Syrinx sa for siden:
For ikke å spamme påskemeny-tråden. Så, har du en god oppskrift med lam?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Syrinx sa for siden:
For ikke å spamme påskemeny-tråden. Så, har du en god oppskrift med lam?
Syrinx sa for siden:
Det blir fort noen lammerester i påska. Må få tipse om denne salaten:
Quinoasalat med lam og mangochutney-dressing
Oppskrifta er til fire personar. Hugs at du ikkje treng følge oppskrifta slavisk, putt oppi det du vil og så mykje/lite du vil av alt.
600 g ferdigsteikt lammekjøt (perfekt å bruke restar)
200 g quinoa
1 sitron
2 appelsiner
3 ss god olivenolje
1 mango
3 dl yogurt naturell
1 ss mangochutney
150 g blanda salat
fersk mynte
fersk koriander
Kok quinoa etter anvisning på pakken
Skjer ut filetane av appelsinene. Press safta ut av restane og ta vare på den i ein bolle. Press saft av sitronen saman med appelsinsafta, bland i olje, salt og pepar til dressing.
Del mangoen i skiver.
Bland yogurt og mangochutney.
Quinoa smakar ikkje så mykje i seg sjølv. Eg tok litt hakka urtar (mynte og koriandar) og blanda inn saman med litt av sitrondressingen. Det gjorde seg.
Syrinx sa for siden:
Marokkansk lammegryte
Her må du ikkje la deg skremme av den lange ingredienslista. Ta sjansen, og du får ei utruleg smaksoppleving.
800 g lammelår i skiver (eller fårikålkjøtt)
salt og pepar
olje til steiking
1 bunt koriander med røter
3 cm ingefærrot
3 kvitlauksfedd
2 raude chili
3 raudlauk
1 kanelstang
1/2 ts korianderfrø
1/2 ts heil spisskummen
1/2 ss anisfrø
5 heile kardemommekapslar
2 stjerneanis
1 liter kyllingkraft
1 dl soyasaus
1/2 dl lønnesirup
200 g svisker
2 lime
600 g søtpotet
100 g smør
1 sitron
2 dl yogurt naturell
Bland yogurt med skalet og safta frå sitronen.
Strå sa for siden:
Jeg aner ikke hvor mousakaoppskriften min er nå, eller dvs den er udigitalisert og håndskrevet på et ark i flytteeske nr 94 eller noe sånt. Men å male opp et lammelår og så bruke en passende del i ordentlig mousaka er sinnsykt godt. Jeg pleier å ha skivede og melne poteter i bånn, kjøttsaus med middelhavskrydder i lag 2, grillede auberginskiver over og hvit ostesaus med feta på toppen. Det er godt det.
Strå sa for siden:
Og til dette passer det med tzatziki, ferskt landbrød, oliven og gresk salalt.
Syrinx sa for siden:
Ååååå! Og kanskje det nærmeste vi kommer Hellas på en stund.
zinatara sa for siden:
Denne er utrolig god
www.matprat.no/oppskrifter/kos/giouvetsi/
Strå sa for siden:
Jah, men drømmen, den er god å ha.
Hyacinth sa for siden:
Abonnerer! :)
Nextlife sa for siden:
Gyros med strimler av lam eller lammeskav er skikkelig godt.
www.godt.no/oppskrift/8578/saftig-gyros-i-pita
Jeg baker pitabrød selv etter denne oppskriften, de blir fantastiske brød med luftboble inni.
www.veganmisjonen.com/2010/06/oppskrift-hjemmelaget-pitabrd.html
Señora sa for siden:
Denne som vi laget i påsken i fjor med Kjartan Skjelde:
www.nrk.no/mat/hele-norges-lam-i-gryte-1.14976045
Vi lager den med hvitløkspekket lammelår som vi steker i ovnen over lang tid.
Nenne sa for siden:
Lager du bare hvit saus med masse fetaost i eller er det mer?
Dragen sa for siden:
Denne er veldig god. Vi prøvde den i fjor, og gleder oss til å gjenta det i år.
www.matprat.no/oppskrifter/gjester/pinnekjott-med-appelsinsalat/
Strå sa for siden:
Jeg smuldrer fetaost i sausen før jeg har den over resten. Jeg må finne den oppskriften så påskemiddagen blir riktig.
Nenne sa for siden:
Jeg så for meg at det kanskje skulle vært hvitløk i, men det har du muligens i kjøttsausen?
veobra sa for siden:
Gryte med lam og rotgrønnsaker er godt. www.matprat.no/oppskrifter/gjester/fransk-lammegryte/
trinesmatblogg.no/2010/10/fransk-lammegryte-med-ovnstekte-poteter/
Jeg lager litt etter hva jeg har i kjøleskapet. Noen ganger erstatter jeg bønnene med linser.
Strå sa for siden:
Hvitløken går i kjøttsausen ja, men nå fikk jeg lyst til å prøve å ha i den hvite sausen også.
Addison sa for siden:
Mulig denne er delt tidligere her eller i den andre tråden, men denne har jeg laget flere ganger, utrolig god! Jeg kan fort finne på å ha i mer grønnsaker, gjerne gulrot og div. farget paprika.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.