Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ofte kjeder du deg?

#1

Cumulus sa for siden:

Jeg kjeder meg veldig ofte. Og det plager meg. Jeg har masse hobbyer og jobb. Men er liksom aldri fornøyd...lurer på hva som skal til.


#2

frukt sa for siden:

Ikke veldig ofte. Har livlig fantasi og liker å tenke på alt mellom himmel og jord. Kjeder meg nok mest når jeg ligger i senga om natten og ikke får sove.

Hva som skal til for å kjede seg mindre vet jeg sannelig ikke. En holdningsendring kanskje? At gresset er grønnere et annet sted er jo en ganske kjent problemstilling. Men det stemmer sjelden.


#3

Anne C sa for siden:

Jeg kjeder meg fort, men jeg finner også på ting å gjøre fort. Sånn at jeg ikke rekker å kjede meg så lenge. Jeg er veldig rastløs, men fant tilbake til hekling i sommer. Og det klarer jeg å slappe av med.


#4

007 sa for siden:

Veldig sjelden. Jeg er ikke en rastløs person som er avhengig av at ting skjer, så jeg klarer veldig fort å sysselsette meg selv.


#5

nolo sa for siden:

jeg kjeder meg så godt som aldri. Unntaket er langdryge møter, da vil jeg nesten gå ut av mitt gode skinn av kjedsomhet.


#6

Maverick sa for siden:

Veldig ofte, men veldig kort tid. Hjernen min er usedvanlig god til å finne på hyss. :jupp:

Det hjalp med ritalin. :knegg:

Men det er forskjell på å kjede seg og å bare være misfornøyd med det man driver med, da. Hvis man er misfornøyd må man jo finne ut hva man blir glad av? Kanskje det er fallskjermhopping du skal drive med. Eller oljemaling.


#7

Taien sa for siden:

Jeg kan ikke huske sist jeg kjedet meg. Tenkte faktisk på det her forrige dagen da gutta klaget over at de kjedet seg... Jeg har hele tiden noe å finne på. Når jeg har rolige øyeblikk så surfer jeg på mobilen/spiller mobilspill, ser film/serie/tv, spiller spill med gutta eller noe lignende.


#8

Myria sa for siden:

Jeg kan ikke huske sist jeg kjedet meg. Jeg har alltid noe å finne på.


#9

Retz sa for siden:

Aldri. Har sikkert opplevd det som barn, men aldri som voksen.


#10

Dansma sa for siden:

Veldig sjelden.
Jeg er ikke rastløs, og det er alltid noe å gjøre.


#11

Stompa sa for siden:

Langdryge, meningsløse møter. Ellers kan jeg ikke huske sist jeg kjedet meg.


#12

Magica sa for siden:

Jeg er litt rastløs men føler ikke jeg kjeder meg så mye likevel. Har alltid masse prosjekter, strikking, sudoku, bøker, planter og mye huslige sysler å ta tak i (rydding osv). Er likevel ikke ofte jeg sitter og «glor» rett ut i lufta. Jeg liker å ha ting å gjøre. Kan virre litt, men kjeder meg ikke.

Ja, jeg kjeder meg litt på lange møter jeg og. :knegg:


#13

Floksa sa for siden:

Det tror jeg aldri jeg gjør? På langdryge møter hender det jeg drifter bort. Men med livlig fantasi blir jo det også en reise :knegg:


#14

polarjenta sa for siden:

Jeg kan ikke huske sist jeg kjedet meg.


#15

trøtt sa for siden:

Jeg kjeder meg svært sjelden, kan egentlig ikke huske sist.


#16

Millen sa for siden:

De få gangene jeg kjeder meg er mer når jeg er lei av alt, og ikke gidder gjøre noe.


#17

frukt sa for siden:

Kom på en ting, jeg klarer sjelden å se en film uten å begynne å kjede meg. Så da finner jeg fram mobilen mens filmen går i bakgrunnen. Har sett mange filmer uten å få med meg særlig mye.


