Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tomat- og sursild

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Er det nokon som har nokre gode oppskrifter på dette ? Hadde vert gøy å overraske pappaen min med dette til 1. juledags brunsjen som me skal ha.

Gjerne framgangsmåte, stil t-skjei metoden. Har aldri laga dette før og liker det ikkje sjølv


#2

Palmen sa for siden:

Jeg lager alltid tomatsild til jul etter denne oppskriften:

8 Krydder eller saltsildfileter
2 små løk (eller 1 stor)
6 laurbærblad
Saus:
1 dl nøytral olje (jeg bruker solsikkeolje)
4 ss eddik
2 dl sukker
1 dl tomatpuré
1/2 ts grovmalt pepper (smak til!)

Vann sildefiletene ut over natten. Skjær dem i små biter (ca 1 cm bredde). Rens og skjær løk. Velg selv om du vil ha ringer, biter eller finhakket løk. Rør sausen sammen og smak til med pepper. Legg sild, løk og saus lagvis i en krukke og hell resten av sausen over. La silden stå kjølig 3-4 dager til den skal serveres.

Den er og blir helt nydelig, kanskje enda bedre med et par spiseskjeer sherry i sausen!


#3

Mandino sa for siden:

Denne tomatsildoppskriften er kjempegod. Slenger med oppskrift på rømmesild hvis det skulle være av interesse.

TOMATSILD:
1 dl olje
1 dl eddik
4 ss vann
1 dl tomatpurè
3 dl sukker
Pepper
8 spekesild
Løk

Bland alle ingredienser godt til sukkeret har "smeltet" helt. Skjær sild i skrå skiver og legg de lagvis i krukker/glass med hakket eller skivet løk. Hell over laken og pass på at den dekker silden helt. Sett på tette lokk og la stå i kjøleskap.

RØMMESILD:
3 dl rømme
1 ss soyaolje
2 ss sukker
Pepper
1/2 kork eddik
2 ss sennepsfrø

Bland dette sammen.

Skjær 1 løk, 2 epler og 4 spekesild i biter og ha i. Ha i krukker med tette lokk og sett kaldt.


#4

safran sa for siden:

Hvis du legger til eple i småbiter, og litt sylteagurk i småbiter - da har du en perfekt tomatsild.


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Tusen takk for oppskrifter.
Tilfeldigvis så fekk eg oppskrifter på dette i nyhetsbrevet frå art of taste i dag og. Har litt å velga mellom no.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.