Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjenner du noen som skal utenlands i påska?

#1

Timar sa for siden:

Aftenposten presenterte i går en artikkel om hvor mange nordmenn som har planer om å reise utenlands i påska. Det var snakk om 40.000! Mange av disse skal reise til familie i Pakistan eller Tyrkia. Samtidig viser tall fra de siste ukene at 12 % (!!!) av alle som kommer til Gardermoen fra Pakistan er smittet.

Jeg fant ikke igjen artikkelen nå, men lenker til en kommentar til tallene under.

Jeg syns jo 40.000 høres helt vannvittig mange ut, enten det er influensere, folk med leilighet i Syden eller 1. eller 2. generasjons innvandrere.

Men det slår meg: Jeg kjenner ingen som i det hele tatt har vurdert å dra utenlands. De jeg kjenner blir stort sett hjemme denne påska, hvis de ikke er så heldige å ha egen hytte eller prioritet på familiehytta. Her oppfordres vi til å ikke krysse KOMMUNE-grensa!

Men, kjenner du noen som har tenkt, eller eventuelt hadde tenkt, å reise? Jeg lurer rett og slett på hvor reelle disse tallene er. Uten at jeg skal bruke min bekjentskapskrets som målestokk på hva alle andre gjør, for jeg skjønner jo at den ikke er representativ. :humre:

www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/JJ7yXj/aah-milde-maane-ikke-reis-utenlands-naa


#2

C3PO sa for siden:

Nei, jeg kjenner ingen. Moren min har leilighet i England, men den har vært ubrukt siden vinterferien ifjor.


#3

Serafin sa for siden:

Jeg kjenner ett vennepar som er i Tyrkia, de har vært der i en mnd eller noe allerede. Egen leilighet, tror de kommer hjem i mai?

Også er exen i Thailand, av alle ting. Tror hun reiste ned i midten av februar, aner ikke når hun skal hjem.


#4

Blondie sa for siden:

Nei, det tror jeg ikke. Jeg mistenker at de som eventuelt har planer ikke flagger dem sørlig høyt. :knegg: I jula reiste flere jeg kjenner til Sverige, de blir hjemme nå.

Jeg dro til en strand i nabokommunen forrige helg og følte meg nesten kriminell, så jeg skal ingen steder.


#5

løve70 sa for siden:

Jeg kjenner flere som hadde tenkt å reise, men alle har droppet det. Lengter etter leiligheten i Spania, men det får vente litt til :(


#6

Fløyel sa for siden:

Ja, 1 person. Men vedkommende reiser ikke fordi det er påskeferie, men hadde reist nå uansett dato.


#7

mkj sa for siden:

Vi har også leilighet i Spania, men ingen har vært der siden dette startet. Mange venner av moren min har vært der på overvintring, men skjønner ikke at de tør/har lyst. Masse kansellerte flyavganger, karantene/karantenehotell, og det har ikke vært "business as usual" der heller det siste året.

Jeg håper at vi kan reise ned på juleferie.

Men nei, kjenner ingen som skal reise bort. Ei heller pakistansk kollega som skal gifte seg. Tror han bare er sjeleglad for å slippe stort bryllup med 300 gjester.


#8

millact sa for siden:

Nei, jeg kjenner ingen som har planer om utenlandsreise, hverken privat eller jobbreise. Det er full stans i jobbreiser hos oss og har vært det siden mars i fjor. Vi har selgere som reiser over hele verden (mye Asia og Australia), men ingen har vært noe sted. Min kollega fra Oslo får ikke engang lov å komme til oss.



#10

Millen sa for siden:

Nei, det gjør jeg ikke.
De som har hus i Spania har holdt seg her hele tiden.


#11

Palmen sa for siden:

Nei. Og savner også huset vårt i Spania, men der har vi ikke vært siden vinterferien i fjor. :sukk:

12% av de som ankom fra Pakistan var smitta, det var mye! Nå må de jo ha påbudt karantenehotell?!


#12

Tjorven sa for siden:

Nei.

Men de pakistanske naboene våre sier at de hadde lyst til å reise, men ikke gjør det på grunn av smittesituasjonen. De pleier å reise "hjem" i påskeferien fordi temperaturen er så levelig da.