#18

Fersken sa for siden:

Jeg kjeder meg når jeg gjør vasker og rydder, egentlig generelt husarbeid. Bretting av klær er f.eks veldig kjedelig. :knegg:

Det jeg legger i å kjede seg er både å gjøre kjedelige ting og det at man ikke kan sitte i ro uten å måtte gjøre noe. Jeg kan fint sitte helt i ro uten å gjøre det minste ting uten å kjede meg.


#19

Syrinx sa for siden:

Etter at jeg fikk smarttelefon så har jeg vel knapt kjedet meg. Unntak er i situasjoner der den ikke kan redde meg. Gudstjenester, dårlige foredrag og diverse annet uaktuelt som man blir utsatt for i ny og ne.


#20

Blondie sa for siden:

Jøss. Jeg kjeder meg veldig ofte og trodde det var ganske normalt.


#21

Appelsin sa for siden:

Det er så godt som aldri. Bortsett fra når jeg står ute i byen i piskende regn og venter på bussen på vei hjem fra jobb. Men da er det kanskje mer snakk om lidelse :knegg:


#22

Strå sa for siden:

Jeg kjeder meg av og til, men med mobilen og et par bokapper varer det sjeldent lenge. Oftest prøver jeg, og lykkes med, å fantasere om ting i steden. Unntaket er møter hvor en eller flere deltakere ikke evner å holde seg til tema. Da kjeder jeg meg, i hvert fall hvis jeg ikke er i posisjon til å stramme opp diskusjonene.


#23

IzziCreo sa for siden:

Aldri. Jeg kan i hvert fall ikke huske det.


#24

Nera sa for siden:

Jeg er rastløs av meg, men kjeder meg sjelden allikevel. Det er alltid noe å finne på. I dag har jeg for eksempel vasket kjøkken, stue, bad og soverom fordi jeg ikke hadde noe bedre å finne på.


#25

Pelen sa for siden:

Jeg kjeder meg ALDRI. Jeg bruker i hvert fall aldri det ordet. Noe kan jo være kjedelig å gjøre som å rake i hagen, men da lytter jeg på podcast eller snakker med mannen. Har jeg ikke noe å gjøre så har jeg masse å finne på. Noen ganger er det til og med veldig deilig å ikke gjøre noe. I tillegg så har jeg nok ganske livfull fantasi og sitter jeg og venter på noen så ser jeg på folk, drømmer om en ferie, eller sjekker noe på mobilen.

Jeg skal ut nå, men etterpå skal jeg legge opp en poll om det å kjede seg og hvordan man takler korona og om det har noen sammenheng. Det har jeg nemlig tenkt på i forbindelsen med hvordan kollegaer takler korona.


#26

Bluen sa for siden:

Jeg kjeder meg ikke, men kan veldig ofte føle meg giddeløs og unyttig - fordi de tingene jeg liter å gjøre (surre på mobilen, se krim, legge puslespill) ikke er innafor det jeg opplever at andre ser på som akseptable aktiviteter. Det eneste mannen i huset synes å mene er akseptabelt, er hagearbeid, maling, rydding og skuffer og boder, i tillegg til å gjøre meningsfylte turaktiviteter med lange pauser, gjerne inkl. tenning av bål. Og å se på sjakk. :knegg: Nå er de på tur, mens jeg har vaska bad, gulv og kjøkken og vært aldeles rasende - på jobben i seg sjøl og på meg selv som har utsatt det for lenge.

Dette blir kanskje litt på siden, men jeg sliter en del med at jeg ikke liker sånne ting som alle andre liker - innbiller jeg meg. Jeg liker ikke meg sjøl heller - jeg er grunnleggende lat. :flau: En gang var vi på hyttetur med noen slektninger, litt yngre enn oss. Dama i huset der ble rastløs straks hun hadde satt seg ned. Jeg husker det så godt fordi det var en tilstand jeg har opplevd så sjelden at jeg nesten hadde glemt at den fantes. Hun tok til å rydde, lage mat og sette i gang prosjekter. Dette er så fremmed for meg. Jeg setter meg helst i en krok og håper at ingen oppdager meg, mens jeg sysler med mitt på mobilen, leser et blad eller liknende.

