Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Omsøm] Hvordan sy inn kjole, type telt?

#1

Marla Singer sa for siden:

Jeg har visst begynt å spørre FP om alt. :nemlig:

Jeg har ganske mange kjoler i teltfasong, av litt uviss grunn siden jeg ikke kler det i det hele tatt. Jeg må ha klærne litt tettsittende akkurat fra under puppene og mot midja. Kjolene jeg vil sy om går rett ned (og gjerne litt ut) akkurat her og videre ned.

Jeg lurer på hva som er riktig metode for å fikse det? Er det å sy innsnitt, og i tilfelle hvor mange og hvor? Er det å klippe av stoff og sette i en bred strikk? Andre måter å løse det på?


#2

Madicken sa for siden:

Skal de være tettsittende hele veien ned fra der du beskriver? Dersom du vil at de kun skal sitte tett under puppene, og så svinge ut igjen (om det var forståelig) er det kanskje enklest å sy inn en strikk enten i sidene eller i ryggen? :vetikke:


#3

Marla Singer sa for siden:

Ikke hele veien ned nei, bare fra under puppene og litt nedover mot midja, ser for meg at de kan begynne å gå litt utover igjen litt over midja eller noe. Men det må være en viss bredde på delen som sitter tettere, det holder ikke med f.eks. bare en tynn strikk rett under puppene. Da blir det telt.


#4

Adrienne sa for siden:

Ta kjolen på deg på vrangen. Få noen til å feste knappenåler alle de stedene kjolen bør tas inn. De stedene er henholdsvis i sidene, under brystet og på sidene i ryggen. Sy sømmer, sjekk passform, klipp av stoff som blir til overs og sy sikk-sakk søm.


#5

Bluen sa for siden:

Jeg skjønner akkurat hva du mener - men kan dessverre ikke hjelpe deg med det tekniske. Med bare en smal strikk blir det telt både over og under. :nemlig: Slike kjoler kan ikke jeg ha.


#6

LaBanga sa for siden:

Hvis du i tillegg spretter opp sømmen i siden, så kan du lage snitt på siden av puppene, det hjelper ofte til å forme kjolen over brystene, spesielt dersom du har litt byste. Den formen du ønsker, kan også med fordel bli penere om du deler kjolen i to, i livet, syr inn i legg på toppen, og lager folder på skjørtet, før du syr delene sammen igjen.


#7

Sol sa for siden:

Dette. Legg to snitt ca under brystene og med fordel to snitt i ryggen. Det kan hende du trenger å sy inn sidesømmen fra helt under ermene for å få det pent. Om du har en kjole du liker, se på hvor sømmene sitter på den!


#8

Marla Singer sa for siden:

Tusen takk, jeg skal prøve. Advarer om at det sannsynligvis kommer oppfølgingsspørsmål!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.