#13

Gaia sa for siden:

Nei.

Men jeg kjenner noen som egentlig skulle reise for å besøke familie de ikke har sett på over ett år, men som ombestemte seg når smitten smalt i været rett etter vinterferien. Det var mye frem og tilbake også før vinterferien, om det egentlig var så lurt å reise. Og så kom de til at de rett og slett må smøre seg med enda mer tålmodighet, selv om det er gamle foreldre og mye savn i bildet.

(Graca-turister vil neppe si det til meg, siden jeg blir så eitrendes forbanna av slikt.)



#15

gnuri sa for siden:

Ja- de reiste til Pakistan for etpar uker siden :sukk:


#16

Nenne sa for siden:

Nei, jeg kjenner ingen.


#17

Luftslottet sa for siden:

Nei, men jeg kjenner noen som akkurat har kommet hjem fra besøk til familie i utlandet. De har overholdt karantener og smittetester og fandens oldemor, så de har prøvd å gjøre det riktig.

Samtidig har vi telt på knappene om vi skal reise fra Østlandet til ei hytte i Molde i påsken, så alle utenlandsreiser virker helt hinsides på meg. Vi har også nærmeste familie i utlandet. :sukk:


#18

Myria sa for siden:

Nei, ingen. Kjenner ikke noen som planlegger utenlandstur for sommeren en gang.


#19

Galathea sa for siden:

Nei jeg kjenner ingen som skal utenlands.
40 000 høres jo mange ut, men det er bare 0,75 % av befolkningen. Og akkurat nå er det høyere smitte i Norge enn i f.eks Spania og Storbritannia, i gjennomsnitt, og MYE høyere om men ser på de områdene som er verst ramma i Norge. Så nå er det like gjerne "utlendingene" som bør være bekymra for at vi drar smitten dit.

Jeg tror det vil være innenlandsreisene som bidrar til smittespredning i påska 2021, media slår ikke opp tallene her, men det er ihvertfall mange hundretusen, kanskje en million av oss som skal på reise i Norge, har ikke sett undersøkelser for 2021, men her er en fra 2019:www.nhoreiseliv.no/tall-og-fakta/nyhet/2019/norsk-paske-for-det-store-flertallet-av-nordmenn/


#20

Maverick sa for siden:

Jepp. Er det her vi tyster? :hyper:

(Neida. Kjenner ingen.)


#21

Martis sa for siden:

Nei, kjenner ingen som skal reise til utlandet.

Jeg vurderte å dra å besøke moren min i Sverige før jul. Da skulle jeg kjøre dit, være der i et par dager, og deretter kjøre hjem. Ingen butikker, bare inn og ut, og karantene hjemme i julen. Jeg måtte droppe det pga jobb (siste intervju og tilbud og slik, og det var kleint å gjøre det på teams). Nå er jo faktisk bygden jeg bor i rødere enn bygden mamma bor i, men vi venter. De får forhåpentligvis vaksine i april/mai og så kan vi kanskje treffes etter det. :hjerter:


#22

millact sa for siden:

Ikke jeg heller, ikke en eneste en.


#23

My sa for siden:

Nei. Nå har jeg ikke mange pakistanere rundt meg her da, bare en på jobb, som i alle fall ikke skal reise. Ellers jobber jeg med folk fra India, Indonesia, Mexico, Sveits, Tyskland, Sverige, Sri Lanka, Iran, Tsjekkia, Bosnia-Hercegovina, Kenya og Spania. Ingen av disse har reiseplaner, så vidt jeg vet, og heller ingen av de norske. De med innvandrerbakgrunn blant ungenes venner kommer stort sett fra Syria, og det er vel ikke et sted man drar på påskeferie til uansett.

Når jeg tenker meg om så har jeg hørt om kun en person som skal til utlandet, og det er en slektning som jobber ganske høyt oppe i Forsvaret, som skal til Afghanistan i nærmeste framtid (jeg visste ikke engang at vi fortsatt har operasjoner der :undrer: ). Men tror ikke det er før etter påske, og det er absolutt ikke ferie.