Så kort sagt: Jeg kjeder meg ikke, men jeg misliker (den mer eller mindre reelle) vissheten om at andre synes jeg er lat.


#27

Magica sa for siden:

Men hva mener dere med å kjede seg da? At man ikke klarer å finne på noe å gjøre? Eller at man må gjøre kjedelige ting? Livet er jo fullt av ganske kjedelige ting som må gjøres, men de må jo gjøres likevel, og som Pelen hører jeg jo gjerne en podcast mens jeg rydder hus osv. Så blir det litt kjekkere.


#28

apan sa for siden:

Jeg kjeder meg aldri, men det hender jeg må gjøre kjedelige ting.


#29

apan sa for siden:

Magica og jeg er inne på det samme her.


#30

Bokormen sa for siden:

Jeg kjeder meg nesten aldri tror jeg. Det nærmeste jeg kommer er kanskje lange køer hvor man ikke kan lese/dille med noe annet. :gruble:

Jeg kan dog bli rastløs og lei hjemmetilværelsen nå, hvor en aldri har et minutt i fred. Dessuten er det alltid noe en burde ha gjort hjemme, som plager meg, men som jeg likevel ikke får unna. :flau: Gåturer i fred og ro er det som gir mest sjelefred nå. En elendig egenskap jeg har er at jeg klarer ikke kose meg med f.eks påskekrim da det hele tiden er noen her som kommer eller går ut av rommet, lager lyd, koker te, skramler og synger og fjaser.


#31

Cumulus sa for siden:

At det er masse jeg har lyst til å gjøre, men ikke får med meg noen på.


#32

Chanett sa for siden:

Kjeder meg sjelden. Har alltid noe å gjøre på. Kjedelige ting piffes opp med podkast/lydbok.


#33

Stompa sa for siden:

Enig med flere over her – det er mye som er kjedelig å gjøre, men som jeg gjør likevel, og at det er kjedelig betyr ikke for meg at jeg kjeder meg når jeg gjør det. For meg betyr det å kjede seg at jeg ikke finner på noe å gjøre, og det skjer aldri. Som bluen er jeg grunnleggende lat, og dessuten er jeg introvert. Det er sikkert en fordel; jeg kan fylle mye tid alene med mobilen eller et strikketøy og TV.


#34

Magica sa for siden:

Så da kjeder du deg i stedet?


#35

Blondie sa for siden:

Jeg gjør det. Jeg liker ikke å være alene mer enn maks en dag i slengen og kjeder meg selv pm jeg gjør andre ting.


#36

Tjorven sa for siden:

Her er jeg forunt med en mann som tar svært lite initiativ, men som stort sett blir med på det jeg foreslår.

Og sånn ellers er jeg godt fornøyd hvis jeg bare har strikketøy og tv. :også grunnleggende lat:


#37

GinaK sa for siden:

Gubben her er samme type. Har null initiativ selv men blir med på det meste av det jeg foreslår, bestemmer. :o
Kjeder meg aldri.


#38

Luftslottet sa for siden:

Jeg kjeder meg når jeg må gjøre noe kjedelig, f.eks. å vente på treige barn, røre i kjeler mens de koker, gå tur langs fortau eller gjøre langdrygt husarbeid. Ellers veldig sjelden.

Jeg hadde gått i streik og blitt rasende hvis folk skulle legge seg opp i mine prosjekter, som Bluen har det. :furie:


#39

Karamell sa for siden:

Vil si aldri. jeg er ofte giddalaus og lat, men kjeder meg ikke.


