Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lekehus i stuen

#1

Høns sa for siden:

Vi har det mest av leker i stuen siden vår erfaring er at barna liker å leke der vi er. Pr i dag har vi en kallax/ekspedit fra IKEA med 8 rom samt en del annet.

Vi sysler med tanken på å lage et rom i rommet ved å lage en borg/to etasjers lekehus i stuen. Det vil jo være visuelt synlig, men samtidig vil vi kunne få bort alt av leker og dermed få det visuelt roligere. Det kan jo også være ganske kult å ha et eget slott.

Er det galskap å bygge lekeslott i stuen? Eller det bare moro?


#2

Madicken sa for siden:

Jeg vil si galskap, med mindre det er noe som på veldig enkel måte kan fjernes om/når man blir lei av det. Jeg skulle uansett hatt veldig diger stue for å sette opp noe sånt.


#3

Blå sa for siden:

Jeg synes at det høres helt fantastisk ut.

Dersom dere har plass og synes at det blir en god måte å organisere ting på så "go for it". Dere er vel klar over at alle leketreff blir hjemme hos dere etter dette, men det er kanskje ikke det verste.


#4

frukt sa for siden:

Jeg synes også det høres genialt ut hvis dere har plass til det.


#5

veobra sa for siden:

Hvis man liker å bygge opp og bygge ned, som i fjerne det når det ikke er aktuelt lenger, så er det vel bare å kjøre på. Jeg liker å gjøre noe som skal vare lenge når jeg først ordner noe. Derfor kan jeg ikke helt se at dette er noe vi hadde kastet oss over. Tenkt på at ungen vokser og tar mer plass, det som fungerer som to etasjer når de er små fungerer kanskje ikke på samme måte når de vokser, men fortsatt kan ha glede av huset? Selv hadde vi ulike varianter av leketelt oppigjennom og det var som regel gasnke stas.



#7

frukt sa for siden:

Et telt er jo også en god ide. Lett å pakke ned om man vil. Mine to har lekt mye i et pop-up telt som egentlig var ment til å bruke på stranden.


#8

apan sa for siden:

Jeg synes det høres kjempekult ut jeg. Men jeg er sikkert preget av at jeg har leker i stua på 16. året (vi har fått et nytt barn hver gang forrige barn var iferd med å avslutte "leker i stua"-perioden og det ser ikke ut til å bli avsluttet med det første for ham vi har nå). For øyeblikket har faktisk lillebror hele 3 telt stående i stua i tillegg til en Expedit og en haug andre greier. Kunne godt hatt et eget lite hus der isteden.


#9

Galathea sa for siden:

Høres gøy ut, ville gått for sengeløsningen! Vi satte nettopp opp høy seng med sklie og gardiner under på 4-åringens rom, vi har hatt den senga til de to eldste også, og den senga har de reist jorda rundt med, som sjørøverskip og luftballong, vi har vært på fisketur, safari og polferd, pluss mange timer som prinsesseslott. Lett å bygge, og løsning som kan gjenbrukes som seng/selges på finn etterpå.


#10

Charlie sa for siden:

Enig i at utgangspunkt i en køyeseng som senere kan demonteres og gjenbrukes er en god idé, i så fall. Da produserer man ikke mye som senere blir søppel, og som potensielt kan være vanskelig å bli kvitt.

Tror jeg i så fall ville valgt et tema som lar seg kombinere med voksne gjester på besøk, dvs noe litt roligere enn rosa prinsesse.

Endel ideer her

tinyspacesliving.com/bunk-bed-plans/


#11

apan sa for siden:

Litt rart med seng i stua eller?


#12

Syrinx sa for siden:

Jeg hadde følt meg invadert om stua skulle vært innredet som barneværelse. En ting er leker i diverse innretninger, men et bygg. Det hadde ikke blitt gjort her.
Telt og tunneler derimot, det går fint.


#13

apan sa for siden:

Det kommer jo litt an på stuas størrelse og form. Vi har en stue som går i vinkel og hjørnet nærmest kjøkkenet ropte nærmest lekerom da vi flyttet inn. Der kunne vi faktisk hatt et lite bygg. Ikke alle stuer det ville gått an nei.


#14

Syrinx sa for siden:

Vi har også vinkelstue, om enn ikke så enormt stor. Jeg ville likevel ikke fiksa å ha voldsomme lekekonstruksjon, selv ikke om stua var mye større.

Hadde jeg kommet til noen med borg/slott/ubåt/osv på stua så ville jeg syntes at det var kult og også vært glad for at det ikke var hjemme hos meg.


#15

rajraj sa for siden:

I say yes! Heldige barn! :hyper:


#16

millact sa for siden:

Jeg er enig med deg; men det kommer sikkert an på stuen. Innser det er lenge siden jeg har hatt små barn.


#17

Høns sa for siden:

Jeg tenker at Høns 3,5 og 7 ville digget det! Og at GammelHøns burde teste det ut.

Hvor galt kan det bli egentlig? Det kan bli skikkelig gøy! Og blir det feil er det bare å endre på det. Vi har stor stue, men bygget vil nok likevel bli fremtredende. Mulig jeg må prøve å sette opp en papp-modell for å se for meg størrelsen og hvordan det vil fungere (tjenestedesign-skadet). Tror ellers at jeg må gå all inn om det gjøres, dvs skikkelig slott/borg el.lign - man kan nesten ikke gjennomføre et slikt prosjekt halvveis.

Det er ikke aktuelt å ha en seng i stuen, men kan vurdere å bruke en sengeramme og bygge om/rundt.


#18

Luftslottet sa for siden:

Veldig kult, og absolutt noe jeg kunne funnet på å ha. Vi har hatt tre stuer gjennom småbarnsperioden, så de har fått ha sin egen stue (noe som ikke har hindret dem i å leke i alle tre med stor entusiasme :knegg:).


#19

meisje sa for siden:

Så moro det blir å designe og bygge. Og ikke minst å leke i.

Jeg er altfor lat IG kjedelig til å få gjort noe sånt :knegg:


#20

Trulte sa for siden:

Jeg blir stressa bsre av tanken! Å konstant være på et lekerom. Men hver sin lyst altså! Hvis jeg skulle bodd der iver lengre tid ville jeg satt opp lettvegg og bygget rom til minsten istedet.


#21

Elise sa for siden:

Jeg tror jeg hadde digget det. En periode. Så ville jeg blitt lei.

Jeg tror jeg ville gått for hyller som romdelere i første omgang. Noen sett til med kallax/expedit, for eksempel.


#22

Maverick sa for siden:

Kjempegøy! Og når det ikke er gøy lenger kan man ta det vekk.


#23

Chablis sa for siden:

Så kult , heldige barn.


#24

Pelle sa for siden:

Kjør på. Da vi bodde i liten leilighet hadde vi hytte støtt, og det var lov å hoppe i sofaen.




#27

apan sa for siden:

Kunne egentlig like gjerne hatt en fast installasjon (min utsikt nå).


#28

Madicken sa for siden:

Mitt svar preges av at jeg har erfart at alle konstruerte tilholdssteder, og dette gjelder for både barn, hunder og katter, er kult i omtrent en halv time, så rettes interessen mot noe annet.

Hadde jeg ikke hatt denne erfaringen, hadde jeg sikkert syntes det var en superkul og morsom idé.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.