Storebror blir 16 år på påskeaften og må mot sin vilje tilbringe dagen på en liten primitiv hytte med familien. I tillegg må maten kjøpes inn 3 dager før siden vi skal handle hjemme før vi drar, OG det er bare et lite kjøleskap og i tillegg en kjøleluke i gulvet på hytta. Det er tre gassplater der, men ingen stekeovn. Vi vasker opp for hånd i vann som må kokes opp, så det er greit å basere seg på litt enkelt matlaging av flere grunner.
Forslag til en hyggelig og festlig meny med disse rammene?
Den er ikke helt enkel, nei. Vi pleier å ha bål og grille pølser og marshmellows påskeaften, hadde det vært aktuelt? Eventuelt med bananer i folie med rosiner og sjokolade til dessert?
Taco er jo også greit med tanke på både oppbevaring, tilberedning og oppvask, det hadde vi på fjellet sist.
Biff med god potetmos? Frossen biff som tiner, kan vel ligge to dager kjølig?
Pannekake med sjokoladesaus til dessert.
Her liger ungene Pasta de parma-posene. Så en eller annen italiensk vri, bruscetti; baguett stekt på panne med olje til forret, tomat og hvitløk på. Med fersk parmesan over.
Takk for mange tips dere, tar gjerne flere! Taco pleier vi alltid ha, så det blir nok en dag med det, tenkte bare kanskje det kunne være en annen dag enn bursdagen siden det er "vanlig" hyttemeny.
Ellers likte jeg bacalao ideen, men mange barn spiser vel ikke det (ikke mine i alle fall).
En supergod gryterett med ekstra godt kjøtt og ris eller potetmos og noe ekstra god dessert? Er det snø der og kaldt om nettene? Kan dere lage is selv?
Det kommer jo litt an på hva han liker. Jeg ville ha laget ferdig enten hønsefrikasse eller lapskaus som bare kunne varmes opp der og så hatt skikkelig god dessert og masse sjokolade.
Han liker egentlig det meste. Men søsknene liker ikke gryter og andre udfinerbare blandinger noe særlig. Vi tar ikke alltid hensyn til det, men akkurat på en slik dag bør det være noe de også synes er godt.
Snuppa valgte McDonald's på sin 16-årsdag. :knegg: Det er ikke alltid sånn at mat som vi voksne betegner som fantastisk er like interessant for ungdommene.
Men gitt forutsetningene ville det blitt servert biff med steinsopprisotto og hvitløksstekt spinat hos oss. Biff har ikke vondt av å lagres i kjøleluke i noen dager. Meny har steinsopprisotto fra Superbra som er veldig enkle og lage, og som smaker utmerket. Hvitløksstekt spinat er rett og slett en pose med fersk spinat stekt i smør med to fedd finhakket hvitløk.
Uten stekeovn ville jeg servert gele med vaniljesaus til dessert. Lag den i god tid slik at den får stivne i kjøleluka.
Risotto er en god ide, det er populært her. Biff også.
McD kunne absolutt vært mulig, men det blir stusslig å kjøre tre kvarter for å ta McD på drive through. Før situasjonen ble som den ble hadde jeg egentlig tenkt vi kunne dratt til nærmeste by og gått på Egon, som han gjerne vil på tror jeg, men det utgår jo nå.
Jeg synes også et bålbasert større måltid høres hyggelig ut, som foreslått over her.
Hvis det er McD han ville ha ville jeg kjørt de 45 min og tatt piknik ute et sted med den drive-through-maten. Eller sjekke om den Egon-restauranten du mener kan levere mat ut, og tatt piknik med det.
Det er såpass langt og lite attraktiv vei til et serveringssted at det utgår når man ikke kan sitte der. Han er for stor for kald mat fra McD. Lillebror kunne tatt det.
Aktuelt å teste sjokoladekakeappelsinene. Så kule.
Burgere er populært som festmat her også, kan gjerne lage selv, kjøpe inn diverse tilbehør å velge mellom. Cheddarost, bacon, gode brød, diverse grønt ...
Laks i folie på bål er både godt og enket. Vi pleier legge laksen på en seng av løk. Løken blir myk og deilig og er litt beskyttelse hvis det blir litt varmt i glørne og fare for at laksen svir deg. Andre grønnsaker passer også. Kan sikkert serveres med risotto laget inne i gryta.
Grillet banan med sjokolade og is laget i snøten til dessert?
Til dessert kan du lage en ostekake uten steking. Denne for eksempel:
Knus 15Digestive-kjeks og bland med 100 gram smeltet smør og 4 ss sukker. Klapp ned i en kakeform, det går også an å bare legge ut på fat, med eller uten ringen fra ei springform.
Pisk 3 dl fløte med 2 ts vaniljesukker og 1,5 dl melis og bland dette med ca. 200 gram fersk ost, Philadelphia eller Mascarpone eller liknende. Osten bør helst ha stått fremme litt. Fordel ostemassen over kjeksbunnen.
Ha på rørte bær, friske bær eller bruk ferdig kjøpt kompott. Kirsebær for eksempel. Sil av noe av saften før du bruker kompotten.
Ingrediensene kan måles opp hjemme på forhånd og tas med i poser.
Krem på boks, vaniljekrem/saus på kartong, bær, pasjonsfrukt, lakrissaus eller pulver, sjokoladesaus, sånne poser med strøssel som står ved isdisken, eplemos, appelsinmarmelade, grovhakket Kvikklunch eller annen sjokolade, smash.
Trenger du mer? :knegg:
Min favorittopping er krem, multebær og mandelkrokan eller vaniljekrem, bringebær og noe lakris.
Jeg kunne ristet fløte til krem ja. Men jeg innrømmer at jeg er opptatt av at menyen ikke skal være FOR krevende. Kjøkkenet er altså knøttlite og det er veldig krevende å få ryddet det i etterkant rett og slett, på alle måter.
Etter konferering med jubilanten ender det med biff og små salte poteter og brownies til dessert - den må vi bake før vi drar. Pavlovaideen gikk ikke gjennom, får ta det en annen gang.
Her ville sønnen valgt kjøttsuppe, og vi ville nok kokt den ute.
Vi liker epler stekt på bål til dessert/kosemat når vi er på tur. Stikk ut kjernene og legg eplene på hver sin bit folie, fyll hullene med en blanding av sukker og kanel. Man kan også ha i rosiner hvis man liker det. Pakk eplene i folie og la dem ligge i glørne en stund, jeg vil tippe 20 minutter. Pakk opp og server i skål med vaniljesaus.
Ja, vurderte det. Men værmeldingen er litt middels for bursdagen. Det blir heller en større bålmiddag en annen dag, med pølser, marshmallows og banan/sjokolade.
Vi går også for hamburger en dag, så det var mange gode tips her.