#40

Floksa sa for siden:

Å himmel dette har vi kranglet mye om her. Veldig mye! Jeg HAAAAAATER å gå på ski. Virkelig hater det. Men gjør det av og til.
Men det er ikke koz og gøy. Det er faens dritt!!
Jeg vil mye heller strikke, se en film, stelle hestene mine, vaske badet eller tømme sluket enn å gå på ski. Men ski er den eneste JÆVLA saliggjørende aktiviteter som har verdi. :snill:
Mannen har lært, så han maser ikke om ski (lenger) og skjønner at jeg gjerne er inne en hel dag om vinteren og LIKER det.
Svigermor derimot :gal:
Hun har snart ødelagt skigleden til alle barna med det JÆVLA gnålet sitt om ski ski ski ski og faens ski!! :gaah:

Muligens litt of topic altså. Men det måtte ut :sparke:


#41

Wix sa for siden:

Jeg kjeder meg ikke sånn fra minutt til minutt (som barn ofte kan gjøre), men kan synes at livet er kjedelig likevel, på et vis. Med det mener jeg at det skjer få store avgjørende ting liksom (noe som egentlig er bra altså men). Kjedsomhet har en evolusjonær funksjon (ellers hadde vi ikke hatt den følelsen) - det skal motivere oss til å finne meningsfulle ting å engasjere oss i. Den påtvungne kreativiteten er bra for oss og er med på å drive oss/menneskeheten videre, tenker jeg. Men så var det det å få gjort noe med det i praksis da...


#42

Timar sa for siden:

Kjede meg fordi jeg ikke finner på noe å gjøre? Aldri!

Kjede meg fordi jeg er stuck med kjedelige aktiviteter jeg må gjøre? Ja, det hender seg, men da bruker jeg også podcast/lydbok for husarbeid og et godt gjemt mobilspill for jobbmøter.

Jeg har fortsatt småbarnsperioden friskt i minne, der jeg knapt hadde tid til barn, hus og jobb, langt mindre å slappe av eller gjøre mine greier, så nå nyter jeg å kunne gjøre det jeg har lyst til.

Og så er jeg skrudd sammen sånn at hvis jeg har lyst til å gjøre noe, men ingen vil være med meg, så drar jeg alene.


#43

Cumulus sa for siden:

Jeg gjør mye alene, men savner selskap. Synes det er kjedelig å gjøre ting alene, og blir også sliten av å alltid dra igang ting.


#44

Snippa sa for siden:

Som Blondie trodde jeg at å kjede seg var vanlig. Jeg kjeder meg veldig ofte. Både i betydningen har ikke noe å finne på/gidder ikke gjøre de tingene jeg kunne gjort/alt er kjedelig.


#45

Snippa sa for siden:

Det er jeg også enig i. Resten av familien er happy med å gjøre egne ting, mens jeg synes det er kjempekjedelig både å gjøre ting alene, og å hele tida måtte ta initiativ til ting.


#46

Magica sa for siden:

Det skjønner jeg!


#47

Toffskij sa for siden:

Jeg kjeder meg så godt som aldri – egentlig ikke når jeg gjør kjedelige ting engang, bortsett fra kanskje i meningsløse møter. Jeg har et rikt indre liv og har veldig lett for å finne noe morsomt å tenke på i situasjoner når jeg ellers kunne kjedet meg, så jeg kjeder meg først og fremst i situasjoner hvor det ikke er akseptabelt. Og som regel er det da snakk om møter e.l. hvor jeg er forpliktet til å følge med til en viss grad.


#48

Pøblis sa for siden:

Jeg kjeder meg heller ikke. Husker at jeg kunne gjøre det før, men jeg har funnet måter å piffe opp kjedelige ting på så det blir kvalitet ut av det.

Før ble jeg sur og lei meg når mannen ikke gadd å bli med på ting, nå gjør jeg det bare alene istedet for. Jeg bruker podcast mye, øver in store korverk og/eller hører på musikk når jeg må gjøre kjedelige ting som å rydde eller vente.


#49

Cumulus sa for siden:

Godt å høre vi er fler!


#50

Linella sa for siden:

Sjelden. Kjedet meg litt et par dager nå i påsken, men fant frem et puslespill, og har ikke kjedet meg siden.


#51

Darth sa for siden:

Jeg kjeder meg ofte, må rett som det er ta en alvorsprat med meg selv og si fra om at nå må det skjerpings til. :knegg:


#52

Primrose sa for siden:

Jeg tror heller aldri at jeg kjeder meg. :gruble: Ikke en gang når jeg gjør kjedelige ting for det blir en slags egentid med musikk eller podcast. Har barn, bikkje, hus og hage, jobben krever sitt, liker å trene, gå lange turer, lese bøker, surfe gjennom internettet... Sånn går no dagan!


