Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny varmtvannsbereder

#1

Pelle sa for siden:

Vi vurderer å bytte vår varmtvannsbereder. Den vi har er snart 20 år, og tenkte det var lurt å bytte mens vi har kontroll. Er det noen smarte tips man bør tenke på?


#2

Dali sa for siden:

Kjøp en stor nok.


#3

Pelle sa for siden:

Hva bør en familie med to tenåringer ha...?



#5

C3PO sa for siden:

Siden vi er 5 var størrelse viktig for oss. Jeg fant en guide til størrelser på nett.


#6

Molly sa for siden:

Det finnes sånne som varmer opp vannet raskere, slik at de har større kapasitet enn størrelsen tilsier. Det bør du vurdere hvis dere ikke har plass til en diger en.



#8

Martis sa for siden:

Vi kjøpte en som varmer opp raskere i stedet for større. Ungen flytter forhåpentligvis de neste 5-8 årene. :knegg:


#9

Dali sa for siden:

Vi kjøpte 300 liter, vi er familie på 5 og utleiehybel.


#10

meisje sa for siden:

Jeg ville kjøpt en sånn 2 kammer, 2 elementer som varmer opp vannet raskere hvis jeg skulle kjøpt en ny.

Men varmtvannsberedere kan leve mye lengre enn 20 år, og det er raskt gjort å få installert en ny, sånn i tilfelle dere leter etter argumenter for å beholde den dere har.


#11

Carrera sa for siden:

Ikke dumt å bytte ut en 20 år gammel bereder nei. Anbefalingene er å bytte etter 15 til 20 år, pga faren for lekkasje. Vår gikk lekk for noen år siden. Det var vel selve kammeret som sprakk da. Og for snart ett år siden så røyk den vi har i sokkelen. Kobling som gikk. Det ble en omfattende sak, siden berederen der er i kjøkkeninnredningen. Ble full oppussing av leiligheten det...

Vi har vel selv en på 400 liter. Har holdt godt for oss som er en familie på 4, pluss at gulvvarme også henter varme derfra. Varmer fort opp. Fra tomt til godt, varmt vann på et par timer.

Er også lurt å få lagt inn sånn fuktmåler som stenger av vannet om noe skulle skje, spesielt om den ikke står på våtrom. Mulig det er standard nå.


#12

Geitrams sa for siden:

Vi kjøpte Oso Saga Xpress 300 i fjor, har to varmeelementer som varmer vannet mye raskere, og vi har aldri gått tom etter det. Det dusjes og bades mye hjemme hos oss.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.