#24

Toffskij sa for siden:

Nei, men jeg hadde egentlig tenkt å reise selv en uke etter påske, fordi jeg har en masse ting som jeg egentlig må ordne på jobb i England. Men sånn som det ser ut nå, tror jeg kostnaden for familien blir for høy, som i at jeg verken kan eller vil være borte fra dem så lenge som jeg kanskje må.

Jeg synes ikke det er særlig mye forståelse for faktiske utenlandspendlere i denne debatten. Mange som reiser hjem til Polen eller Litauen i påsken, gjør det jo faktisk fordi de har partner og små barn der.


#25

Palmen sa for siden:

Jeg sliter med å finne de 12% du refererer til. Har du kilde?


#26

Tallulah sa for siden:

Neil, jeg kjenner ingen.

Ja, jeg syns det tok litt av i den andre tråden, og har tenkt en del på det i natt. Det er lurt å huske på at mange av dem som reiser hjem til nord og vest og sør er unge studenter som vil hjem til foreldrene sine, mange av dem har levd svært isolert. Mange av dem som reiser til Pakistan gjør det for å møte familie som de ikke har sett på to år. Jeg syns ikke det er veldig rart at de gjør den vurderingen innenfor gjeldende smittevern. Det er ikke slik at alle pakistanere i Norge bor i trange leiligheter på Stovner. Mange bor i digre eneboliger i Enebakk, for eksempel.

I tråden om man har brutt råd eller regler er de mange som nevner at man har omgått råd og regler i møte med familie. Da er det greit å huske at slike vurderinger gjør andre også, selv når møtet med familie innebærer lengre reisevei.



#28

Ellisiv sa for siden:

Jeg har lurt på det samme. Jeg kjenner ikke en kjeft som har reist til utlandet siden det fantes grønne land å reise til.

Nå snakker jeg fritidsreiser. Jeg vet om noen helt nødvendige jobbreiser.


#29

Anne C sa for siden:

Jeg kjenner ingen som skal reise utenlands nå, eller som planlegger det i sommer.


#30

celebelen sa for siden:

Jeg vet ikke om noen.

Avinor har et lavere anslag enn 40 000, de beregnet at rundt 20 000 skulle fly utenlands i påsken - og det var før siste pressekonferanse fra regjeringen.
Betyr differansen at mange har sagt de har planer i betydningen at de vil reise hvis det blir lov? At de opprinnelig hadde reiseplaner, men dropper dem? At de resterende 20 000 har tenkt å kjøre over grensa til Sverige for å handle? Vi kan vel bare synse.


#31

Blånn sa for siden:

Nei. Og for første gang har det ikke kommet inn permisjonssøknader på skolen heller.


#32

Bluen sa for siden:

Dette.


#33

Floksa sa for siden:

Nja. Deler av familien skal bort fra fastlands-Norge. Men ikke til utlandet.


#34

meisje sa for siden:

Jeg kjenner noen som teller på knappene på om de skal gjennomføre et studieopphold i utlandet eller ikke, vet ikke hva de vil lande på. Og så kjenner jeg til noen i familien som har valgt å oppholde seg i utlandet siden i fjor, istedenfor å reise frem og tilbake som de pleier.

En av mine pakistanske venner sier at han må besøke familien i sommer uannsett hvordan smittesituasjonen er da, fordi foreldrene hans trenger hjelp til diverse ting. Og han har ikke vært der på nesten 2 år nå. Og han sier at han da vil isolere seg på begge steder for å unngå å bringe smitte fra Norge til Pakistan eller motsatt.

Min mann håper det blir mulig å besøke sin mor igjen snart, for hun trenger også hjelp til endel ting og bor ikke i norge. Men det kommer ikke til å skje mens barna er på skole for å unngå at de må sitte i karantene.


#35

meisje sa for siden:

Og jeg tenker at dersom man er polakk og har vært i norge i 1 år , eller siden jul, må vi ha forståelse for at de ønsker å møte sin kjernefamilie, ofte med små barn, i påsken. Tenker at det viktige er at det blir gjennomført skikkelig karantenere når man krysser grensene, slik at man unngår å spre smitte.


#36

Anne C sa for siden:

Ja det er jo dette som er det viktigste. Jeg har forståelse for at folk drar hjem til familier og sånt, men det er ikke greit at man drar med seg smitte tilbake som man får muligheten til å "spre rundt".


