Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har noen erfaring med minihus?

#1

millact sa for siden:

Kom over dette i går. Erfaring? Synspunkter?

bomodul.no/#plantegninger

Yngste skulle gjerne hatt større rom. Kunne det vært aktuelt å sette noe slikt inntil huset og endre litt? Hva tror dere?


#2

Input sa for siden:

Jeg kjenner noen som bor i minihus, det er ganske kult. De har et barn på samme alder som min yngste. Selv hadde jeg ikke orket.

Det blir et vanvittig dyrt soverom.


#3

Storm sa for siden:

Oi, så gøy! Ingen erfaring, men vi ser mye Tiny House-living her i huset.

I motsetning til Input synes jeg dette ser ut som en rimelig måte å få et ekstra rom. 279.000 kr for ca 12 kvm er vel en lav kvadratmeterpris, er det ikke?


#4

Isprinsessen sa for siden:

Har ikke du sett litt etter annen bolig en stund? Løser dette 'problemet' med dagens bo-situasjon som gjør at du ser etter ny bolig?

Det er jo en fin måte å få bo trening før en flytter hjemmefra. Kan også leies ut som korttidsleie om dere skal på ferie etc.


#5

Input sa for siden:

Den totale prisen blir jo ikke 279.000, litt avhengig av hva som må gjøres ekstra. Om det skal brukes som et rom i et hus, må det jo lages inngang inn i huset f.eks. Det må også søkes om endring på det opprinnelige huset, tilkobles strømnettet osv. Vet ikke hva som koster hvor mye, men de jeg kjenner brukte vel minst 500.000 ekstra, og det var utenom kostnadene for tomta.


#6

millact sa for siden:

Mens jeg ser på det som en utrolig billig løsning. Vi stortrives i gata, har hyggelige naboer og det vil ikke være vanskelig å få det satt opp eller ta lang tid.

Vi har sett på enormt mange hus/rekkehus/leiligheter, men ønsker å være i området. Alt vi ser på har mangler (ift mine krav om bodplass, garasje, antall toalett osv).


#7

Fintdethei! sa for siden:

Hadde det vært mulig å bygge ut litt på huset? Kanskje det er vel så rimelig? (Har ingen peiling på slikt, sånn egentlig).


#8

Maverick sa for siden:

Jeg har noen fantastiske folk i min omgangskrets som bygger minihus nå. Elsker det! :hyper:

Det der ville jeg tatt med til en arkitekt og bedt om hjelp til å se om kan fikses til på huset ditt. Når man har et sted man elsker så er det verdt mer enn penger å bygge på det så man kan få blitt der.

I tillegg er det jo gjerne sånn at de ekstra kvadratmeterne man føyer til på huset gjør at alle kvadratmeterne blir mer verdt. Når/om jeg bygger ut kåken min slik jeg egentlig har tenkt, kommer prisøkningen på boligen, siden større boliger med flere rom er ettertraktet i dette området, til å være mye større enn byggekostnaden.


#9

Myria sa for siden:

Er den prisen bare for selve minihuset? Vi driver og bygger på huset nå og jeg synes i så fall det høres dyrt ut i forhold til å bygge ut på vanlig vis. Hva med f.eks. graving og støping av fundament? Det kommer du vel ikke utenom selv om du velger minihus og det kommer da i tillegg til prisen for minihuset. Jeg tenker du kommer billigere unna ved å velge andre løsninger.


#10

Input sa for siden:

Det var dette jeg mente også, om det var uklart.


#11

Tjorven sa for siden:

Jeg mistenker at du vil få problemer med "plan og bygg" hvis du ønsker å putte et sånt bygg i hagen.


#12

millact sa for siden:

Jeg sjekket med et byggefirma for noen år siden. De sendte en ung lærling, men han mente det kom til å koste en million og var visst skikkelig vanskelig å få til.......#14

Tjorven sa for siden:

Dette vil jeg undersøkt nærmere før jeg gjorde noen bestilling. Nå vet jeg ikke hvordan det er i din kommune, men i Oslo høres det fullstendig usannsynlig ut.


#15

GinaK sa for siden:

Har du sjekket at det er innafor ift utnyttelsesgraden på tomten?


