Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Strikking] Montere ullgenser

#1

Fløyel sa for siden:

Jeg har strikket en Islender i Rauma Finull og nå skal den monteres. Jeg hater å montere ermer på bol, og det er mange år siden jeg har gjort det. Jeg strikker helst raglan. Men nå står jeg her og kjenner energien renner ut av meg.

Her er spørsmålet:
Kofter strikket i ull klipper jeg opp i stolpe uten å sy. Jeg klipper opp og legger sårkanten bak et bånd.

Kan jeg bare klippe opp for ermhull på gensere også og bare legge belegget over? Noen som har turt dette og har erfaring. Tidligere har jeg sydd med maskin.. Og det er schedeli!


#2

Camomilla sa for siden:

Jeg hadde ikke turt uten åsy, og jeg liker ikke den sy biten stort.. Hatter i grunnen montering.
Kjenner jeg er glad jeg valgte raglan på min islender akkurat nå.


#3

Fløyel sa for siden:

Jeg har brukt dagen på å feste alle tråder og resten av dagen har jeg bare stirret olmt på genseren. Mottakeren insisterte på at han ville ha sånne ermer og nå angrer jeg på at jeg ikke nektet. :knegg:

Jeje, ny dag i morgen. Da får jeg dampe og sy.


#4

Luftslottet sa for siden:

Du kan jo hekle før du klipper?
Jeg syr eller hekler alltid før jeg klipper, men jeg er ekstremt risikoavers. :sparke:


#5

Blå sa for siden:

Jeg syr alltid. For hånd, for jeg har ikke symaskin. Det er en kjedelig del av arbeidet og hovedgrunnen til at jeg nå stort sett strikker raglan. :sparke:


#6

Camomilla sa for siden:

Jeg angrer på at jeg syns det var en fin ide å strikke denne genseren til mannen.. Aldri mere.
One and only sier nå jeg, selv om det er raglan.


#7

Adrienne sa for siden:

Du fester tråder uten knussel, men å vippe frem symaskinen for å sy et par-tre sømmer der ermene skal være liker du ikke? :knegg: Er ikke du en sånn kløpper på sying?

Men seriøst, det sikreste er å sy før du klipper, men er du trygg på at ullen ikke rakner så skal det i prinsippet gå fint å klippe og feste belegget på ermene sånn at klippkanten ikke synes. Personlig ville jeg sydd, men så synes jeg heller ikke det er noe stress å sy med maskinen heller. Eller hekle, det går også fint. ninapetrina.blogspot.com/2014/02/klippetips-for-strikkejakker.html


#8

Fløyel sa for siden:

Problemet er at jeg må løfte ræva ut av sofaen hvis jeg skal sy. Jupp, så dårlig stelt er det med tiltakslysten min om dagen. Alt som kan gjøres fra sofaen i helgene er greit. Symaskinen står til og med ferdig rigget på syrommet. :knegg: Det er bare tanken som byr meg i mot. Men jadda, jeg skal ta meg selv i nakken å lempe meg inn på syrommet. (men det har blitt så rotete der!)

(Jeg misliker sterkt mennesker som starter hver setning med "Problemet er" - så jeg unngår i det lengste å bli en sånn person selv) :knegg: - så les dette innlegget med en håndfull ironi.


#9

Nenne sa for siden:

Har du prøvd dette? Er det sånn at det hekles midt i klippestolpen og at hvis det er strikket med dobbelt garn i klippestolpen så vil heklestingene holde på all tråd selv om det klippes rett ved siden av? Kan dette brukes på all slags garn, også superwash og annet, ikke bare rein ull?


#10

Luftslottet sa for siden:

Jeg har gjort det, og ja, det holder, men det må være rein ull, ikke superwash. Imidlertid har jeg opplevd en gang at det rakner littegrann etter mye bruk, det har jeg aldri opplevd med ting som er sydd over med symaskin.

Greia med rein ull, er at det til en viss grad hekter seg inn i hverandre, fordi ulla har skjell som stikker litt ut. Superwash og blandingsgarn har fått lukket skjellene sine og er glattere og holder mindre sammen. Dermed krymper det mindre i vask, men rakner lettere.


#11

Adrienne sa for siden:

Ironi lest. Men se på dette som det vennlige sparket du trenger bak til å tusle inn på syrommet, ignorere rotet og sy de fire sømmene du trenger.


#12

Adrienne sa for siden:

Det Luftslottet sa. Kun på ren ull. Men for det meste så lar jeg symaskinen ta jobben. Tryggest det.


#13

Nenne sa for siden:

Jeg er villig til å gjøre nesten hva som helst for å unngå symaskinen. Som å lære meg å hekle for eksempel. :sparke:


#14

Fløyel sa for siden:

Jeg var på kurs med Pinneguri (jeg måtte bare tenke meg godt om før jeg kom på hvem som hadde lært meg dette), og jeg ser jo nå at dette gjelder knappestolper og ikke ermer.

Her beskriver hun hvordan man klipper i strikketøy av ull uten å måtte sy.
pinnehobby.blogspot.com/2012/09/oppklipping-av-strikka-ting.html

Så da får jeg bare ta meg sammen å sy. Det er en engangsjobb!

God oppskrift her: pinnehobby.blogspot.com/2013/12/montering-av-strikka-genser.html


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.