#37

celebelen sa for siden:

:jupp:


#38

Nextlife sa for siden:

Veldig viktig innspill i debatten. Jeg tror ikke jeg har lest den andre tråden Tallulah refererer til, men synes generelt at det skilles lite på nødvendige jobbreiser, ikke helt nødvendige, men sterkt tiltrengte reiser av familiære grunner, og unødvendige fritidsreiser, alt sauses liksom sammen til utenlandsreiser i stor grad.

Min svigerinne i USA har ikke sett sine foreldre (82 og 84) på snart to år. Jeg hører bekymringen hennes, savnet og engstelsen hennes hver eneste gang jeg snakker med henne. Og jeg forstår henne godt.


#39

Dansma sa for siden:

Ja... :mumle: og vedkommende skal helt til Sør Amerika....


#40

Neket sa for siden:

Jeg kjenner ingen, men det er opptil flere av mannens kolleager som nettopp har vært på ferie (Mexico, Mellom-Europa), og som planlegger i påsken (Dubai). Ingen av disse skal besøke familie, de vil bare sole seg. Untatt han i mellom-Europa da, han skulle vel ikke sole seg så veldig.


#41

Polyanna sa for siden:

Helt normalt for gruppen. Veldig, veldig høy andel positive tester blant veldig mange innvandrergrupper: Pakistanere (14%), somaliere (13%), Syria, Tyrkia og Irak: Ca samme nivå.

Det har vært jevnt stigende også. Tross ekstremt høy smitte i gruppen (1,5% av gruppen i e to-ukersperiode for de pakistansfødte), så blir de bare marginalt oftere testet enn gjennomsnittsbefolkningen.


#42

Stompa sa for siden:

Nei.

Jeg vet om en person her fra byen som bor i Tyrkia. Vedkommende var hjemme i høst en gang, men jeg vet ikke om hen har planer nå.


#43

annemede sa for siden:

Det er jo lov å reise for å ha samvær med barn. Så de polske som reiser hjem for å se sine barn som de ikke har sett siden jul, jeg unner dem det av hele mitt hjerte.


#44

liefje sa for siden:

Jeg kjenner ingen som skal reise på ferie til utlandet, men kjenner en som er bosatt i Frankrike som kom hit til Norge for ikke så lenge siden fordi moren lå for døden - og døde - så hun er her enda, men har testet seg hele tiden og overholdt regler.


#45

shute sa for siden:

Ja, i jobbsammenheng. Flere. Typisk for å se familie (og en for å arrangere stor familiebegivenhet i utlandet).


#46

oslo78 sa for siden:

Nei, alle er hjemme eller på hytte.


#47

Karamell sa for siden:

Ikke som jeg vet om.



#49

Høns sa for siden:

Nope


#50

Timar sa for siden:

Ja, ikke sant. Jeg er usikker på hva kravene til "nødvendig reise" er, men jeg vil jo faktisk si at å få treffe egne barn bør være på den lista.

Er det nødvendig reise så trengs det ikke karantene ved tilbakekomst, men alle andre skal nå sitte i karantene i 10 dager etter utenlandsreise. Ikke at jeg stoler helt på at det komme til å funke sånn i praksis, men planen er nå der..


#51

Timar sa for siden:

Jeg håper du har rett. At de 40.000 ønsket det, gitt at det var mulig, men at flertallet velger å holde seg i ro når tilstanden og også lovverket er som det er.

Men ferietur til Mexico nå? Dubai? :dåne: Jeg går så vidt på butikken, liksom..


#52

IzziCreo sa for siden:

Nei, kjenner ingen.


#53

annemede sa for siden:

De må i karantene, men ikke på hotell.


#54

-ea- sa for siden:

Kjenner noen som skulle kjørt rett over grensen her nord til Finland og Sverige hvis det hadde vært mulig, for å besøke foreldre og familie. Men pga karantenehotell når de kommer tilbake, så avstår de.


