Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bløtkake med bringebær

#1

Tilde sa for siden:

Eh, jeg er ingen baker, bare så det er sagt.
Jeg skal bake en bløtkake til en eldre dame.
Hun ønsker bringebær i kaken.
Smører bringebærsyltetøy på bunnen før fløte.
Jeg skal ha bringebær i tillegg, mellom lagene.
Fikk ikke tak i ferske, kjøpte frosne som jeg normalt bruker i smoothie.
Så kommer spørsmålet.
Skal bringebærene sukres for jeg tar de i kaken?
Blir det for syrlig uten sukker, eller for søtt med?
Hvis noen har en god oppskrift, sier jeg takk til det.
Jeg har googlet, finner ikke oppskrift der det står hverken eller ang sukker eller ikke.


#2

Charlie sa for siden:

Jeg har litt sukker i kremen, og sukrer ikke bærene i tillegg. Det er jo litt sukker i syltetøyet, også.


#3

Tilde sa for siden:

Takk for svar :)
Jeg synes de frosne bringebærene er mer syrlige enn de ferske, men det er kanskje noe jeg innbiller meg.
Jeg vil ikke kaken skal bli for syrlig, men heller ikke for søt.
Hadde den vært til eget bruk, hadde det ikke vært så nøye liksom.


#4

millact sa for siden:

Hadde latt de være slik de er. Sikkert nok sukker i kaken og fyllet uansett.


#5

frukt sa for siden:

Jeg hadde nøyd meg med bringebærsyltetøy. Frosne bær er ganske syrlige og bløte. Banan er godt sammen med bringebær synes jeg.


#6

Robyn sa for siden:

Enig med frukt. Evt rørt frosne bringebær med sukker. Jeg ville ikke hatt hele frosne (tint) bær i kaken da jeg ikke er så glad i konsistensen og syns de blir for syrlige.

Jeg pleier alltid å ha bringebærsyltetøy og banan i bløtkaker.


#7

Blånn sa for siden:

Jeg lager bringebærkrem - blander masse syltetøy i kremen. Mamma bruker banan i tillegg, jeg bruker ofte hermetisk ananas (liker ikke banan så godt). Får jeg tak i gode bringebær pynter jeg med det på toppen av kaka.


#8

veobra sa for siden:

Jeg hadde nok tint bringebærene så kunne renne av seg litt og så blandet den i kremen. Bringebær i bløtkaka er noe av det beste jeg vet.


#9

Filifjonka sa for siden:

Friske bringebær er ti tusen ganger bedre i kake, enn bringebærsyltetøy og banan. :sparke:

Du kan jo evt røre de friske eller frosne bærene med litt sukker?


#10

Tilde sa for siden:

Takk for tips alle sammen🌷🌷🌷


#11

Madicken sa for siden:

Jeg synes det er godt å lage litt syltetøy av bringebær (friske eller frosne) og blande dette inn i stivpisket krem som fylles mellom lagene. Jeg dynker med eplejuice og pynter etter innfall.


#12

Tilde sa for siden:

Jeg rørte bærene med en god teskje sukker.
Brukte ikke syltetøy da det var mer enn nok bær til 2 lag.
Håper kaken ikke er for syrlig.
Siste lag med krem (toppen) tar jeg på i morgen tidlig.
Lurer på om jeg skal ha vaniljesukker i kremen istedenfor sukker for å søte kaken ? Hva tror dere. Evnt hvor mye vaniljesukker til 2.5 dl fløte?


#13

millact sa for siden:

Du kan jo ha et lag vaniljekrem i mellom?


#14

Robyn sa for siden:

Jeg pleier å bruke både litt vaniljesukker og litt vanlig sukker. Smaker til, men ikke så mye av hver. Er ikke noe godt når det blir for søtt.


#15

veobra sa for siden:

Jeg har gjerne vanilje i kremen. 1/2 ts vaniljesukker kanskje litt mindre.


#16

Strå sa for siden:

Du trenger ikke mer sukker eller vaniljesukker enn du allerede har hatt i. Med mindre mottageren er ekstren søtmons.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.