Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av champagne

#1

Strutsen sa for siden:

Jeg fikk (blant annet) en Moët & Chandon Impérial Brut i avslutningsgave på eks-jobben. Først tenkte jeg at jeg skulle bytte den i øl, da jeg virkelig ikke kan å drikke hverken champagne eller vin. Men nå har jeg bestemt meg for at den skal tømmes sammen med en god venninne når korona-verden gir åpning for det. Da passer det å sprette champagne. :nemlig:

Men hvordan i alle dager oppbevarer man en champagne? :blond: Jeg har prøvd å google, men finner altfor mange ulike svar. :hjelp:


#2

Toffskij sa for siden:

Det viktigste er jevn, ikke for høy temperatur (et sted mellom 10 og 15 grader er fint). Vanlig vin bør lagres liggende sånn at korken ikke tørker ut, men champagne kan like gjerne lagres stående fordi trykket i flaska holder korken fuktig uansett.


#3

Anda sa for siden:

Jeg skulle til å si at det viktigste er at du ikke lagrer den for lenge. Bobler bør drikkes ved den minste, (lille) gode anledning, og ikke spares for lenge i påvente av en enda bedre og større anledning. :nemlig:


#4

Toffskij sa for siden:

Også et utmerket poeng! :knegg: Men lagret champagne er veldig godt, da.


#5

Strutsen sa for siden:

Et veldig godt poeng, men ingen - INGEN vil se meg tømme en flaske alene. Og ihvertfall ikke mannen min. Ikke et pent syn. :knegg: Jeg blir hverken fin på vin eller champagne. Veldig lite sjarmerende, faktisk. :flau:


#6

Pøblis sa for siden:

:rairai:


#7

Strutsen sa for siden:

Jeg er den til høyre. :knegg:



#9

Addison sa for siden:

Vi er begynt å ta av gave-flaskene våre fra i fjor. Feiret påskestart med Moët & Chandon til fredagssushien, helt himmelsk!! :elsker: Jeg har en gang smakt champagne som var lagret for lenge, det var helt skrekkelig vondt! Som eddik med bobler. Men den hadde stått noen år altså, og antagelig i for høy temperatur.


#10

Strutsen sa for siden:

Det er vel muligens dette som er problemet. Jeg er ikke så flink til å nyte så veldig langsomt. :flau:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.