#16

millact sa for siden:

Sjekk linken min i forrige innlegg.

Ja, jeg ville absolutt sjekket først med min kommune og fått det skriftlig før jeg gjorde noe mer.

Kan godt hende det er helt usannsynlig å gjøre det, at det blir alt for omfattende og for dyrt.


#17

Myria sa for siden:

Jeg ville hørt med flere. Nå har jeg ikke sett tomten deres, men det høres altfor mye ut.


#18

GinaK sa for siden:

Hva med å løfte taket på garasjen og lage rom der, om det er mulig?


#19

millact sa for siden:

Helt flatt, asfaltert. Var da snakk om å bygge ut noen få kvadratmeter ut fra soverommene deres nå. Blir neppe lettere.


#20

millact sa for siden:

Nei, ikke sjekket noe som helst:p Fikk bare en ide i går da jeg så det på facebook.

Har tomt på over ett mål.


#21

millact sa for siden:

Da vil naboene garantert klage!

Forrige eier av huset var arkitekt og snekker (ektepar). De ønsket å rive garasjen og bygge stor enebolig på toppen av tomten. Naboene protesterte. Jeg har noen ganger vurdert å endre tegningene og få bygget noe lavere (altså søke først), men har ikke tro på at jeg heller får det gjennom.


#22

GinaK sa for siden:

Hva med å bygge på til tomannsbolig, og samtidig bygge på litt på din del og skille ut boenheten og bli rik? :)


#23

IzziCreo sa for siden:

Jeg elsker minihus, og synes det høres ut som en super og fleksibel løsning for dere! Jeg ville tenkt gjennom behov nå, men også fremtidig behov. Som ekstra soverom til eldste eller rent oppholdsrom så trenger man strengt tatt kun soverom/oppholdsrom, og ikke tilkoplet vann/avløp og som igjen holder kostnadene nede. Tenker du at det skal ha funksjon som hybel til egne barn og evt fremtidig utleie, så regner du på det for å se om det kan være verdt det. Det er også fullt mulig å selge et minihus senere også.
Dette kan jo fint stå frittstående også. Da gir det jo følelsen av å være en hybel/anneks, kanskje med overbygget terrasse mellom så man kan gå tørrskodd over i huset.

Nå husker jeg ikke helt behov dere har, millact, men minihuset kan jo fungere som ekstra stue nå og hybel/soverom senere f.eks. Vi har anneks på hytta og det er jo et ekstra oppholdsrom å boltre seg på, og ikke minst et sted man kan være mye mer i fred enn i et eget rom i et hus.

Dette skriver BoModul selv på nettsiden:


#24

LaBanga sa for siden:

Min sønn klagde på for lite rom, og at han ikke kunne jobbe i fred med musikken han produserer på gutterommet. Løsningen ble rett og slett at jeg kjøpte (eller jeg leaser) en kontorcontainer som nå står i hagen. Den kom flatpakka med kranbil, og med hjelp av handy familiemedlemmer klarte vi å sette den sammen selv. Måtte hyre inn en elektriker til det elektriske og til å få opp en ny kurs slik at jeg fikk strømmen over der. Men den kom altså som et byggesett med dør, to vinduer og alt det elektriske inni.

Siden det ikke er noe kjøkken eller bad i den (det går jo også an å få), så trenger jeg ikke å søke noe sted. Måtte bare alliere meg med naboen for å få den på plass fra hagen deres. Den står mot en stygg skråning til naboen og generer ingen. Når ungen flytter hjemmefra kan jeg egentlig selge hele greia og få den fraktet bort igjen med kranbil.


#25

IzziCreo sa for siden:

Smart løsning!


#26

millact sa for siden:

Jeg tror det blir for dyrt og for vanskelig slik huset ligger nå, men ideen er god. Har en flott, stor hage (og det er jo noe av grunnen til at jeg ser meg om etter noe enklere; men det finnes lite som er OK og i nærheten og nyere).


#27

Myria sa for siden:

Da høres det ut som en unødvendig høy sum. Til sammenligning bygger vi ut 25-30 kvm nå, til halvparten av den prisen du fikk foreslått, inkludert graving og fundament. I tillegg koster det oss ca 100 000 for alt som ikke byggefirmaet tar seg av, dvs arkitekt, søknad til kommunen, geoteknisk undersøkelse, flytting av internett/TV-kabler (fordi de tilfeldigvis kommer inn den veggen som skal rives) og annet småtteri her og der.


