Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tapetsere over neesten fjernet tapet?

#1

Appelsin sa for siden:

Ok, here goes: Tapet fra 1983, malt flere ganger. Revet av i løpet av meget kort tid i et spontant ARGH-denne tapeten er så stygg, jeg orker ikke gå forbi den hver gang jeg skal vaske klær-øyeblikk :flau:

Så satt lim og papir igjen på sponplatene, jeg hadde planer om å fjerne alt og male over, inntil de tapetrestene viste seg å henge så sykt fast at verken min evige tålmodighet eller en god venninnes dampmaskin har fått av alt.
Jeg har fått en helt nydelig tapet på døra i dag (pip :love: ), og ser at det flere steder på internett skal være mulig å nå grunne over sponplater og restpapirlim, og så tapetsere over der.

Men noen som har gjort det? Ble det fint?

Har litt angst for å ha brukt alle de pengene på den fine tapeten :angst: Ikke har jeg tapetsert før, heller.


#2

allium sa for siden:

Jeg har gjort det. Fikk et tips av en malervenn om først å grunne med oljemaling - fuktigheten i malingen kan løsne gammel tapet men med oljemaling trekker det seg tilbake på plass sa han. Det ble ihvertfall bra.


#3

Jålebeinet sa for siden:

Er det litt tykkelse på tapeten kan det bli fint selv om underlaget ikke er helt slett. Er den nye tapeten tynn, vil ujevnheter skinne gjennom.


#4

Pegasus sa for siden:

Her ble løsningen å pusse ned de siste gjenstridige tapetrestene med pussemaskin. Den nye tapeten som skulle på, var tynn.


#5

tinkadott sa for siden:

Vi har brukt pussemaskin når vi skulle fjerne tapet som ikke lar seg fjerne.


#6

veobra sa for siden:

Jeg skulle male, ikke tapetsere. Tror det blir mye av det samme hvis tapetet er tynt. Pussig og delvis sparkling så gikk det fint.


#7

Isbjørn sa for siden:

Har nettopp tapetsert gangen med lignende overflate. Ujevnhetene vises igjennom når dagslyset fra stuevinduet skinner gjennom gangen. Når det kun er taklyset som lyser, vises ikke ujevnhetene.

Så det kommer an på hva du tåler av ujevnheter, tykkelse på tapet, mønster, farge og hvor mye dagslys som slippes inn. ALT vises gjennom tapetet, den minste kul, hull eller forhøyning hvis lyset kommer fra siden og gir skygger.

Forresten, så er jeg veldig fornøyd med resultatet, sel vom det er ujebnt under. Har en skikkelig stormønstret tapet som skjuler mye :knegg:


#8

Appelsin sa for siden:

Hm, takk for svar!
Dette er i en kjellergang uten dagslys, men med dører inn i soverom med mye dagslys. Men tapetet har mønster, men er forholdsvis lyst.

www.familietapeter.no/tapeter/pip-studio/pip-2020/pip-2020-300150.html?gclid=CjwKCAjw07qDBhBxEiwA6pPbHpmnbtw9XAXom0Kic8bo_u_TPfmstZ9JgzhtJbJqWCOZT5C_nyzhUBoCBtAQAvD_BwE

Kanskje jeg skal skaffe meg en pussemaskin? Det høres litt mer overkommelig ut, enn å bruke ytterligere to helger på å fjerne de siste restene.


#9

Charlie sa for siden:

Pussemaskin kan man fort ha en venn som kan låne bort, evt kan man kjøpe pussepapir selv og gi resten tilbake som takk for lånet.

Noen byggvarehus leier ut endel verktøy, mulig pussemaskin står på den lista.


#10

millact sa for siden:

For en nydelig tapet!



#12

Dali sa for siden:

Ser at bibliotek låner ut verktøy og utstyr også, iallefall i Trondheim. Verdt å sjekke? Lykke til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.