Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

1230 gram lammesteik - hjelp søkes kjapt!

#1

Hondacrv sa for siden:

...og fem som skal ete. Eg har kjøpt sånn ferdig skinke som eg skjærer opp og som varmes i ovnen. Spørsmålet er: er dette nok til to menn, ei dame og to jenter? Dette er folk som et godt, og eg lirer på om 245 gram pr person er nok. Tilbehør er fløtegratinerte poteter og masse grønnsaker og saus.


#2

millact sa for siden:

Jeg synes det høres lite ut; men så er vi glade i lam her i huset. Men i følge internettet skal det være nok, så ikke hør på meg. Mennene kan sikkert spise mye, mens damene kanskje spiser noe mindre?


#3

Sissel sa for siden:

Jeg tror det er nok. Hvis man tenker at en biff er 150-200 gram, så vil jeg tro at 245 gr. lammestek er nok. Hadde det vært bein i hadde det vært annerledes.


#4

Hondacrv sa for siden:

Ja. Det er sant. Det står at ein skal beregne 150 g pr person, men eg synes det er lite. Men det du seier er jo fornuftig.


#5

Lhi-My sa for siden:

Det hadde vært nok i min familie iallfall. Man trenger ikke spise seg fullstendig stappa på kjøtt, spesielt ikke når det er så mye godt tilbehør. Fløtegratinerte poteter er dessuten mektige greier. Lag eventuelt to typer grønnsaker/grønnsaksretter hvis du er redd det er for lite. Eller en god dessert.


#6

millact sa for siden:

Du skal se det er jeg som har kjøpt alt for mye.

Og enig i det Lhi-My sier. Jeg serverer nok med kokte poteter. Det er ikke like mektig.


#7

Hondacrv sa for siden:

Nei, eg skal ha fløtegratinerte og det er jo mektig. Eg trur eg satser eg. Det er ei ni år gammel jente, ho et ikkje så masse. Og kanskje eg kan lage vafler til dessert.


#8

millact sa for siden:

Det holder nok.


#9

allium sa for siden:

Vanlige porsjonsberegninger er vel for rått kjøtt, det taper litt vekt i steking.


#10

Nextlife sa for siden:

Det burde være evig nok, mer enn 245 g kjøtt trenger ingen å spise.
Med fløtegratinerte og annet godt tilbehør blir det garantert bra.


#11

veobra sa for siden:

Jeg synes det høres ut som om du har mer enn nok. Jeg hadde ikke bekymret meg. Det er uten ben? 150 g med ben er kanskje ikke så mye, hvis det står i beregningene.


#12

Hondacrv sa for siden:

Puh, takk, satser på det. Det var nemlig tomt for alt i butikken nå... men har store mengder av tilbehør.


#13

veobra sa for siden:

Har du tips til gode grønnsaker til? Vi skal ha lam senere i påsken. Jeg har lyst på noe annet enn bakte rotgrønnsaker.


#14

Hondacrv sa for siden:

Nei, det er det eg skal ha. Og så vurderer eg å lage litt grøn salat ved siden av. Det er alltid friskt og godt.


#15

veobra sa for siden:

Grønn salat er godt, ja. Har noe god eddik som vil passe godt til. Rotgrønnsaker også, vi har bare spist det så veldig mye i det siste.


#16

Syrinx sa for siden:

Smørsteike gulrøtter og løk på middels varme. Der er knallgodt. Asparges, brekkbønner, blomkål og brokkoli er også grønnsaker som går godt til lammesteik.


#17

veobra sa for siden:

Brekkbønner bør stå på lista. Det har vi hatt før. Koker, skviser hvitløk på med en gang vannet er helt av og har på viagrett. Svisj i butikken med meg.


#18

Syrinx sa for siden:

En gang jeg hadde lyst på fløtegratinerte poteter (men ble nedstemt) så lagde jeg en variant av gratinerte grønnsaker. Ga grønnsakene et kjapt oppkok for å få varmen i gang, lagde en bechamel med fløte og hvitløk som jeg helte over grønnsakene. Ost på toppen og i ovnen. Funka gull.


#19

Nextlife sa for siden:

Litt rotgrønnsaker, men helt annerledes likevel, betesalat:
Bak hele beter i ovnen og skrell de når de er litt avkjølt. Del i biter og anrett på et fat.
Rist grovhakkede valnøtter på panna, ha i en god klatt honning og skvis over lime eller sotron. Hell dette over betene.
Lukk folien og bak til de er ferdig.

Langtidstørkede halve tomater, strø på bittelitt melis og gode urter og la de stå på stek på lav temp i 2-3 timer.

Tomatsalat.
Halve små tomater, finstrimlet rødløk, salt, pepper og urter som passer til det du krydrer lammelåret med.
God olivenolje ringlet over.

Ovnsbakte gulrøtter; Del gulrot i passe, lange biter, legg i ildfast form med lokk og ha på en klatt smør, grovmalt pepper. Del opp en lime, skvis ut litt saft på gulroten og ha limen i lag med. Dette er skikkelig godt å ha koriander i også om man liker det.


#20

frukt sa for siden:

Rosenkål er godt. Gjerne ovnsbakt.


#21

Isprinsessen sa for siden:

Det anbefales ikke å gå lime eller sitron i lag med alufolie.


#22

Nextlife sa for siden:

Hjelpes.
Det vet jeg jo, men har jaggu gjort det mange ganger likevel.
Takk for presisering, jeg endrer innlegget mitt. :eek:


#23

Hondacrv sa for siden:

Ja, men dø maser eg litt videre. Går det an å gratinerere poteter i sånn lita langpanne fra Nille, som eg vanlegvis bruker til langpannekaker?


#24

gnuri sa for siden:

Stekt fersk rosenkål som er stekt sammen med masse hvitløk og chilli, og så hatt på honning på slutten er helt magisk til :nam:


#25

Nextlife sa for siden:

Ja, det går helt fint, men vær obs hvis den er lav, det har lett for å renne over når det koker.
Når jeg skal lage til mange synes jeg det er greiest å koke i kasserolle til det er stort sett ferdig, ha over i langpanne eller stor ildfast form, strø på ost og ha i ovnen til osten er som den skal være.


#26

Hondacrv sa for siden:

Den er ganske høg. Og det er kremt ferdig fra frysedisken, men den skal stå ein halv time i ovnen trur eg.


#27

Addison sa for siden:

Jeg er glad i ratatouille til lammestek, det blir det her, og fløtegratinerte poteter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.