#55

Miss Norway sa for siden:

Men den der skurrer skikkelig hos meg. Smitten gir jo blaffen i om reisen har vært nødvendig eller ikke? Jeg skjønner at folk gjerne vil besøke familie og syke, men at man derfor skal slippe karantenehotell? Samtidig som helsearbeidere får trukket tilbake sin ferie for å håndtere økende smitte?

Klart det er kjipt, men man har gjort et bevisst valg når man velger å bosette seg eller jobbe langt unna familie. Fordeler og ulemper; og i noen måneder nå blir det spesielt tungvint og humpete.


#56

Pøblis sa for siden:

Men de 40 000 var vel regnet ut fra et utvalg som var spurt? Tror jeg.

Ikke utfra et faktisk antall billetter, så vidt jeg forstår.


#57

Chablis sa for siden:

Nei ,kjenne ingen som skal det.


#58

millact sa for siden:

Ja, sånn leste jeg det.

Men jeg tviler jo på at folk som har kjøpt billetter kansellerer dem. De fleste vil ikke tape de pengene.


#59

Toffskij sa for siden:

Ingen slipper karantene lenger, med noen veldig få unntak (langtransportsjåfører, flypersonell, offisielle utenlandske delegasjoner o.l.). Men om du har vært på en såkalt nødvendig reise kan du ta karantenen hjemme, og ikke på karantenehotell.


#60

-ea- sa for siden:

Hva er en nødvendig reise? Hvem kontrollerer det?


#61

Robyn sa for siden:

Nei.

Har en (fullvaksinert) godt voksen kollega som egentlig bor i Sverige og har hele sin familie der (barn og barnebarn). Hun bor på ett rom på sykehusområdet og har tenkt seg hjem en tur etter påske for å byttet ut vintergarderoben med sommergarderobe.
Hvordan hun holder ut er meg en gåte.


#62

millact sa for siden:

Det må du definere selv.


#63

star sa for siden:

Nei. Dvs muligens en, men det er i så fall i jobbsammenheng.


#64

Hønni sa for siden:

Ja. En som er på tur nå og legger ut masse sydenbilder på Instagram. :himle:
Håper hen reiser hjem snart så jeg kan kose meg med instastory fra karantenehotellet.


#65

Input sa for siden:

Nei, det må man ikke. Det er ganske klart definert.

Jeg skjønner, som sagt før, veldig godt at karantene er en enorm ulempe for mange. Men samtidig mener jeg også at det er mange som lever med enorme ulemper nå, som f.eks. at de ikke får gå på skole eller jobbet, at jeg ikke synes dette er urimelig. Ei heller om man må ta det på hotell, det er snakk om ganske kort tid sammenliknet med den tiden barn har vært borte fra skolen og voksne har vært borte fra jobb.


#66

vimjer sa for siden:

Nei, jeg kjenner ingen som skal til utlandet i påsken. Har selv leilighet på Kreta og skulle gjerne vært der, men akkurat nå er det jo helt uaktuelt.


#67

Milfrid sa for siden:

Men det betyr at man kan dra til begravelse i feks Pakistan. Møte 200 mennesker og dra hjem og være i isolasjon i storfamilien i Norge? Det er jo den type ting man må få skutt på. Jeg mener at man bør bo på karantene, nødvendig reise eller ei. Jeg had all verdens forståelse for at man ønsker å treffe barn, gå i begravelser og ar arbeidsreiser er nødvendig. Men at man skal slippe karantenene fordi reisen er nødvendig? Viruset gir jo en blank i hvorfor en reiser!

Muligens hakket preger av en lokal historie her og hvor fort viruset kam spres når man bor mange tett (forøvrig en historie som viser at der ikke alltid er så lett å si hva høna eller egget mht hvorfor man bor trangt. Uten at
jeg skal gå nærmere inn i det siden det kan identifisere hvem det snakkes om).

Australia har eliminert viruset fordi alle som kommer inn i landet må i karantene. Jeg kan ikke se ar vi kan klare der på annen måte her heller.


#68

GinaK sa for siden:

Nei, har ikke hørt om noen.
Har et nabopar som har hus i Strømstad. De er sure fordi om de drar så må de bo på hotell OG betale det selv. Det synes de er helt høl i hue.:eek:
De dro flere ganger før grensen ble stengt og strengt og sa at de holdt seg inne i karantenetiden.


