Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noe til å ha på veggen bak koketoppen

#1

Elise sa for siden:

Jeg skulle gjerne hatt noe bak koketoppen på kjøkkenet, en enklest mulig løsning. Vet at IKEA har veggplater som er ment til dette: ( www.ikea.com/no/no/cat/veggplater-i-laminat-46473/ ) men vi bor for langt unna og ville helst hatt det NÅ.

Har for eksempel OBS bygg og Megaflis i nærheten, men jeg klarer ikke å finne det jeg leter etter på nettsidene. Heter det noe annet? :vetikke:


#2

Elise sa for siden:

Svarer meg selv. Fant det jeg lette etter ved bare å søke på "plate".


#3

veobra sa for siden:

Fant du noe fint eller praktisk?


#4

Elise sa for siden:

Njaei. Tror vi lander på de fra ikea, bestiller hjem. Koster ikke så mye i frakt, bare 49. Det er jo ikke voldsom kvalitet, men vil løfte kjøkkenet. Har hatt en tidligere, som aldri ble festet, så vi skal gjøre det litt mer ordentlig nå, pluss ha over hele den ene veggen og ikke bare bak koketoppen.




#7

Charlie sa for siden:

Vi kjøpte en glassplate fra Megaflis som vi limte på. Men obs på anmeldelsene på nett, det er noen fallgruver hvor limet synes gjennom. Så greit ut med vår, var obs og nøye med påføring.


#8

veobra sa for siden:

Dette ser enklere ut enn å sette ppp fliser. Tror jeg må undersøke farger som kan passe hos oss.


#9

Neket sa for siden:

Vi har glassplate, festet med skruer. Montert av glassmester. Husk på silikon rundt, ellers kan det renne gørr ned på baksiden. Ikke spør meg hvordan jeg vet det. :knegg:


#10

IzziCreo sa for siden:

Dette kan jeg tenke meg på hytta. Det har vi mdf panel over benken, og det bør gjøre noe med. Jeg lurer litt på om det enkleste er å male med maling som tåler sprut, vann og skitt, men kanskje slike plater kan være vel så greit og i tillegg endre uttrykket noe? Det er flott som det er altså, men er åpen for annet.

Det jeg studier litt over er at det står at veggen må være helt rett/plan. Dvs at panel utgår? Og så lurer jeg på om det er mulig å kun bruke lister og ikke lime på platene? Skulle vi ønske å endre på ting så må vi jo fjerne hele panelet etterpå...


#11

Elise sa for siden:

Tusen takk for alle svar.

Jeg hadde egentlig bestemt meg i går, men så sa mannen noe ekstremt lurt: "kan det være en idé å tenke over det i mer enn 2 minutter før vi bestiller?" så jeg har tenkt og tenkt. Og lest svarene deres, sett mer på nettbutikkene og tenkt litt igjen. :humre: Jeg skal vise gubben noen flere alternativer i kveld og ta litt hensyn til at det er han som må gjøre jobben. Vi er iallfall enige om at vi bør gjøre noe, så vi er egentlig et godt stykke på vei allerede der. :humre:


#12

Elisabet sa for siden:

Vi endte på alloc kitchenboard fra Megaflis. Hadde mange alternativer før det vi var innom og også haddehjemme for testing.


#13

Elise sa for siden:

Ja, de er høyt oppe på lista over hva jeg tenker å presentere for mannen som alternativ. :jupp:

Liker godt denne:


#14

Fersken sa for siden:

Vi har plexiglass bestilt på mål og med egne feste/skruer som gjør at det er enkelt å ta de ned om det trengs å vaskes. Vi har det samme også i sprutsonen ved vasken.


#15

Elise sa for siden:

Har bestilt de jeg viste sist her, satser på å hente på tirsdag. :jupp: Gleder meg til resultatet!


#16

Charlie sa for siden:

Ville helst hatt fra glassmester og at glassmester monterte, men det var 14 dagers bestillingstid og det måtte bli klart over helga pga utleie, det var derfor vi tok til takke med Megaflis-glass.


#17

pippo sa for siden:

Moren min har kjøpt sånne Kitchenboards. Veldig fint!


#18

millact sa for siden:

Hvor tynt er alloc?


#19

Elise sa for siden:

1-2 mm vil jeg gjette. Vi er i gang i dag men det går ikke like fort som jeg hadde sett for meg. Nå på rundtur for å finne hjørnelister.


#20

Elise sa for siden:

Ser nå at det står 2 mm.


#21

Elise sa for siden:

Vi har kjøpt disse platene, kutta til og satt der de skal være, men må nok male veggene før vi fester de, da den fargen jeg malte her om dagen ikke passer. (Devine) Men vi finner ingen annen farge som passer. Noen forslag? Har en fargeprøve her nå med st pauls blue, men den passer heller ikke.

#22

Elisabet sa for siden:

Vi har soft teal når vi har den fargen på platene over benken og komfyren. Har bare rett mønster isteden, men samme farge. Er veldig fornøyd med soft teal fra Jotun. Har hvitt kjøkken og svart komfyr/vifte/vask.


#23

millact sa for siden:

Så på dem på Monter. Så greie ut. Må ha hjelp til å montere i så fall.


#24

millact sa for siden:

Vi må i så fall ha flere meter, hele veggen.


#25

Elise sa for siden:

Åtte ulike fargeprøver på veggen her nå. :gal:


#26

millact sa for siden:

Gøy!


#27

Elise sa for siden:

Nei, for jeg finner ingen som jeg tenker at "yes, denne passer". De som er mest aktuelle akkurat nå er Matrix/Lammull (litt mørk grå), Washed Linen (ganske lys) og Soft Teal. Har i tillegg litt av veggplata stående inne på kontoret for å se om jeg liker den sammen med Minty Breeze, og jeg lurer litt på det og... Har også hatt veggen litt ute i Laurbær-rommet, men synes ikke det ble riktig. Også har jeg Band Stone, Evening Green, Demring, Sober, Kveldshimmel og Deco Blue stående på kjøkkenbenken nå.

Godt butikken ikke er åpne igjen før mandag nå, så slipper jeg å ta en avgjørelse sånn helt med en gang. Ska titte litt nå i løpet av kvelden og morgendagen, og se om jeg liker bedre eller dårligere noen av fargene etter hvert.


#28

Elise sa for siden:

Akkurat nå liker jeg best de to minste som står lengst til høyre. Og jeg er veldig ambivalent til den største til høyre (Soft teal) for jeg liker fargen kjempegodt, men bare annenhver gang jeg går til kjøkkenet synes jeg at den passer inntil. :lol:


#29

Elise sa for siden:

Åja, det ble såpass lite, ja. :gal:


#30

millact sa for siden:

Jeg lurer på om det er deco blue 16-åringen har på en vegg på rommet. Skal spørre. En venninnes sønn har kveldshimmel. Synes den også er fin.


#31

Elisabet sa for siden:

Jeg lover. Soft teal er veldig fin inntil. Du har jo hvitt kjøkken du også med mørk benkeplate. Det har vi også. Får ikke til å legge inn bilde her tror jeg. Om ikke noen har en hurtigveileding hvordan jeg gjør det fra telefon?


#32

millact sa for siden:

Det er retroblå hun har. Lysere enn deco blue.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.