Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matzes - ugjæret brød - noen som vet om det går an å få tak i?

#1

banana sa for siden:

Jeg skulle gjerne overrasket en person med akkurat denne typen ugjæret brød - eller en veldig, veldig god erstatning. Det er noe å gjøre med en tradisjon, manglende mulighet for å reise etc.

Er slikt å få tak i i Norge i det hele tatt? Oslo noe sted, kanskje? (Har noen en pakke hjemme som de vil selge til meg?)


#2

meisje sa for siden:

Vet ikke om noe sted å kjøpe de, annet enn wereldwinkel, maken regner med at du ønsker å få det til påske?

Om du blir nødt til å ty til en erstatning, tror jeg en av de tradisjonelle ostekjeksene uten salt kommer i nærheten. Husker ikke hva de heter de jeg tenker på, men skal forsøke å google.




#5

banana sa for siden:

Takk for input! Jo, jeg er jo sent ute, og det er nok ikke håp om å få tak i noe til påske. Men de wereldwinkel - sender de til Norge? Jeg har aldri hørt om dem før.

Jeg hadde prøvd oppskriften om vi hadde en pastamaskin, vi har egentlig prøvd å lage egne før men det ble ikke noe vellykket. Tror jeg kjøper litt Kapteinkjeks i allefall, det kan ikke skade.


#6

Gaia sa for siden:

Hvis det er for å feire seder, så har det Mossaiske trossamfunn egen butikk med kosherutsalg. Iom at matzes er ganske sentralt for sederfeiringen, så regner jeg med de selger det (men det er litt sent nå, ja).


#7

meisje sa for siden:

Ser at wereldwinkel har byttet til nytt navn www.dutchexpatshop.com/nl/checkout/#shipping

Det kan være at du kan få det til påske om du velger dhl som metode. Vår erfaring er at brev nå tar ca 3 uker(var ca 1-2 dager før) men har liten erfaring med pakker.


#8

meisje sa for siden:

Ellers finnes det en Facebook gruppe for nederlendere i Norge som kan ha på lager.


#9

banana sa for siden:

Mossaiske er utsolgt - forsøkt allerede.

Jeg må bare innse at jeg er for sent ute. Jeg får skjerpe meg neste år, men da er det kanskje vanlige tider igjen og da kan det kanskje kjøpes der vi er.

Jeg kjøper Kapteinkjeks som en mager (bokstavelig talt!) trøst.




#12

Che sa for siden:

Enn svenske tynnbrød/polarknecke? Det se likt ut om ikke annet....


#13

banana sa for siden:

Men de får vi heller ikke tak i for tida. De er kjempegode og kunne nok gjort nytten.


#14

Che sa for siden:

Her selges de på obs!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.