#53

Lavender sa for siden:

Jeg kan kjede meg mens resten av familien såkalt slapper av. Jeg ordner meg selv bare, har mer enn nok som jeg ønsker å gjøre. Jeg trener ofte, slapper godt av etter det.


#54

rine sa for siden:

Sjelden på fritiden. Av og til i forbindelse med kjedelige gjøremål og møter på jobb. Jeg elsker å ha tid på timeplanen der ingenting skjer. Da kan jeg lese, bake, gå tur, være på SoMe etc.


#55

Bergensis sa for siden:

All antydning til å kjede seg blir effektivt slått ned ved å ete sjokolade eller godteri. :sparke: Det er merkverdig effektivt på den rastlausheten som kriblar i kroppen. Dagleg, fleire gonger dagleg, mange gonger dagleg. :gal: Trur det er forvarselet for det å kjede seg.


#56

Kaija sa for siden:

Sjelden. Om jeg ikke har noe å gjøre, finner jeg noe å tenke på, lese eller lære meg.


#57

Elise sa for siden:

Siden telefonen stort sett alltid er tilgjengelig så er det sjelden. Jeg husker at jeg kjedet meg en gang i fjor da vi satt på sykehuset i åtte timer eller noe og jeg var tom for strøm.


#58

Robyn sa for siden:

Så og si aldri.


#59

millact sa for siden:

Omtrent aldri.


#60

Luftslottet sa for siden:

Dagens sitat fra storebror til lillebror: Å, nei! Ikke vis mamma at du kjeder deg! Da vet du hva som skjer: Husarbeid! :rolleyes:


#61

Fløyel sa for siden:

Jeg er veldig på linje med Bluen og Floksa her ser jeg.

Kjeder meg aldri og nyter hvert minutt jeg kan sitte uforstyrret å strikke/høre på lydbok/ligge på sofaen og se film/annet håndarbeid.


#62

Nenne sa for siden:

Aldri. Jeg har alltid noe å lese, strikke eller se på. Eller noe å vaske eller rydde. Eller noen å ringe til eller besøke når sånt er lov. Jeg har for lite tid, ikke for mye.


#63

Lyppa sa for siden:

Veldig sjelden, jeg liker å ha det stille og rolig. Å være alene hjemme er helt topp.


#64

Input sa for siden:

Samme her. Møter der jeg må følge med, men ikke egentlig oppfatter innholdet som relevant, er derimot drepen.

For meg er det en helt spesifikk følelse, akkurat som å være sint eller glad. Jeg har ikke nødvendigvis den følelsen selv om jeg gjør kjedelige ting, så lenge jeg kan la tankene vandre fritt kan jeg underholde meg selv i timevis.


#65

Blå sa for siden:

Veldig sjelden.

Men jeg husker fremdeles hvor utrolig kjedelig det kunne være å gå hjem fra barnehagen med små barn som skulle utforske alt mulig, balansere på alt mulig, ogsåvidere. Søtt selvsagt, men også veldig kjedelig. Og min aller beste samvittighet som mor er alle de gangene jeg likevel lot dem gjøre det, selv om jeg kjedet meg.


#66

Bluen sa for siden:

Sånne ting - å leke på lekeplasser eller gjete veldig små barn kjedet meg noe voldsomt. Det samme gjør de aller fleste møter. :flau:


#67

Input sa for siden:

Åh, jeg synes gåturene hjem fra barnehagen var helt magiske! Er faktisk lei meg for at lillesøster har fått barnehageplass tjue meter fra blokka vår. :knegg:

Derimot synes jeg det å lese for ungene er nesten øverst på lista over kjedelige ting. Særlig Karsten og Petra. Jeg gjør det, fordi det "må" man jo, men jeg er litt flau over hvor mye jeg misliker det. Det er som et langdrygt, meningsløst møte. :sparke:


#68

Pøblis sa for siden:

Haha, Input - jeg har alltid vært bastant på at jeg bare leser ting for barn som jeg selv synes er gøy. Der er jeg fortsatt nå som jeg er blitt mormor. I går leste jeg ""De tre bukkene bruse i badeland" for barnebarnet, og koste meg stort. "Hasta la vista, trollet" er en av replikkene der. Jeg lo høyt. Jeg gidder ikke lese ting som jeg synes er dumme eller kjedelige. :badmom:
Jeg har lest mye Roald Dahl for mine barn.


