Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sørlandet

#1

apan sa for siden:

Vurderer rundtur der i sommer. Dyreparken er selvskreven, men noe mer må til. Hva er gøy for eldre barn? Hvor er det fint å bo - gjerne konkrete tips!


#2

millact sa for siden:

Høyt og Lavt klatrepark? Er ute. Det er også åpnet nytt innendørs klatrehall på Odderøya.

Kjør en time nord, til Evje. Der er det go cart, mineralpark, utendørs badeanlegg, klatrepark mm.

Hvordan ønsker dere å bo?

På Hove utenfor Arendal tror jeg det er endel å gjøre for eldre barn. Det er et OK vitensenter i Arendal. Det er vel utendørs basseng i Arendal.


#3

Chablis sa for siden:

Vi bodde på Skottevik i fjor sommer, veldig fint der synes vi.


#4

millact sa for siden:

Årevis siden jeg har vært der. Fint for klassetur tror du? Ser ut som 10.klasseturen som skulle vært til Oslo i høst nå blir veldig lokal.


#5

apan sa for siden:

Skottevik ser fint ut. Alt av leiligheter er fullt. Telt kan gå an.

Takk for andre tips. Eldste var på Evje med klassen ifjor.


#6

Chablis sa for siden:

Ja det vil jeg tro, kan jo låne kanoer/båter, hoppe fra brygga osv.


#7

millact sa for siden:

Dvergsnestangen var bra før, men det er lenge siden jeg har vært der og.

Alle anbefaler Moysand Camping, nær Grimstad.


#8

apan sa for siden:

Vi har nå bestilt et par netter ved Prekestolen (jepp, vet at det ikke er Sørlandet altså). Tenkte at vi kunne bruke litt tid både til og fra dit, og campe eller annet boalternativ på veien. Nøler med å basere oss på telt med så lite mulighet for forhåndsreservasjon, det må da bli veldig vanskelig å få drop-in plass?

Alt vi bestiller kan avbestilles så det er ikke noen krise sånn sett, vi kan endre planene. Lurer bare på hvordan vi skal sette sammen resten av turen. Hm.


#9

Jålebeinet sa for siden:

Vi skal også til Kristiansand og Prekestolen i sommer. Du får gjøre som oss, kjøre dressin i Flekkefjord og være et par dager i Rjukan i tillegg :humre:


#10

Frøy sa for siden:

Gi beskjed om du ønsker tips til lokale badestrender, turer, butikker og annet. Stavanger er ikke langt unna, men nærmeste "by" er heller ikke så verst.


#11

Minerva sa for siden:

Vi leide hytte ved Lindesnes i fjor, 1 uke, og tok turen videre vestover mot Stavanger på sparket. Vi fant årleit overnatting på airBnb i mens vi var der, så det går an. Vi tok Prekestolen, en dag i Stavanger, surfing ved Sola-stranda (flott og enkelt opplegg: surfschool.no/ ). Videre dro vi til Høyt og Lavt i Nedstrand. Der er det diverse overnatting i klatreparken, bl.a. i Glamping-telt. Vi gikk også opp på Himåkånå, en sånn spektakulært familie-utkikstopp i nærheten, og ikke så mye folk som mange andre mer kjente steder. Kort vei til Haugesund og Karmøy og Skudeneshavn og Åkrasanden-stranda. :hjerter: Nå ble visst dette mer vestlandstips enn sørlandstips. :sorry:


#12

apan sa for siden:

Dressin er aktuelt! Noe man bestiller? Rjukan tror jeg utgår siden storebror var der også på klassetur (de endte med å erstatte Hvite busser med en tur med Aktive fredsreiser til Byglandsfjord, med Evje og Rjukan etc. Det ble en super tur for dem faktisk, de dro i september ifjor og alt gikk knirkefritt. Så flaks).

Det sier jeg fra om, må bare få litt flere detaljer.

Det er gode forslag! Det må jo virkelig ikke være Sørlandet egentlig, jeg kjenner jeg blir mer og mer svett når jeg ser alt som må forhåndsbookes for Dyreparken, kan like gjerne dra dit med de to yngste bare neste år.

Leide dere privat på Lindesnes?


#13

Minerva sa for siden:

Jupp, også den via Airbnb. Var så vellykket at ungene ville tilbake i år! Sender deg link på prikk.


#14

apan sa for siden:

Takk!


#15

Elise sa for siden:

Hvis dere vil ta ei natt eller to på Omlidstranda (helgeroa, larvik) på veien, så kan dere overnatte i forteltet vårt. I fjor var det fullt mange ganger, og uten mulighet til å forhåndsbestille.


#16

apan sa for siden:

Takk, Elise, veldig godt tilbud, men tror dette blir hakket for intimt for i alle fall eldstemann :knegg: .


#17

apan sa for siden:

Så utrolig fint ut, er bortbestilt hele juli dessverre, ikke overraskende.


#18

Malama sa for siden:

Sørlandet og Dyrekarken var opprinnelig plan for 2020. Ble skudd til 2021. Akkurat nå føles det som det kan bli 2022, vi får se litt fremover hvor ille det blir, men det er forhåndsbestilling og låse seg til dager og tider (i alle fall for bading) og whatnot, og nesten umulig å få sett sabeltann klokka 21, og 23 er for sent for 5 åringen

Vi får se. men jeg ble også litt svett av det ja.


#19

Elise sa for siden:

:hehehe: Kan på en måte forstå det.


#20

millact sa for siden:

Hvis dere skal innom Stavanger anbefaler jeg Oljemuseet. Det tror jeg alle dine tre vil like.


#21

Jålebeinet sa for siden:

Vi har booket dressin allerede. Det bør helst være fint vær den dagen vi skal kjøre, hvis ikke blir det en lang tur.

flekkefjordbanen.com/


#22

apan sa for siden:

:knegg:
Hvordan er avbestillingsmulighetene der? Jeg fant ikke noe på nettsiden.


#23

millact sa for siden:

Det er fint å bade på Lomsesanden. Så har du Lista fyr samt fyret på Lindesnes. Det er jo ikke veldig langt til disse stedene fra Flekkefjord dersom dere skal kjøre dressin der og kjøre sørover.


#24

venla sa for siden:

Vi leide privat leilighet via finn like ved Dvergsnestangen i fjor. Ruslet ned til campingen og badet der. Var mange som leide ut i området.

Var i Kristiansand sentrum, Dyreparken og Lindesnes.


#25

apan sa for siden:

Takk for mange tips. Litt usikker nå på hvordan vi skal legge opp turen, kjenner jeg, men får se litt på det. Noe av greia er at det er slitsomt å kjøre bil med lillebror. Det er for langt å kjøre tvers over på en dag. En ting er at han maser. Noe annet er at han også blir bilsyk.

Vi tenker at vi kan ta med telt kanskje. Vi har noen kjente i Horten som vi kan stoppe hos (da er vi jo ikke så langt avsted altså, men vil gjerne besøke dem). Så kunne vi stoppet et sted til kanskje og så kjørt til Prekestolen, så tatt en ny stopp før hjem. Men da er vi avhengig av å finne på noe som er litt nærmere hjemme en en del av det som ser bra ut her.


#26

Jålebeinet sa for siden:

Aner ikke. Vi skal kjøre dressin okke som.


#27

Elise sa for siden:

Foldvik Familiepark er på veien (Stavern) og er fin for de to minste dine. Eldste bare dersom han er i "være snill med småsøskna"-humør.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.