Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strømbrudd - ødelagt mat og forsikring

#1

mina sa for siden:

I går gikk strømmen i det jeg kom heim fra jobb ca kl.17.
Den kom og gikk flere ganger fram til kl. 22, da var den borte sammenhengende til utpå dagen i dag.
Jeg er på jobb, så jeg vet ikke nøyaktig tidspunkt men i følge nettselskapet skulle strømmen være tilbake i 13-14-tida. Da har vi vært uten strøm sammenhengende i ca 16 t +5 timer til og fra før det.

Regner med det bare er å kaste all mat i kjøleskap og frysere, bortsett fra det vi evt kan spise de neste par dagene?

Kan vi regne med å få dekt maten av forsikringa? Krever forsikringsselskapet detaljert liste ned til siste skive ost?


#2

Nenne sa for siden:

Hvis dere har latt fryseren være lukket, så er jeg neimen ikke sikker på at det er så stort problem. Har dere sjekket temperaturen i kjøleskapet? Hvis man holder alt lukket, så tar det ganske lang tid å varme innholdet opp, så det er ikke sikkert at hverken fryserinnholdet eller kjøleskapsinnholdet er ødelagt.

Sjekk med forsikringa du. Det kan jo godt hende at noen bilder av innholdet før dere fjerner noe sammen med kvittering for nye innkjøp er nok.


#3

Malama sa for siden:

Den gang strømmen gikk og slo ut sikringa på den boden vi har fryseren mens vi var på sommerferie, måtte vi levere liste over alt som var i fryseren.

Vi valgte å koble på strømmen og la det fryse igjen før vi tok det ut... .


#4

Fersken sa for siden:

Da fryseren vår sa takk for seg like før jul så fikk vi igjen for omtrent verdi basert på hvor full den var uten å oppgi noe som helst annet enn hvor stor frysen var og hvor mye som var i den. Fryseren var såpass gammel at den fikk vi ingenting for, bare ødelagt mat.

Så sjekk med forsikringsselskapet. Vår hadde eget valg for frysere/kjøleskap/ødelagt mat, så det skjer tydeligvis ofte. :jupp:


#5

mina sa for siden:

Snakka akkurat med mannen, maten er nokså tina i fryseskapet :sukk:
Bedre i fryseboksen. Ingen av dem har vært åpna.


#6

Nenne sa for siden:

Det skal jo være minus 18 i fryseren, så om temperaturen har steget til minus fire eller noe, så er det jo ikke noe problem. Tenker jeg da. Men det kan sikkert forsikringsselskapet mene noe om også.


#7

sindrome sa for siden:

Jeg har jobbet i forsikringsselskap og lyttet til sånne samtaler der kunder har ringt inn etter å ha oppdaget at fryser har blitt ødelagt. Det kommer sikkert an på hvilken dekning du har, men de tilfellene jeg hørte på så var det ikke krav om bilder eller noe, saksbehandler hadde dem på telefonen, lyttet til historien, hørte på hva kunden sa, spurte hva slags fryseskap/kjøleskap det var, hvor gammelt det var, hvor mye maten var verdt, søkte opp tilsvarende hvitevare på nettet og tilbød verdi utifra alder i tillegg til verdi for mat og overførte direkte til konto.


#8

Fersken sa for siden:

Det tok omtrent 10 sekunder fra jeg sendte inn kravskjema på nett til svar om innvilget sum. :jupp:


#9

Malama sa for siden:

Ja, mannen sendte inn et regneark med alt som var i fryseren, og ca før det var sendt så var det innvilget, så det var ikke det som var problemet, det var det å gå gjennom og ta bilder av og liste opp alt som var i en stappfull, stor fryseboks.

Men de spurte ikke om hvor LENGE det hadde lagt er om om det noen gang hadde kommet til å blitt spist, så mannen spøker med at vi trenger et nytt strømbrudd så han får ryddet i fryseren, for den er sannelig full igjen. Jeg husker det var spesielt den dagen jeg var på butikken og kjøpte inn frossne sommerkoteletter og grillribbe, bare sånn at vi skulle ha NOE i fryseren som kunne bli en middag (om sommeren griller vi jo ganske konsekvent) Sammen med to bokser is ble det lagt i fryseren


#10

Chablis sa for siden:

12 t var kravet her for å få igjen , ikke krav om liste.


#11

Carrera sa for siden:

Mine foreldre fikk dekket innhold i fryser for en del år tilbake. Lynnedslag som hadde tatt strømmen for en kort periode, men også slått ut jordfeilbryter hos de, så det kom jo aldri strøm tilbake i huset. Husker ikke hvor lenge det var snakk om, men det var noen dager. Foreldrene mine var borte for sommeren, og jeg passet huset. Oppdaget det da jeg var innom. Kjøtt hadde berget, men alt av fisk og fiskemat måtte kastes.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.