Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Velfungerende fruktkurv/bolle/fat?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har en afrikansk kurv som jeg bruker til frukt, og til tross for at den har lama-giraffer på seg så er det fullstendig ubrukelig. :mumle: Den tipper lett om den har mer enn fire epler i seg, og om jeg greier å stable mer oppi så mugner det i bunn fortere enn svint.

Egentlig liker jeg de hengekurvene, men siden jeg er et knøtt fungerer det dårlig når det er 270 cm under taket.

På Finn ligger det mange av de i metall fra Alessi (skulle tro det bare var de som lagde fruktkurver!) i ulik utforming, men jeg vet ikke. Egentlig liker jeg jappe-estetikken til Alessi, men da må de fungere helt utmerket. Det er det jo ikke alltid Alessi gjør. :knegg:

Har du en fruktkurv du vil skryte av? Evt. tipse meg om en som ser fantastisk ut? Må ha plass til minst 6 epler, tre appelsiner og et par pærer. Og kanskje en mango.


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg bruker gjerne bare en skål, men etasjefat (fra IKEA feks) er favoritten. Da slipper eplene å dele plass med fruktene som ikke er venn med eplene. En etasje for eplene, to etasjer for eplenektarar.


#3

Tallulah sa for siden:

Det var et godt poeng. Jeg har ikke tenkt på at det kanskje er eplenes feil at sitrusen blir dårlig.


#4

Lyppa sa for siden:

Jeg synes frukten holder seg mye bedre i kjøleskapet enn stående på bordet, men tenker likevel at en sånn hengekurv kan du vel ha uansett takhøyde. Du kan bruke tynn kjetting eller sisaltau ned fra taket, også henger du hengekurven i den :)


#5

frukt sa for siden:

Jeg har et fat fra 1950 fra Bjørre keramikk som bestefar har dekorert. Oldefaren min var en av de to som drev verkstedet, og bestefar jobbet der som dekoratør. Det er så kjekt å ha ting som er unike, og har en historie.


#6

frukt sa for siden:

Det er jo ikke noe man får kjøpt hvor som helst da. Men det dukker opp ting på Finni i ny og ne.


#7

liefje sa for siden:

Bruker en sånn metall fra Alessi som jeg fikk i gave for over 20 år siden. Funker bra den, men all frukt blir jo dårlig om den står for lenge.


#8

Maverick sa for siden:

Tenk at lamagiraffene ikke gjorde susen. :skuffet:

Mine hengekurver funker utmerket og de henger altså da i sånn ekstra kjetting fra taket. Så kan du ha en i din høyde og Høvdingen og Hiawatha få ha sine ting i sin høyde. :knegg:


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg er redd den vil være nødt til å henge så lavt at de to gigantene jeg bor med kommer til å klage ustanselig om at den er i veien for dem. :mumle:

Veldig skuffet over lamagiraffene. :skuffet:

Nydelig fat, frukt! Så fint å ha noe med en sånn historie bak.


#10

Nextlife sa for siden:

Jeg har en sånn vid, lav kjele fra Catherineholm (rødoransje med hvit lotus) som jeg oftest bruker, men bytter litt på den og noen andre fat.
Har også sånne brødkurver i stål fra Erik Bagger. Og et rosa bestemorfat. Og et serveringsfat i grønn Sissel fra Figgjo. Og. Og. Og. :hyper:


#11

My sa for siden:

Jeg har også hengekurver (3 etg) men der har jeg mer sånt som brukes i mat og holder seg litt, som løk, hvitløk m.m. Frukt har jeg gjerne på bordet i en dreiet trebolle som svigerfar har laget. :hjelpsom:


#12

meisje sa for siden:

Jeg har et etasjefat fra koziol, som er perfekt. Epler på et nivå, sitrus på et annet, og bananer på et tredje. I tillegg bruker jeg et brødkurv i metall noen ganger.


#13

Tallulah sa for siden:

Problemer er nok egentlig ikke at jeg mangler boller, fat og kurver, men at jeg hele tiden er på jakt etter den perfekte. :knegg:

Vi har en diger kjøkkenøy der vi pleier å ha en bolle frukt stående til en hver tid. Det går mye epler her i huset, og litt annen frukt. Problemet er nok at den kjøkkenøya blir oppsamlingssted for veldig mye greier, så hadde vært fint med en løsning som funka, uten at jeg måtte fordele frukten utover flere boller og fat.

Jeg tittet litt på disse to hylle/kurv-sakene som kanskje kan funke.


#14

C3PO sa for siden:

Vi har en firkantet blå plastfat fra Ikea vi har brukt til dette i flere år. Det går veldig bra med den, men tar en del plass. Etasjefat var en interessant ide. Om jeg bytter, må det være plass til melon - jeg har en canteloupe til modning halve uka.


#15

Maverick sa for siden:

Fruktsegregering har bidratt til påtagelig lavere matsvinn her. :jupp:


#16

Tallulah sa for siden:

Ja, det er et veldig godt poeng.


#17

Hyacinth sa for siden:

Hjelper det med etasjefat, da? Vil ikke etylengassen gasse rundt likevel? :undrer:


#18

Che sa for siden:

Min tanke og - jeg synes epler ser ut til å ha dårlig utstrålig. Bananer må jo ligge omtrent i et annet rom for å ikke bli dårlige....

Synes for øvrig etasjefatet var kjempefint - og tenker at om det ikke funker til frukt, så det være nydelig å kunne servere lunsj med etc.

Den med tre kurver var og fin, men jeg lurer på om det vil bli trangt for en mannehånd å hente ut noe som ligger i nederste eller midterste kurv?

Selv har jeg frukt i en trådkurv i sort stål - vet ikke om jeg anbefaler det - og kjenner på ønsket om en hengekurv selv......lett påvirkelig


#19

Strå sa for siden:

Man kan vel egentlig bruke hva som helst, så lenge eplene plasseres i en egen beholder/skål/kurv e.l. i et annet rom i en annen etasje fortrinnsvis i en annen boenhet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.