Jeg har en afrikansk kurv som jeg bruker til frukt, og til tross for at den har lama-giraffer på seg så er det fullstendig ubrukelig. :mumle: Den tipper lett om den har mer enn fire epler i seg, og om jeg greier å stable mer oppi så mugner det i bunn fortere enn svint.
Egentlig liker jeg de hengekurvene, men siden jeg er et knøtt fungerer det dårlig når det er 270 cm under taket.
På Finn ligger det mange av de i metall fra Alessi (skulle tro det bare var de som lagde fruktkurver!) i ulik utforming, men jeg vet ikke. Egentlig liker jeg jappe-estetikken til Alessi, men da må de fungere helt utmerket. Det er det jo ikke alltid Alessi gjør. :knegg:
Har du en fruktkurv du vil skryte av? Evt. tipse meg om en som ser fantastisk ut? Må ha plass til minst 6 epler, tre appelsiner og et par pærer. Og kanskje en mango.
Jeg bruker gjerne bare en skål, men etasjefat (fra IKEA feks) er favoritten. Da slipper eplene å dele plass med fruktene som ikke er venn med eplene. En etasje for eplene, to etasjer for eplenektarar.
Jeg synes frukten holder seg mye bedre i kjøleskapet enn stående på bordet, men tenker likevel at en sånn hengekurv kan du vel ha uansett takhøyde. Du kan bruke tynn kjetting eller sisaltau ned fra taket, også henger du hengekurven i den :)
Jeg har et fat fra 1950 fra Bjørre keramikk som bestefar har dekorert. Oldefaren min var en av de to som drev verkstedet, og bestefar jobbet der som dekoratør. Det er så kjekt å ha ting som er unike, og har en historie.
Tenk at lamagiraffene ikke gjorde susen. :skuffet:
Mine hengekurver funker utmerket og de henger altså da i sånn ekstra kjetting fra taket. Så kan du ha en i din høyde og Høvdingen og Hiawatha få ha sine ting i sin høyde. :knegg:
Jeg har en sånn vid, lav kjele fra Catherineholm (rødoransje med hvit lotus) som jeg oftest bruker, men bytter litt på den og noen andre fat.
Har også sånne brødkurver i stål fra Erik Bagger. Og et rosa bestemorfat. Og et serveringsfat i grønn Sissel fra Figgjo. Og. Og. Og. :hyper:
Jeg har også hengekurver (3 etg) men der har jeg mer sånt som brukes i mat og holder seg litt, som løk, hvitløk m.m. Frukt har jeg gjerne på bordet i en dreiet trebolle som svigerfar har laget. :hjelpsom:
Jeg har et etasjefat fra koziol, som er perfekt. Epler på et nivå, sitrus på et annet, og bananer på et tredje. I tillegg bruker jeg et brødkurv i metall noen ganger.
Problemer er nok egentlig ikke at jeg mangler boller, fat og kurver, men at jeg hele tiden er på jakt etter den perfekte. :knegg:
Vi har en diger kjøkkenøy der vi pleier å ha en bolle frukt stående til en hver tid. Det går mye epler her i huset, og litt annen frukt. Problemet er nok at den kjøkkenøya blir oppsamlingssted for veldig mye greier, så hadde vært fint med en løsning som funka, uten at jeg måtte fordele frukten utover flere boller og fat.
Jeg tittet litt på disse to hylle/kurv-sakene som kanskje kan funke.
Vi har en firkantet blå plastfat fra Ikea vi har brukt til dette i flere år. Det går veldig bra med den, men tar en del plass. Etasjefat var en interessant ide. Om jeg bytter, må det være plass til melon - jeg har en canteloupe til modning halve uka.
Man kan vel egentlig bruke hva som helst, så lenge eplene plasseres i en egen beholder/skål/kurv e.l. i et annet rom i en annen etasje fortrinnsvis i en annen boenhet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.