Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til oppgaver/rebus for påskeeggjakt?

#1

Timar sa for siden:

Det er ny hjemmepåske her, og bestemor har sendt penger for å sikre velfylte påskeegg.

I fjor satte jeg opp en rekke oppgaver som ungene måtte løse. Jeg mener de fikk en bokstav hver for hver oppgave de gjorde, og så satte de sammen bokstavene til der eggene var gjemt. De likte det, men jeg brukte opp fantasien min i fjor, så er det noen som har gode tips til hva slags påskeeggjakt jeg kan lage?

I fjor var dette blant oppgavene:

  • Legge hvert sitt puslespill
  • Bygge et kaplatårn høyere enn minstemanns høyde
  • Lage forbokstaven sine med kroppene
  • Løse sudoku-oppgaver
  • Finne tre gjenstander i en bestemt farge
  • Sikkert noe fysisk, løpe eller hoppe eller noe

Mener jeg hadde ca 10 oppgaver til dem.

Har dere forslag til andre oppgaver, eller helt andre opplegg? :vilha:


#2

My sa for siden:

Hvor gamle er de?


#3

Timar sa for siden:

8 og 12.


#4

millact sa for siden:

Mine har alltid rebus ute hos sine kusiner på hytten (det utgår i år, dessverre).


#5

Fersken sa for siden:

Gåter som må løses for å finne neste hint har vært en hit her. Nå er de 11 og 13 og jeg aner ikke hva jeg skal finne på i år. I fjor brukte de 5 minutter på hele runden, i en 90 kvm stor leilighet. Så jeg følger for tips.
Kanskje en kahoot?


#6

My sa for siden:

Her har vi ved flere anledninger brukt oppgave der hintene er skrevet i kode, med tegn som må byttes ut med bokstaver. Det gjøres enkelt ved å skrive ordet i word, også bytte ut fonten med Wingdings, Webdings e.l., men kan også gjøres i f.eks morse.

Gi dem først lapp med en tekst som de kjenner, f.eks navnet deres, en sang, baksiden på en bok (som de først får bilde av, og må finne, f.eks) eller noe annet, skrevet i koden. Når de har funnet den riktige teksten kan de bytte ut med de riktige bokstavene for å knekke koden, og finne hvilken bokstav som har hvilken symbol. Deretter får de lappen hvor det står skrevet i kode hvor egget er gjemt. Pass på at alle bokstavene blir dekket opp av teksten de får først, men alle trenger ikke få alle bokstavene. Bare fint hvis de må samarbeide og spørre hverandre hvis det er en bokstav de mangler i sin tekst. Vi har også gjort dette for skattejakt i barnebursdag, blant annet i 8-årsdagen til de to yngste, og de fikk det fint til.

Hvis man vil gjøre det litt mer avansert og ha flere trinn går det an å bruke ulik kode for hvert steg. Font fra word i første oppgave, morse i andre, tallkode i tredje etc.

Det går også an at de må finne ulike "delposter" med småegg først, hvor de må svare på et spørsmål, og svaret skrives inn i et kryssord, hvor de til slutt får et loddrett løsningsord som angir hvor hovedegget er gjemt. De kan få hver sine spørsmål og fylle inn hver sine ord i et felles kryssord, hvis du vil gjemme eggene på samme sted, og at de skal finne dem sammen (her har nemlig kappløpet om å finne sitt egg først ført til unødvendig stressfaktor og konflikter, og samarbeid har fungert best, men barn er ulike). Ett år lagde jeg spørsmål om landet hvor vi hadde vært på ferie. Jeg har også laget spørsmål om ting som har skjedd i løpet av det siste året.

Hvis du vil bruke Det Store Internettet (og har dekning og barna har tilgang på hver sin telefon) går det også an å lage QR-koder som de må scanne, hvor de kommer til en nettside som ledetråd, eller et google-dokument hvor du har skrevet en oppgave.


#7

Pingis sa for siden:

I fjor gikk jeg en to-tre kilometers runde i nærområdet, og tok bilde av skilt eller detaljer av skilt, og så måtte de gå samme runden og leite etter stedene der bildene var tatt. Når de hadde tatt tilsvarende bilder, fikk de vite hvilke av bokstavene fra skiltene som de skulle bruke (de måtte pusle dem i riktig rekkefølge) for å finne gjemmestedet.


#8

Charlie sa for siden:

Vi hadde eggejakt i hagen med flere påskeegg som var gjemt. I hvert egg lå en «puslespillbrikke» og de måtte finne alle eggene og pusle puslespillet for å se hva det sto. Som det nevnes over - det var for at de skulle samarbeide om det siste steget. Ellers blir det lett litt usunn konkurranse, her.

Har også hatt rebusløp i huset da de var mindre. Hver lapp hadde en tegning av en ting, og ved den tingen lå en ny lapp. Bare fantasi og ork som setter grenser for hvor lang løypa er. Kan også ha en ordentlig rebus på hvert sted. Finnes flere tips på nett, bl.a. her:

skistorsenter.no/magasin/paske/lag-en-kreativ-paskeeggjakt-for-barna/


#9

Myria sa for siden:

I fjor hadde vi lapper med ulike gåter og rebuser som førte til et nytt sted med ny lapp og til slutt påskeeggene. I år har jeg laget kryssord til hver av dem, med ulik vanskelighetsgrad, og så kommer de fram til et løsningsord som forteller hvor egget er gjemt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.