Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En by - to verdener



#3

Blondie sa for siden:

Det er den mest hjerteskjærende reportasjen jeg har lest på en stund. :sukk: Så tydelig og så vondt.

(er det bare mitt svulmende sosialisthjerte som antar at det har forverret seg dramatisk med åtte år med blå regjering? Hvordan var disse forskjellene før dette? :ikke lokalkjent: ).


#4

Maverick sa for siden:

Ja. Ikke sant. Den Stovner-familien er jo da heller ikke egentlig i nærheten av hva vi snakker om når vi snakker om de mest utsatte, dessverre.

At jeg sukker over dette betyr for øvrig IKKE at de med bedre plass og bedre vilkår ikke unnes det, og at jeg synes vestkantbarna bør gå rundt med dårlig samvittighet fordi de statistisk kommer lettere gjennom her.

Det bare er så sykt viktig at vi finner en eller annen måte å justere litt, å veie opp, så vi ikke om fem år har større gjengutfordringer og mer kriminalitet og mer ghetto.



#6

millact sa for siden:

Leste den nettopp og tenkte også at denne familien har det bedre enn mange andre på østkanten. Vil tro de er ganske godt integrert ift andre også?


#7

Input sa for siden:

Jepp. Men det spørs vel hvor enkelt det er å få tak i noen som er særlig villig til å vise frem familien sin med enda mer utfordringer. Jeg synes likevel dette er litt problematisk, fordi det lett kan brukes til å undervurdere situasjonen. Det krever litt lokalkunnskap og/eller innsikt å forstå at denne familien ikke er representativ.


#8

Hondacrv sa for siden:

Dei er nok ikkje representative, men likevel seier reportasjen nokon viktig om forskjellen mellom øst og vest. Eg og tenkjer at å få nokon som ikkje er så integrert til å stille, sikkert er vanskelig.


#9

Molly sa for siden:

Stovner-familien er helt klart langt mer privilegert enn mange andre i samme bydel. Jeg skjønner at det er vanskelig å få noen av de minst privilegerte til å stille opp i en slik artikkel, men dersom de hadde funnet noen så hadde det gitt et langt bedre perspektiv for dem som ikke har innsikt i hva den omtale trangboddheten innebærer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.