Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det noen som har vært på Sardinia eller Korsika?

#1

Pelen sa for siden:

Vi vurderer om det kan være håret hyggelig reisemål for Pelenmannen og meg et eller annet år når man får lov å rise igjen, vi tenker da i slutten av august/begynnelsen av september.

Hvor er det pent på disse øyene? Andre erfaringer?


#2

tinkadott sa for siden:

Vi hadde utvekslingsstudent fra Sardinia for noen år siden, og var å besøkte henne året etter hun flyttet hjem igjen. De bodde i olbia, hvor flyplass ligger. Grei by, men supermange andre plasser som er mye finere. Vi var en uke i Algerho, flott å bade, stor, fin gamle by! Fantastisk helt oppe ved klipper ved stintino. Roligere liv, krystallklart vann og vi snorklet mye der! Hadde prøvd å prioritere de nordlige delene på øya om vi dro tilbake.


#3

Lavender sa for siden:

Sardinia er pent. Byer og vakre strender. Sardinia en fem seks ganger. Cagliari, Alghero, Olbia og noen steder imellom. Ville helt klart leid bil og bodd i eller ved Alghero, Maddalenaøyene og Cala Gonone eller noe sånt sør for Olbia. Vi leide villa med svømmebasseng og en fin strand nær Cagliari. Maddalenaøyene er litt camping aktig. Mener å huske at du kan litt italiensk og derfor kan nyte alle avkroker hvor det ikke snakkes engelsk. Spennende reise med fly til Roma, tog til Civitaveccia og båt til Olbia. Alghero er mest charter flyplass. På Korsika snakker de fransk, og det er grunn nok til at vi ikke har vært der.

Hvis du søker Villa Verde BB i Torre Delle Stelle så finner du rom i nydelig villa med vertinne som snakker flytende engelsk, har et stort nettverk og vil ta godt vare på dere.

Jeg ser hva du spør om, men Ischia er også en vakker vulkansk øy med varme kilder. Fly til Roma, tog til Napoli og båt ut. Kan ta båt videre til Capri og Positano.


#4

Pelen sa for siden:

Takk for gode konkrete tips! Ja, kunne i hvert fall italiensk, men har nok glemt mye, men skjønner fortsatt relativt greit (bodde i Italia som barn, men det er 40 år siden). Mannen kan nok fransk så han kan snakke med franskmenn.


#5

Lhi-My sa for siden:

Alghero er kjempefint og kan absolutt anbefales. Jeg håper å komme tilbake dit om ikke så lenge.


#6

Primrose sa for siden:

Jeg har vært begge steder. Først på Sardinia, leide bil, og tok deretter båt over til Korsika. Masse flotte strender begge steder, og Bonifacio var spektakulært.


#7

Lavender sa for siden:

Fra Santa Teresa di Galluria nord på Sardinia er det ikke mer enn 1 time 20 min til Korsika. Men det er ikke alt en rekker på en uke.


#8

Pelen sa for siden:

Hvilken øy foretrakk du? Vi kommer i tilfelle trolig å reise uten barn.

#9

Krem sa for siden:

Vi var på Sardinia for noen år siden, og drømmer fortsatt om å dra tilbake! Vi var en uke i Cala Gonone, hvor vi blant annet leide båt en dag. Det ene stedet vi stoppet var som å bade i et akvarium, små, fargerike fisker overalt. God mat og god vin, uten å være fullstendig turistifisert. Uke to var vi en liten by, Castelsardo, helt nord på øya, så vi kunne se Korsika. Vi leide en leilighet med fantastisk basseng på taket, med utsikt over hele byen.


#10

Filifjonka sa for siden:

Sardinia er nydelig. De strendene i Stintino oppe i nord er helt vidunderlige (men også veldig tett befolket). Mange andre nydelige strender med mindre folk, og hyggelige små byer.
Vil også anbefale denne vingården, der vi trodde vi skulle på vinsmaking med litt enkel servering ved siden av, men fikk servert så utrolig fantastisk mye godt, alt sammen fra gården eller nærmiljøet rundt. Virkelig et godt minne, med solnedgangen over havet og olivenlundene i tillegg. no.tripadvisor.com/Attraction_Review-g2209328-d3290580-Reviews-Tenute_Dettori-Sennori_Province_of_Sassari_Sardinia.html


#11

Primrose sa for siden:

Jeg foretrakk Sardinia med strender og rød sand i nord, men samtidig husker jeg Bonifacio med båttur i grotter og byen på klippen som veldig fin. Vanskelig spørsmål. :humre:


#12

Toffskij sa for siden:

Jeg liker nok Sardinia best av de to, siden det er så utrolig mange vakre steder med de mest fantastiske strender der. Og Cagliari er faktisk en veldig fin og hyggelig by. Vi kombinerte begge øyene et år – tok ferje fra Santa Teresa di Gallura på nordspissen av Sardinia til Bonifacio på sørspissen av Korsika, det er ikke lange turen. Det var en bra ferie!


#13

Jålebeinet sa for siden:

Vi har feriert i Alghero på Sardinia i flere år. Vi liker oss veldig godt der, en rolig og nydelig by og en flott strand. Nå skal det sies at vi foretrekker sol&bad-ferier. De siste årene har vi syklet endel mens vi har vært der nede, fint det også.

Bonafacio har vi vært en gang på dagstur. Flott by, men kunne ikke tenke meg å være der på sol&bad-ferie.


#14

Spoon sa for siden:

Jeg har ikke vært på Sardinia, men har vært på Korsika.

Vi reiste med Langley Travel (www.langley.eu/no/solreiser/korsika/) og bodde i Ile Rousse. Fantastiske strender og fjell! Vi leide bil og kjørte rundt på øya, både nordover og sørover. Tok også toget til Calvi. Vi kjørte ned til Bonifacio, men der var det litt for mange folk for vår smak. Men det var en fantastisk biltur, og vi fant en bortgjemt strand på østkysten. :hjerter:
Datteren gikk på krykker, så vi fikk ikke vært så aktive som vi skulle ha ønsket, det er mange fine turmuligheter på øya.

Jeg skal definitivt tilbake!


#15

Bean sa for siden:

Vi var på ferie i Alghero på Sardina for ca. 15år siden. Tror vi var i slutten av september så vi hadde noen dager med overskygget vær og litt regn. Mener vi dro på en 2 ukers charter med den gang StarTour. Direktefly fra Oslo til Alghero.

Husker vi besøkte en grotte litt nord for byen som var veldig spennende får vår den gang ca. 1.5 år gamle sønn. Mest tid ble brukt på noen helt nydelige strender i gangavstand fra hotellet.


#16

Jålebeinet sa for siden:

Et par bilder fra fotoalbumet :værsågod:

Bonafacio
[img]https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3efQXjyrW8-gmjulz95UWaPGDjQOsiuP3e3jtfzKFKClH5rkYUEKduASc4AwhGF4p_PSi26UbicKjZQSdgnkRH-zV0w58iJDbmahO4w6b16IZd_cXWuM4NsfJq3VMFWmIC9E9Kut4jZ5pVK-ml-joSFrA=w1250-h937-no?authuser=0[/img]

[img]https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3e7SeJvrKpCb6PVdEBmefcjz116BTzCJ5hC8duACA9W6R-MnDjyeDcpL5nNEzozWuWbj-XYU4gNGpePVOG640y_TxYDb5pTiOgjt7tcndSr3WXoNGMd_vb-oNuUCeA37Wg1mi265PupTYzJrEYcYmFy8w=w1250-h937-no?authuser=0[/img]


#17

Pelen sa for siden:

Åhhh så vakkert!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.