amo sa for siden:
Det lurer jeg på i dag.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
amo sa for siden:
Det lurer jeg på i dag.
Sissel sa for siden:
Jeg veksler.
Matilda sa for siden:
Jeg skjærer den i skiver, deler skivene i passe stykker, typisk over to båter, og river av skallstrimmelen når jeg putter appelsinbiten i munnen. Det er den eneste riktige måten. :nemlig:
Blå sa for siden:
Jeg skjærer av skallet og så deler jeg den i naturlige båter med hendene. Så vasker jeg hendene før jeg spiser den.
Jeg synes appelsin er godt, men litt styrete.
Floksa sa for siden:
Skreller den og piller av ALT det hvite. Så vasker jeg hendene. Så spiser jeg en og en båt.
Appelsin skåret i båter er virkelig noe av det skumleste jeg vet.
Robyn sa for siden:
Jeg veksler.
At folk tar med appelsin på tur har jeg aldri skjønt, for jeg må ha tilgang på såpe og vann etter å ha spist den.
meisje sa for siden:
Først vasker jeg skallet, så deler jeg den i to på tvers av de naturlige båtene, og deretter i tynne skiver. Da slipper man unna å bli klissete på fingrene når den spises siden man kan holde i det tynne skallet.
Matilda sa for siden:
Sånn gjør man det. :nemlig: Det renner jo litt når man kutter den opp, men det gjør jeg jo på fjøl eller fat. Jeg løfter bitene opp i skallet, og hver bit er en munnfull, så det blir ikke noe søl mens man spiser. Man trenger noe å samle skallbitene i, bare.
Appelsin sa for siden:
Er jeg alene, så skreller jeg, skal jeg dele med folk, skjærer jeg i båter.
him sa for siden:
Je suis Matilda
Tjorven sa for siden:
Jeg er ikke så glad i appelsin, og spiser det ikke med mindre jeg får det servert i en rett. Så jeg vet faktisk ikke.
Dansma sa for siden:
Alternativ to.
Bluen sa for siden:
Spiser helst ikke appelsin - det er godt, men noe skikkelig klin, og det lukter altfor sterkt. Foretrekker å skjære den i båter med skallet på. (Eller egentlig foretrekker jeg å skjære et hull i enden og stappe sukkerbiter inni, som i gamle dager.)
Bluen sa for siden:
Enig, det er meg en gåte.
Floksa sa for siden:
Jeg skreller appelsinen ferdig før den blir med på tur. #enestemåten
Stompa sa for siden:
Skjærer i båter. Jeg klarer rett og slett ikke å få all appelsinsafta på hendene, så skrelling utgår med høye kneløft. :flau:
Nextlife sa for siden:
Appelsin i opprinnelig form er umulig. Og alt det hvite. :skeptisk:
Enten fileteres den og spises med gaffel, eller så lages det orangettes.
Lyppa sa for siden:
Jeg rensker og tar båtene fra hverandre gjennom en blank plastpose, slik at jeg slipper å ta på den. Så spiser jeg dem en og en.
Millen sa for siden:
Jeg og.
Myria sa for siden:
Jeg skreller, renser og deler i naturlige båter.
IOA sa for siden:
Det gjør jeg også, men så skjærer jeg båtene i biter og putter bitene i en boks eller skål. Så vasker jeg hendene, og spiser bitene med gaffel. Har lært av en kollega for noen år siden, helt genialt.
Sans sa for siden:
Jeg skjærer av skalkene, og så skjærer jeg i skallet fra skalk til skalk rundt appelsinen, og drar så av skalkbåtene en og en rundt appelsinen. Deler opp appelsinenbåter med fingrene og spiser den.
Anne C sa for siden:
Jeg spiser ikke appelsin. Ikke fordi jeg ikke liker det, men fordi jeg ikke fikser lukta av appelsin på hendene mine.
C3PO sa for siden:
Bortsatt fra i cateringsammenheng, har jeg aldri sett appelsiner bli servert uten å ha blitt skrellet først, så dette var nytt for meg.
Inagh sa for siden:
Enten skjærer jeg appelsinen i båter, med skallet på, eller jeg skjærer vekk skallet og skjærer den opp i biter.
Maverick sa for siden:
Hvis man ser bort i fra at jeg ikke spiser skallet, om det da ikke er revet og brukt som ingrediens i noe, så er jeg ikke særlig vanskelig på det der.
Pelen sa for siden:
Annet, mannen skreller og putter dem i munnen min. :sparke: Jeg syns appelsiner er godt, men ikke så godt så at jeg gidder å skrelle. Lat. Nå har jeg spist lavkarbo i et år så da har det uansett ikke blitt noen appelsiner.
Chanett sa for siden:
Deler i to med kniv. Legger skjæreflaten ned på skjærefbrettet og deler i tynne skiver. Altså annet.
