vi brukte laminatgulv. Synes det fungerer fint i forhold til fukt (1 års erfaring) Her er link om laminatgulv.

Den kan legges rett på parketten (det blir jo bare "kosmetikk" og skåning av gulvet under, ellers må du jo ta opp den gamle parketten)


#11

him sa for siden:

Ja, det jeg gjorde den gangen var å feste det med lister - dvs at gulvet var "flytende". (Men da var det tre under, nå sist bor jeg i betongblokk - lite bevegelse i boligkroppen her gitt :humre: )

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.