Jeg heller av vannet, skyller alt i kaldt vann, har den tilbake i kjelen med olivenolje og varmer den raskt opp igjen. Har jeg ikke olje bruker jeg smør.
Går ut fra at jeg har lest/sett det gjøres slik en gang? Den blir hvertfall ikke klebrig.
Heller av vannet og setter den på bordet? Eventuelt har den i form med saus etc. Har aldri opplevd klebete spaghetti - har olje i vannet før det koker opp.
Heller av vannet, har spaghettien tilbake i kjelden og heller over kjøttsausen og blander. Mannen haaater når jeg gjør det så egentlig har jeg sluttet med det. Han vil ha sausen oppå spaghettien på tallerkenen.
Skrives det forresten spaghetti eller spagetti? Jeg ser flere og flere skrive det på sistnevnte måte nå, og det står også på de fleste ferdigmat-poser og lignende.
Har litt olivenolje i vannet når jeg tar i spagettien. Heller oppi dørslag og skyller raskt i kaldt vann når den er ferdig. Så tilbake i kjelen. TAr evt littebitt mer olivenolje oppi eller litt meierismør.
Jeg heller den i dørslaget, tilbake i kjelen og så på med en klatt smør.
Det er vel kanskje litt drøyt å h en jeg i den setningen, for det er alltid mannen som lager spagetti hos oss. Jeg kan ikke fordra spagetti og kjøttsaus, så det har de kun når jeg ikke skal ha middag.
Først slenger jeg en på skapdøren for å se om den henger (=ferdig), så heller jeg den i et dørslag, så har jeg smør i (eller olivenolje), så har jeg det over i en skål.
Har den over i dørslag, så tilbake i kjelen med smør eller olje.
Det skrives spaghetti. I alle fall på italiensk.
Og så er det koketiden som avgjør om pastaen blir al dente eller ei, ikke hvorvidt man har på kaldt vann eller ikke. :nemlig:
Jeg bruker ikke olje eller smør, for jeg synes det samme som daffy. Men kommer jo litt an på hvordan saus jeg skal ha til, hvis jeg bruker en enkel saus med bacon, cherrytomat og krydder, har jeg olje på.
Koker spaghetti i en kjele med en "intergrert" dørslag, som egentlig er til å dampe grønnsaker.
Tar den av før forventet koketid tømmer ut vannet og tar smør i og rører rundt.
Smør har vi i også for å få litt mer smak, da vi ikke blander allt med sausen, ikke bare for å unngå klebring.
Olje kunne ikke falt meg inn å helle oppi, smaker jo sure gummisokker.
Ungene ville heller ikke ha det.
Nei, ekte meierismør må til.
Kjøttdeig, saus i hver sin skål. Ikke alle ungene spiser sausen.
Koker alltid noen minutter over tiden.
Heller av vannet, kaster den tilbake i kjelen og spiser.
Bruker alltid litt smør/olje i vannet så vi har heller ingen problemer med klebrig pasta.
Jeg lar spagettien (eneste tillatte skrivemåte) renne av i et dørslag og skyller kjapt av med litt kaldt vann. Jeg bruker verken smør eller olje i. Hvis jeg skal blande saus rett i pastaen, dropper jeg skyllingen.
Altså, jeg koker den alltid litt lengre enn det som står på pakken, for jeg liker den myk. Så heller vi av vannet. Og stort sett serveres den direkte, og blandes på den enkeltes tallerken med kjøttsausen. Det hender jeg slenger oppi en klatt med margarin etter at vannet er helt av, men det er sjelden.
Jeg lar vannet renne av i et dørslag, putter en klatt meierismør i kjelen, heller spaghettien tilbake og rører litt.
Den Flyvende Spaghettimonsterkirken har en jurist på saken for å se om blasfemiparagrafen kan benyttes mot dette. Hvis det ikke går, kan vi jo be om at Det Flyvende Spaghettimonsteret endrer alle ordbøker med pastafingrene sine.
Spaghetti skal serveres rett etter at den er ferdig, derfor skal man ikke finne på å skylle den - da blir den jo kald!
En ss olivenolje er viktig om man ikke skal blande med sausen. Meierismør er bare en greie vi her oppe har lagt oss til - bytt ut med en god italiensk olivenolje!
Er vel egentlig meningen at pastaen skal slurpe til seg sausen før servering. Så her er det ingen olje eller smør som tilsettes pasta verken før eller under eller etter koking.
Koker pasta halvparten av tiden som står på pakken før jeg har den rett i sausen så den får trekke litt gode smaker.
Det kommer an på hva jeg skal ha den til.
Pastasaus - heller av vannet.
Pastaform - heller av vannet
Bruke den kald - skyller i kaldt vann.
Det kan hende jeg har litt olivenolje eller smør i, eller at hver og en selv har olje på når spagettien ligger på bordet.
Spagetti er pasta av tynne strimler
Tagliatelle er litt tykkere strimler osv.
Alle former og fasonger har egne navn, men utgangspunktet er det samme; pasta av durumhvete og evnt. egg
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.