Chanett sa for siden:
Sånn:
Syrinx sa for siden:
Jeg har appelsinen i en pose og skreller fra utsiden, altså posen mellom meg og appelsinen. Vips, så er appelsinen skrelt uten søl på fingrene og rusket er ferdig oppsamlet og kan, dersom man sitter i riktig posisjon på pauserommet, kastes i søpla på flere meters avstand.
Charlie sa for siden:
Appelsin er no’ klin.
Ville skrelt med hendene og delt i naturlige båter, men spiser så og si aldri appelsin.
Når jeg bruker appelsin er det helst i fruktsalat, da skjærer jeg av skallet først, og deretter fileter.
LilleT sa for siden:
Deler den i åtte båter med skallet på. Elsker appelsin og spiser det hver dag!
Beckett sa for siden:
Dette!
kamp sa for siden:
Prøv å spise en pomelo! Det er styr det :ja: (men så godt)
Blondie sa for siden:
Jeg skreller og deler i naturlige båter. Har aldri skjært, tror jeg?
Hyacinth sa for siden:
Jeg elsker appelsin. Sammen med mango er det min yndlingsfrukt, og det sier litt, for jeg spiser knapt frukt. Men jeg er sær på appelsiner. Når mannen handler, klarer han sjelden å plukke ut de beste selv med veiledning/instruksjoner før han går... Og de er jo heller ikke gode hele året.
Jeg foretrekker definitivt å spise dem på «vanlig» måte. Altså å skrelle og spise en og en båt, eller to båter i slengen. Den smaker ikke like godt når den er skåret i båter. Man blir jo grisete på hendene, det er prisen man betaler. Jeg skreller, legger på papir, spiser, har kjøkkenkluten tilgjengelig og vasker evt hendene etterpå.
Appelsinen må være søt og veldig saftig. Det skal helst renne av den. Ellers er det ikke vits i å spise den.
frukt sa for siden:
Jeg pleide å eeelske frukt, men på et eller annet tidspunkt etter at jeg ble voksen mistet jeg liksom interessen. Aner ikke hvorfor, men nå kan det gå uker uten at jeg spiser frukt i det hele tatt. :gruble: Ironisk nok. :humre:
Appelsin er godt det, men styrete å skrelle så det spiser jeg spesielt sjelden.
Input sa for siden:
Appelsin spiser jeg ekstremt sjelden, men når jeg gjør det, skjærer jeg den i tynne skiver med kniv. Jeg visste faktisk ikke at de kan deles i naturlige båter. :flau:
Hyacinth sa for siden:
Hæ? :tullerdu:
Jeg vet jo at appelsin kan skjæres, men jeg har hele livet trodd at det mest vanlige er å skrelle den og spise den som den er.
Input sa for siden:
Må innrømme at jeg aldri har gjort det, og heller aldri sett noen gjøre det. Jeg har sett reklamebilder av skifolk som sitter og skreller appelsiner, og tenkt at på reklame gjør man jo mye underlig...
Turte sa for siden:
Det veksles på å skrelle og å skjære.
Strå sa for siden:
Jeg tar med appelsin og Helten på tur, Helten skreller, jeg spiser. Ikke noe problem. :knegg: Ellers veksler jeg, men som regel skjærer jeg appelsinen i seks båter og flekker innmaten fra skallet vha tenna.
Einhyrningur sa for siden:
Mannen rensker og deler i båter, jeg spiser. Takler ikke å skrelle appelsin.
Hyacinth sa for siden:
Godt du ikke jobber i småskolen. Har ikke tall på hvor mange som vil ha hjelp til å skrelle appelsiner og klementiner. Den siste uka har jeg flere ganger blitt spurt om bananer også. :knegg: Jeg skylder på korona...
Syrinx sa for siden:
Når jeg har små elever har jeg alltid en rull små plastposer i skuffen, så kan jeg skrelle appelsinene uten å bli klissete.
Madicken sa for siden:
Jeg skreller, deler i båter, og suger som oftest kun ut saften og hiver resten. Jeg vet det er sært. :flau:
Fjols sa for siden:
Samme.
Spiser appelsin kun på denne måten.
Muskat sa for siden:
Jeg skreller den med kniv, deler den i to, skjærer hver halvdel i biter og spiser bitene med gaffel. Tar minst mulig på appelsinen med hendene. Å skrelle og spise appelsin med hendene på tur er utrolig oppskrytt og veldig grisete, så det skjer ikke. :grøsser:
Strutsen sa for siden:
:tullerdu: Hvorfor har jeg ikke tenkt på dette tidligere!?
Jeg elsker appelsiner men hater klinet. Derfor spiser jeg kun appelsiner når mannen skreller for meg. :flau: Men nå har jeg en løsning! :lykkelig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.