#28

millact sa for siden:

Fin løsning!

Jeg har som sagt stor gressplen; med noe slikt blir det mindre å klippe.

Naboen kan se over den; vil ikke være til sjenanse for dem. De bygget uansett tilbygg på sitt hus, moderne tilbygg, som jeg sa ja til.

Vi får se.


#29

millact sa for siden:

Takk for info! Ja, jeg bør nok sjekke igjen. Kunne bygget ut begge etasjene. Da hadde også kjøkkenet blitt større.


#30

Myria sa for siden:

Hvorvidt man må søke eller ikke handler ikke om det inneholder kjøkken eller bad, men om bygget er over 15 kvm og/eller om det skal brukes til varig opphold. Det høres jo ut som det dere valgte blir betegnet som en bod og så lenge den da er under 15 kvm er den slik du sier ikke søknadspliktig, men det er altså ikke fraværet av bad eller kjøkken som avgjør det. :jupp:


#31

LaBanga sa for siden:

Ja, veldig fornøyd. Har også større plen enn nødvendig, og skråningen er høyere enn containeren. Den ser relativt fin ut også og koster ikke all verdens. Tenker at enten selger jeg den igjen når jeg ikke har bruk for den lengre, eller så kan jeg bygge den om til en utestue eller bruke den som bod når han flytter ut.

Her kjøpte jeg den: www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=31592824


#32

millact sa for siden:

Takk for tips!

Siden jeg jobber i industrien og vi sender enormt mange containere per uke burde jeg nok skaffet meg en blå Maersk container, en 40 foter, og fått den laget om.


#33

meisje sa for siden:

Har du vurdert å sette opp en sånn vinterhage-orangeri ? De finnes i uisolert for sommerbruk, litt isolert for 3 sesongsbruk (vår-sommer-høst) og isolert for 4 sesongsbruk. Når jeg har sjekket det har det ligget på priser rundt 150 000 for et rom på ca 15 m2. Det må da kunne fungere ypperlig som gamingrom og ungdomstreffsted ?


#34

millact sa for siden:

Har vært inne på tanken, ja.#36

Høst sa for siden:

Jeg har sett noe slikt koblet på en hytte og ett hus. I begge tilfellene var de opprinnelige byggene i litt gammel stil, og så har man skaffet seg en slik sak og satt ved siden av. På hytten ser det ut som om man kan gå rett fra hytta og inn i "klossen", på huset er det liksom bygd en liten "gang" mellom huset og "klossen".

Jeg har bare sett dette fra avstand, og ikke snakket med noen som har det, men jeg synes det virker som en superspennede løsning. Vi har tenkt på noe lignende som bruk til "vinterhage" koblet opp mot verandadør, ettersom ren glassvinterhage vil jeg tro vil være ett risikoprosjekt hvor vi bor. Litt avhengig av hva du kan få grunnarbeid/sammenkobling og sånn for, så tenker jeg at prisen er grei nok - vi endte med ei regning på rundt 400 000 for en uisolert garasje uten hems på rett under 60 kvm. Ikke søknadspliktig med slik garasje som står alene, men de sa at dersom vi koblet den på huset måtte vi søke om noe (uten at jeg klarer å huske hva).#38

Pepper Lemon sa for siden:

Et sånt minihus kunne man jo satt ut i hagen og leid ut til 10k i måneden. :gruble:

«Nybygget enebolig til leie i solrike omgivelser»


#39

millact sa for siden:

Gode ide! Jeg har jo plass til opptil flere (og slipper da å klippe plen). Vinn vinn. Tenk på alt jeg kan tjene!


#40

Fintdethei! sa for siden:

Koselig landsby til leie. Så kan du være ordfører.


#41

millact sa for siden:

Hadde en snekker her forleden for å få en pris på å bygge ut litt. Terrassen må heves noe, det må graves ut mm. Venter på tilbud.


#42

Myria sa for siden:

Håper det blir et bra tilbud. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.