Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg bruke en kilo gresk yoghurt til når jeg ikke liker gresk yoghurt?


#2

frukt sa for siden:

Gresk yoghurtkake med sitron. :nam:


#3

Maverick sa for siden:

Smaker den ikke gresk yoghurt? Oppskrift! :hyper:


#4

Tallulah sa for siden:

Lage marinade til indisk kylling. Vel, hvertfall litt av den. Også lan du bruke litt mer til mango lassi!


#5

apan sa for siden:

Baking. Brød, rundstykker, whatever.


#6

Nenne sa for siden:

I vaffelrøre for eksempel eller kake der kefir/surmelk er en ingrediens. Det meste avformkaker og skuffekaker blir saftigere om noe melk byttes ut med et syrnet melkeprodukt. Bare husk litt natron somhevemiddel, ev. sammen med bakepulver og/eller egg.


#7

Shun sa for siden:

Du kan lage rødbetsalat.
Jeg laget nettopp nå en runde med en boks crème fraîche jeg måtte bruke opp. Veldig godt med kapers i også.


#8

mkj sa for siden:

Liker du tzatziki? Jeg elsker det selv om jeg ikke liker gresk youghurt.




#11

frukt sa for siden:

Nei, det syns jeg ikke. Yoghurten har jo ikke så mye smak. Skal finne oppskriften når jeg er hjemme igjen. :)


#12

Eia sa for siden:

Bake denne kaka, og bytte ut kefiren med yoghurten. :jupp:

Den har erstattet brownies i vårt hus - ungene elsker den!

Surmelkskake


#13

meisje sa for siden:

Lage moussaka og bruke yoghurten på toppen av moussakaen feks.


#14

him sa for siden:

Hvis du har ismaskin er det godt med youghurtis (oppskrift fra Hellstrøm). synes jeg. (Eldste datteren min sa faktisk i går at hun likte isoppskriften til Hellstrøm - hun er ellers ikke så fan av maten hans, begge ungene går nok mer i retning italiensk-amerikansk enn fransk i matveien. :humre: )


#15

Strå sa for siden:

Du gir den til meg. Jeg elsker gresk jågurt (og tyrkisk, den er litt syrligere).



#17

Turban Smukk sa for siden:

Hvis man har food processor (sånn med kniver), eventuelt kan kanskje blender brukes, kan man ha yoghurt, frosne bær og litt sukker eller annen søtning i og få is på et blunk (men den må spises med en gang). Det smaker ikke yoghurt av den, synes jeg, men jeg liker jo gresk yoghurt, så... Ekstremt lettvint dessert.


#18

dutte sa for siden:

Smoothie, med banan, bringebær, litt sukker og en god dæsj lime. Går ned på høykant her.


#19

Maverick sa for siden:

Mengder med muligheter her. Da skal jeg bli kvitt spannet!


#20

Fintdethei! sa for siden:

Og du kjøpte dette spannet fordi?


#21

Maverick sa for siden:

Du, det fulgte med i en handleliste for en oppskrift på Kolonial, men så har jeg i mellomtiden altså da omfordelt de ingrediensene til annen mat jeg hadde mer lyst på, og så sitter jeg bare igjen med yoghurten, da. :knegg:


#22

frukt sa for siden:

Her er min mors oppskrift på yoghurtkake. Har vokst opp med denne. :)


#23

Maverick sa for siden:

Si meg frukt, skal smøret smeltes før det røres hvitt med smør? Og hvor mye er en liten boks med yoghurt? :gruble:


#24

frukt sa for siden:

Nei, det kan godt være romtemperert, men ikke smeltet. Piskes godt til det blir hvitt og litt luftig.
Nutildags er en liten boks 150 g. Men om det har forandret seg siden jeg var barn for 30 år siden vet jeg ikke. Det er mulig det var 125 g da, men 25 g fra eller til spiller ingen rolle.




#27

Karamell sa for siden:

Jeg kan finne på å bruke det i scones eller i proteinrundstykker.


#28

Syrinx sa for siden:

Det er også godt å ha surmelksprodukter i brøddeiger av alle slag. Kvitter meg ofte med rester av rømme/cf/yogurt slik.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.