#69

Input sa for siden:

Men selv det som er morsomt å lese for meg selv, f.eks. Kurt-bøkene, synes jeg det er kjedelig å lese for ungen. :flau:
Jeg later som om jeg koser meg, men jeg gjør det ikke. Og er veldig, veldig glad for at mannen min liker det.


#70

Pøblis sa for siden:

Oki, skjønner. :knegg: Jeg synes det er sykt gøy å lese morsomme bøker for barn. Så da er jeg nok mer som mannen din. Da pøbelprinsessen og jeg leste Kurt koker hodet, måtte hun avbryte lesingen min for å fortelle pappaen at jeg hadde litt syk sans for humor. OG da jeg leste "Bukkene B badeland for barnebarnet og lo av "Hasta la vista, trollet", adopterte hun replikken, og hun er bare skjønn når hun sier "Hasta va lista, trollet!" :ja:


#71

Nenne sa for siden:

Jeg synes det har vært gøy å lese for ungene når det jeg leser treffer dem. Vi har fått mange gode prater da og da jeg leste om Ludde for mellomste og han lo så fælt at han datt ut av senga, da kan man jo ikke annet enn å nyte. :hjerter:


#72

Unicorn sa for siden:

Jeg kjedet meg aldri før, men etter et år med kronisk utmattelse gjør jeg ikke annet enn å kjede meg. Å ikke orke annet enn å ligge på sofaen når det er så utrolig mye jeg hat lyst til å gjøre er kjeeeedelig og ikke minst utrolig frustrerende.


#73

Tjorven sa for siden:

Det kan jeg faktisk forstå. Hvis jeg ligger på sofaen og gjør "ingenting", så er det fordi det er det jeg vil gjøre. Hvis jeg ville gjort noe annet, så hadde jeg gjort det. (Akkurat nå er det riktignok veldig mange ting jeg har lyst til som jeg ikke får gjort på grunn av koronarestriksjoner, men det finnes fremdeles alternativer.) Når man ligger der fordi det er det eneste man kan, så er det mye verre.


#74

Fløyel sa for siden:

Åhh Ludde elsket begge mine også. :hjerter:
Mini lo så han prompet, noe som medførte enda mer latter.


#75

Fintdethei! sa for siden:

Ludde :hjerter: alle mine 3 har ledd hjertelig av den ene luddeboken vi hadde. Han puttet agurk i trompeten og poteter i lommene :knegg:.


#76

Trulte sa for siden:

Når jeg ikke har valgt alenetid selv. Nå har jeg barnefri og kjæresten skulle komme i kveld og sove her. Og kommer ikke likevel. Da går jeg litt rundt meg selv.


#77

Marla Singer sa for siden:

Nå skulle jeg skrive at jeg omtrent aldri kjeder meg, men etter å ha lest de siste innleggene kom jeg på at jeg ofte kjeder meg i rollelek med ungen. :wacko: Trikset er forsåvidt å gå veldig inn i opplegget, men det sitter langt inne.

Og uinteressante møter, selvsagt, for ikke å snakke om uinteressante, langvarige konferanser. Gjesp. Dessverre har jeg et ærlig kroppsspråk, så jeg må i tillegg ta meg enormt sammen for ikke å se ut som en fjortis på bakerste benk.

Da jeg prøvde å gå en tur i skogen uten noe på øret, fant jeg også ut at jeg kjedet meg så mye at jeg faktisk måtte snu etter 100 meter. Føttene veide to hundre kilo og jeg kjedet meg så intenst at jeg bare måtte innse at dette går ikke, og få med meg noen.

Men, det er altså veldig sjelden.


#78

Maverick sa for siden:

Ærlig kroppsspråk. :elsker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.