#69

Input sa for siden:

Vet ikke om jeg formulerte meg dårlig, men jeg prøvde å si akkurat det samme som deg. Denne distinksjonen mellom nødvendig og unødvendig gjør jo karantenehotell til en straff og ikke til et smitteverntiltak.


#70

millact sa for siden:

[quote=Input;5014817]Nei, det må man ikke. Det er ganske klart definert.
Nå mente jeg om det var OK å dra utenlands nå. Høie og Nakstad svarte forleden at det må folk selv avgjøre, altså om det er en viktig nok reise.


#71

Milfrid sa for siden:

Kan hende det bare er jeg som ikke leste skikkelig. :nemlig:


#72

Charlie sa for siden:

De som har nødvendige reiser slipper vel ikke karantene, men de slipper å være på karantenehotell? De har vel også noen krav til negativ test osv.

De som har unødvendige reiser forholder seg åpenbart ikke til regler, så sånn sett kan man kanskje si det er en naturlig konsekvens at det er et behov for å sikre at de overholder karantenen. Ikke alt som er ubehagelig eller uønsket er straff.


#73

Niobe sa for siden:

Nei. Men jeg tar høyde for at jeg er en av de siste de hadde fortalt det til, i så fall.


#74

Nextlife sa for siden:

Helt ærlig, jeg driter i om folk reiser utenlands i påsken. Gjør noen det så er det systemer som ivaretar det smittevernmessige, så nei, bryr meg ikke.


#75

Pelen sa for siden:

Nei, kjenner ingen.


#76

Input sa for siden:

Gjør de Ikke? Det er da ikke ulovlig å reise utenlands.


#77

007 sa for siden:

Ja, til Polen. Fordi «Jeg har ikke møtt foreldrene mine siden jul.»


#78

Strå sa for siden:

Ja ikke sant?

Da jeg vokste opp møtte Mutter'n foreldrene sine annethvert år til jeg var 10 og en gang i året etter det.


#79

IOA sa for siden:

Mine barn, som har pappaen sin i Oslo, har av ulike grunner (jobbing, smittevern, karantene osv) ikke møtt ham siden oktober. Heldigvis får vi til et besøk i påsken.


#80

Pelle sa for siden:

Nei, kjenner ingen. Men kjenner et pensjonert par som eier leilighet i syden og sier de kommer til å kjøre ned dit med en gang det landet slutter med karantene. Og det tenker jeg er ok for meg? De blir jo da der i 3-4 mnd og lever like isolerte som her, ikke et sted med norsk klubb, stengte restauranter osv. Ikke noe jeg hisser meg opp over.


#81

Miss Norway sa for siden:

Sorry, det var det jeg mente, skrev det bare skikkelig dårlig. Rettet nå.


#82

Minerva sa for siden:

«Kjenner du noen...» Hva er dette, egentlig? En angivertråd med eksempler på dustete folk? Sorry, men jeg blir så lei av å være på FP når det er så mye fokus på hva alle andre gjør feil, og meninger om alle andre sin situasjon. Det er mange innlegg i flere tråder her nå om hvor ille folk oppfører seg, med himling og latterliggjøring. Jeg skjønner at det er mange som er irriterte og sure over at andre folk gir blaffen, at dette er en felles dugnad hvor alle må bidra, men dette begynner å bli litt for tabloidaktig for min del. Ofte er en det en mer nyansert historie bak overskriftene. Og noen ganger er det skikkelig dustete ego folk som bare tenker på seg selv. Slik vil det alltid være?


#83

Minerva sa for siden:

Har ikke lest hele tråden, det burde jeg sikkert, og stod opp med feil bein. Sånn. Stakkars mannen, han skal få kjørt seg i dag. :knegg:


#84

Gaia sa for siden:

Tråden ble vel startet fordi TS lurte på hvor reelt det er at 40 000 nordmenn skal reise utenlands i påsken. Svarene viser at det er de færresten som kjenner noen som skal utenlands i påsken. :nemlig: Og så kan vi godt diskutere bruken av karantenehotell, og skillet mellom nødvendig/ikke-nødvendig utenlandsreise til vi blir blå i ansiktet.

