Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

«Dyrking» av linsespirer


#2

Hyacinth sa for siden:

Leste forresten at man kan gjøre det samme (logisk nok!) med både kikerter, bønner og alt mulig slags annet. :)


#3

banana sa for siden:

Jeg tror det er uoverkommelig å klippe av spirene. Med f.eks. mungbønner spiser jeg alt, utenom de frøskallene som flyter opp når jeg skyller spisene i en bolle.

Jeg dyrker solsikkespirer, og de skallene kan man jo ikke spise siden de er så harde. Men ellers spiser jeg de fleste spirene med rubbel og bit.


#4

banana sa for siden:

Jeg dyrker også erteskudd, forresten. Det er nesten det "gøyeste". De dyrker jeg i jord. Kan prøve å huske å ta et bilde etter jobben.


#5

Hyacinth sa for siden:

Kult! Ja, ta bilde!

Takk for svar!


#6

banana sa for siden:

Her er et bilde av mine spirede erter. Litt jord i bunnen av en vanlig kina-mat-take-away-boks og erter tett i tett oppå (la dem bløtlegges noen timer først for de blir mye større da). Hold fuktig. Klipp av over første "knekk", så gror de videre en gang til. Jeg har dem på kjøkkenbordet med en liten saks, og vesla (14) og jeg bruker det som garnityr på brødmat eller middag. Jeg har brukt disse, men du kan fint prøve med tørka erter fra kjøkkenskapet hvis du har.

Som sagt prøver jeg meg stadig på solsikkespirer også, men jeg har ikke funnet rette metoden. De bør nok også gro "i noe", og ikke bare i luft og vann, men hva dette "noe" skal være er jeg foreløpig usikker på. Antagelig bør jeg prøve en sånn cellulosematte som vises på plukkselv.no.

Mungbønner er lette å dyrke i et glass med en lett tekstil som lokk, de er kjempevillige. De vanlige tørre som står i hylla på matvarebutikken også, selv om forståsegpåere mener at man bare skal spire-dyrke økologiske usprøyta ting - jeg velger å glemme det innimellom.


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk! :blomst:

Er det sånne helt vanlige erteblomster som jeg sår ute om sommeren, sånne som får fargerike blomster og dufter fantastisk?


#8

banana sa for siden:

Det vet jeg ikke men jeg vil tro det, hvis frøene ser ut som erter? Hvilke erter som helst fra matskapet kan brukes - hvis de spirer. Her er en side som forteller en persons måte (omtrent som min): urbandyrking.no/gronne-ertespirer-pa-7-14-dager/


#9

Hyacinth sa for siden:

Takk for link! :)

Jeg husker ikke i farten hvordan frøene til erteblomstene ser ut..


#10

Hyacinth sa for siden:

Puylinsene mine spirer, de. :) Men det er noe styr å skylle dem to ganger daglig. Hvorfor er det nødvendig? Skal man fjerne noen stoffer, eller er det fordi linsene trenger fukt? I tilfelle fukter jeg dem på en annen måte.

Når jeg skyller, ramler alt sammen i en klump, og de klistrer seg fast i hverandre og er umulig å få tilbake dit de skal vokse uten å ødelegge dem.


#11

Hyacinth sa for siden:

Når er de ferdige egentlig?


#12

Charlie sa for siden:

Har sådd erteblomster, og de frøene er bittebittesmå, slett ikke erter. :værsågod:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.