Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

BÆ! Din beste oppskrift med lam

#1

Syrinx sa for siden:

For ikke å spamme påskemeny-tråden. Så, har du en god oppskrift med lam?


#2

Syrinx sa for siden:

Det blir fort noen lammerester i påska. Må få tipse om denne salaten:

Quinoasalat med lam og mangochutney-dressing

Oppskrifta er til fire personar. Hugs at du ikkje treng følge oppskrifta slavisk, putt oppi det du vil og så mykje/lite du vil av alt.

600 g ferdigsteikt lammekjøt (perfekt å bruke restar)
200 g quinoa
1 sitron
2 appelsiner
3 ss god olivenolje
1 mango
3 dl yogurt naturell
1 ss mangochutney
150 g blanda salat
fersk mynte
fersk koriander

Kok quinoa etter anvisning på pakken

Skjer ut filetane av appelsinene. Press safta ut av restane og ta vare på den i ein bolle. Press saft av sitronen saman med appelsinsafta, bland i olje, salt og pepar til dressing.

Del mangoen i skiver.

Bland yogurt og mangochutney.

Anrett salaten, ha over dressing og strø friske urtar på toppen.
Server med mangochutneydressing.

Quinoa smakar ikkje så mykje i seg sjølv. Eg tok litt hakka urtar (mynte og koriandar) og blanda inn saman med litt av sitrondressingen. Det gjorde seg.


#3

Syrinx sa for siden:

Marokkansk lammegryte

Her må du ikkje la deg skremme av den lange ingredienslista. Ta sjansen, og du får ei utruleg smaksoppleving.


800 g lammelår i skiver (eller fårikålkjøtt)
salt og pepar
olje til steiking

1 bunt koriander med røter
3 cm ingefærrot
3 kvitlauksfedd
2 raude chili
3 raudlauk
1 kanelstang
1/2 ts korianderfrø
1/2 ts heil spisskummen
1/2 ss anisfrø
5 heile kardemommekapslar
2 stjerneanis
1 liter kyllingkraft
1 dl soyasaus
1/2 dl lønnesirup
200 g svisker
2 lime

600 g søtpotet
100 g smør

1 sitron
2 dl yogurt naturell


Del kjøtet i bitar. Krydre raust med salt og pepar og brun kjøtet i olje. Legg kjøtet til side.
Surr grovhakka raudlauk, finhakka korianderrot, ingefær, kvitlauk og chili blank i oljen etter lammet. Støt kryddera (utanom kanelstang og stjerneanis) i morter, ha dei i laukblanding og steik nokre minutt til.
Tilset kjøt og kyllingkraft, la putre i ein liten time.
Tilset soyasaus, lønnesirup og svisker og la koke minst ein halvtime til. Kjøtet må vere lenge nok på varmen til å bli godt og mørt.
Smak til med limesaft.

Del søtpoteten i terningar og kok den mør. Mos den saman med smør, smak til med salt og pepar.

Bland yogurt med skalet og safta frå sitronen.


#4

Strå sa for siden:

Jeg aner ikke hvor mousakaoppskriften min er nå, eller dvs den er udigitalisert og håndskrevet på et ark i flytteeske nr 94 eller noe sånt. Men å male opp et lammelår og så bruke en passende del i ordentlig mousaka er sinnsykt godt. Jeg pleier å ha skivede og melne poteter i bånn, kjøttsaus med middelhavskrydder i lag 2, grillede auberginskiver over og hvit ostesaus med feta på toppen. Det er godt det.


#5

Strå sa for siden:

Og til dette passer det med tzatziki, ferskt landbrød, oliven og gresk salalt.


#6

Syrinx sa for siden:

Ååååå! Og kanskje det nærmeste vi kommer Hellas på en stund.



#8

Strå sa for siden:

Jah, men drømmen, den er god å ha.


#9

Hyacinth sa for siden:

Abonnerer! :)




#12

Nenne sa for siden:

Lager du bare hvit saus med masse fetaost i eller er det mer?



#14

Strå sa for siden:

Jeg smuldrer fetaost i sausen før jeg har den over resten. Jeg må finne den oppskriften så påskemiddagen blir riktig.


#15

Nenne sa for siden:

Jeg så for meg at det kanskje skulle vært hvitløk i, men det har du muligens i kjøttsausen?



#17

Strå sa for siden:

Hvitløken går i kjøttsausen ja, men nå fikk jeg lyst til å prøve å ha i den hvite sausen også.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.