Ellers så merker jeg at fok er slitne, litt mindre rause enn vanlig, og veldig, veldig klare for noe som ligner på et normalt liv igjen. :klemme:


#85

Maverick sa for siden:

:knegg: Den var søt.

Jeg også trigget på overskriften, men i litt mildere sinnsstemning ser jeg også det Gaia skriver, man blir nysgjerrig når det sies at det er SÅ MANGE, og jah.

Derimot trigget jeg hundre ganger mer på NRK som kjørte reportasje fra Gardermoen i går, og fra kjempelangt hold zoomet inn på noen som sto i kø for sikkerhetssjekk. Det var vilt ugreit, og mine stakkars sønner ( :knegg: ) måtte høre på tirader om presseetikk og smi mens liket er varmt, og kanskje man bare skulle drept noen om man ikke fant liket-journalistikk.


#86

Minerva sa for siden:

Ja, det så jeg også. Og det var NRK!
Og dette er FP, mitt elskede FP. Jeg synes bare stemningen er så annerledes her inne nå. Det er ikke et fristed for meg lengre. Jeg orker nesten ikke være her. Hvorfor skal vi sitte og riste på hodet over at noen som så sine foreldre i Polen i jula skal dit nå også...? Hva vet vi om andres valg?
Men vi reagerer alle på forskjellige måter. Jeg får bare være raus, og liste meg ut.


#87

Gaia sa for siden:

:klemme: Jeg snakket faktisk med kusinen min om det i går, at langvarig lockdown og manglende sosial omgang med andre mennesker gjør noe både med rausheten vår og egne sosiale antenner.

Man blir jo ikke den beste versjonen av seg selv når man er sliten, sur og stresset. Og det er viktig å få de små korreksene man får i hverdagen, når man omgås folk som ikke er en del av den innerste sosiale sirkelen, fremfor å få en konstant forsterkning av egne synspunkter i samtale med de få man velger å omgås.


#88

Minerva sa for siden:

«Nå røyner det på. Og samholdet trenger vi kanskje mer enn noen gang» sa kongen i går. Jeg er ikke så opptatt av monarkiet, men det er kloke ord.


#89

Timar sa for siden:

Jeg syns at alle som kjenner noen som skal utenlands bør sende meg navn og telefonnummer, så skal jeg få fortalt dem hva jeg synes om reisingen deres! :kjevle:

Neida. Jeg ser at trådtittelen kan provosere, men tråden ble startet med et undrende utgangspunkt. Og selvfølgelig er det for en del folk like nødvendig å reise utenlands som det er for andre å reise innenlands, så jeg syns ikke det er rart at en del reiser. Jeg syns bare tallet var så høyt. Men som noen kommenterte over her så utgjør anslaget godt under 1 % av befolkningen, og det reelle tallet er sikkert langt lavere.


#90

Maverick sa for siden:

Ja, også her på elskede FP hvor vi vanligvis fint tar en krangel og så er det greit liksom, så merker man fatiguen i samfunnet godt. Og det tenker jeg er en viktig påminner og et slags barometer, da.

Ja, hørte jeg også. Flink konge. Håper han lever til neste 17. mai så han får med seg enda et barnetog. (Jeg bare går ut i fra at han liker barnetoget? Kanskje han synes det er kjempekjedelig? :gruble :)


#91

oslo78 sa for siden:

Jeg synes ikke du skal liste deg ut, men fortsette å si fra! Vi trenger alle at vi holder hverandre i øra før vi blir helt DDR med en nabokone i hver blokk som skriver ned besøk og hvem som grillet for nær verandaen med en person for mye.


#92

Strå sa for siden:

Æsj, når jeg leser det innlegget i dag så lurer jeg på hvor grinete jeg var da jeg skreiv. Egentlig er jeg jo kjempeglad for at det er mulig med bedre kontakt nå en for 50 år siden. Selv det å ringe til besteforeldrene mine var et innhogg i det snaue budsjettet vårt. Det skjedde sjeldent.


#93

veobra sa for siden:

Vi er vant til tettere kontakt enn da jeg vokste opp. Besteforeldrene mine bodde i den andre kanten av landet , det var ikke hvert år vi så dem. Jeg vet mamma skrev brev. Vi hadde en telefon i gangen og alle kunne høre alles samtaler. Men sånn lever vi ikke lenger så det å settes tilbake dit blir en stor endring. Ikke så rart egentlig om vi ikke liker det.


#94

Pelle sa for siden:

Jeg mener jeg leste at 40.000 kommer fra en undersøkelse fra ipsos. Det er jo ikke så mange, fordelt på hele landet. Noen har leilighet i Spania med innbrudd de må sjekke ut, noen har død mor i Tsjekkia og noen må reise på jobb i Finland. Og noen drar sikkert på ferie. Totalt ligger vel flytrafikken på 2 % eller noe, mener jeg å ha lest fra Gardermoentall.


#95

Einhyrningur sa for siden:

Etter å ha teist landet på tvers, møtt masse familie og greier så skjønner jeg alle som reiser. Herregud, vi ser jo f^%* ikke viktig slekt før de dauer lengre!

Neida, jeg er for å holde oss hjemme, men ja, folk må jo få se slekta. Eller. Gud, jeg er lei.


#96

Miss Norway sa for siden:

Men hvorfor det det skal være slik at hvis man besøker en i familien som er syk, så kan man tusle avgårde med kollektivtransport og hjem til egendesignet karantene, mens man drar på karantenehotell hvis man bare besøkte familie uten spesifikk grunn... det fatter jeg ikke. Covid-19 er et kløktig virus, men så smart er det ikke at det klarer på skille på denslags årsaker. Smitterisikoen er jo den samme, og det er det eneste vi BURDE bry oss om nå. Snillisme kan bli fryktelig dyrt og gi veldig kjipe helserelaterte OG sosioøkonomiske konsekvenser nå på tampen. At det koster dem som vil på tur noen dager på karantenehotell skulle bare mangle.


#97

Toffskij sa for siden:

Det er et tøyseargument, viruset skiller selvsagt ikke mellom noen situasjoner, men det gjør smitteverntiltakene helt systematisk. De er alltid en avveining mellom belastning og nytte. Det er jo derfor det ikke er portforbud og levering av standardiserte matrasjoner på døra, for å si det sånn. Er det bare de som har tid og råd til å ta (minst) åtte dager på karantenehotell som skal få besøke en døende forelder? Hvor mange har en jobb som de enten kan ta flere uker fri fra eller som lett kan utføres fra et karantenehotellrom? Hvor mange kan være helt borte fra familien så lenge som karantenen krever?


#98

My sa for siden:

Den store forskjellen er jo at de som drar på en unødvendig reise har en valgmulighet. De vet at de må være på karantenehotell, og de har mulighet til å droppe det. De som er nødt til å reise har ikke dette vaglet. De burde selvsagt vært på karantenehotell de også, men det blir en urimelig stor belastning når man ikke har valgt det selv, og kanskje ikke har råd. Når de som reiser unødvendig er på karantenehotell, selvvalgt, så er det i alle fall noen som er det, av de som reiser utenlands. Og det er bedre enn ingen. Og forhåpentligvis får dette kravet noen av de 40.000 til å avlyse den unødvendige reisen de ellers ville ha tatt.


#99

rine sa for siden:

Kjenner ja, i skrivende stund sitter jeg på Granca med en paraplydrink i venstre hånd og en halvliter i høyre. Og ikke ti ville hester får meg inn på karantenehotell når jeg skal hjem igjen. Da går jeg heller i fengsel!

:nemlig:

Neida. Joda.
Neida! :knegg:


#100

Miss Norway sa for siden:

Men hvis det er likhetsprinsippet som skal gjelde, hvorfor skal da noen i det hele tatt på karantenehotell? Tillitsbasert karanteneetterlevelse funker jo ikke, det er det jo masse eksempler på. Slik det legges opp nå, så blir det i ytterste konsekvens opp til den reisende å selv vurdere og bestemme om en reise er nødvendig eller ikke, og dermed hvor karantenen skal utføres.

Personlig synes jeg det er flott at vi ikke har hermetisk lukket grensene, slik at det da går an å gjennomføre helt nødvendige reiser for dem som trenger det. Men smittevern MÅ trumfe sånn som ståa er nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.