Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nordlys - hvor, når?

#1

frukt sa for siden:

En venninne i England har veldig lyst til å reise til Nord-Norge for å se nordlyset, når det en vakker dag forhåpentligvis blir mulig. Jeg har ikke vært så langt nord selv så dette har jeg ikke peiling på, så da spør jeg dere.

Jeg har gitt henne link til Visit Norway sin side om nordlys, men vil gjerne ha tips om annet som å er verdt å se, hvor bor man osv.


#2

millact sa for siden:

Jeg har ofte sett nordlys i Telemark, vinterstid.


#3

frukt sa for siden:

Sier du det. Da skal jeg nevne det. Jeg tror hun er veldig keen på å dra til Nord-Norge altså, men det kan jo hende Telemark er aktuelt og.


#4

Stompa sa for siden:

Tromsø er store på nordlysturisme.



#6

Heilo sa for siden:

Tromsø er i alle fall et lavterskel-reisemål. I perioder har det vært direkterute fra Gatwick, og det er drøssevis av tilbud i ulike prisklasser. Eller var. Blir. Vil jeg tro.


#7

celebelen sa for siden:

Jeg kunne tenkt meg en tur til ishotellet i Alta. Det var stadig nordlys over fjorden da jeg bodde i Alta, litt forskjell fra Oslo som jeg kom fra.


#8

Bobbelur sa for siden:

Jeg kan mer svare på når: Vinterstid selvfølgelig. Jeg vil anslå at det er sikrest i tidsrommet november-februar.
Og hele Nord-Norge. :jupp: Det kommer an på hva de ellers har av interesser egentlig.


#9

meisje sa for siden:

Det er et sånt nordlysbelte over Troms, som gjør at det er ekstra sterkt der. Turen må man ta i mørketiden, helst når det er klarvær.


#10

Stompa sa for siden:

Og man må være forberedt på at man kan planlegge ALT, og så er man maks uheldig og klarvær uteblir, så man ikke får sett snurten av noe nordlys. :nemlig:


#11

Fakse sa for siden:

De proffe arrangørene sier at med tre døgn har man 90% sjanse til å få sett nordlys. Men da leier man inn noen som er i bransjen til å kjøre seg dit sjansene er best innenfor en ganske stor radius rundt Tromsø. Vil han være ganske sikker anbefaler jeg å gå for en pakke av den typen.

Det som kanskje er en enda bedre totalopplevelse er å leie seg inn på f.eks Malangen brygger eller Sommarøy hotel i noen dager, klaffer det og man får nordlys så kan det være himmelsk magisk å sitte i badestampen og glane til nakken blir stiv. Men best sjanse for å få sett i hele tatt har man nok med en pakke hos leverandørene over.

Mange kombinerer med hvalsafari når de først er nordover, det er også en spektakulær opplevelse.


#12

Elisabet sa for siden:

Og hun må ikke bli skuffet om hun reiser og ikke ser deg. Jeg har vært i både Tromsø og i nærheten av Harstad 3 langhelger til sammen på vinterstid og aldri sett det. Er for mye dårlig vær. Og det dukket ikke opp da det var klarvær heller i desember i fjor. Kanskje fjerde gangen jeg reiser opp er det håp. :knegg:


#13

millact sa for siden:

Ja.


#14

meisje sa for siden:

Og en liten ting til, det ekte nordlyset ser ikke ut sånn som de bildene folk legger ut på Facebook. Jeg vet ikke om det skyldes lukketiden eller redigering i fotoshop el.


#15

Miromurr sa for siden:

Jeg synes det gjør det, men da må man et sted det er lite luftforurensning. Midt i byen er det for mye kunstig lys. Og verd å merke seg at Nordlys»filmene» er timelapse, det beveger seg vanligvis ikke fullt så fort.


#16

mkj sa for siden:

Jeg har vært to ganger i Tromsø. Men ikke sett noe Nordlys. Den ene gangen var det snøstorm. Den andre gangen var det bedre vær. 6 grader og lettskyet. Men det var midt på sommeren. Altså hvordan orker dere? Det var bikkjekaldt.


#17

Miromurr sa for siden:

Det skulle stå LYSforurensning. Ny iPad, ny opplæring av autokorrekturen. :svimmel:


#18

Stompa sa for siden:

Det er jo ikke nordlys på sommeren.


#19

frukt sa for siden:

Tusen takk for masse gode tips! :blomst:


#20

Bobbelur sa for siden:

Jeg har akkurat nå vært ute med bikkja sånn at han får skvist ut siste skvetten før natta. Og det var faktisk fantastisk nordlys ute. :jupp: Vet ikke om det hadde vart lenge, men det var godt nok synlig til tross for at det ikke er svarte natta lenger her i Vesterålen. Det danset og jeg kunne se mer farger i det i kveld enn jeg har gjort på lenge. :elsker: Det var så fint og så tenkte jeg på denne tråden og måtte bare dele med dere. :jupp:


#21

Pasta sa for siden:

Her på Helgeland var det også helt magisk nordlys i går kveld.

Men enig i at det sjelden er som på de photoshoppa bildene som mange deler på some.


#22

lego sa for siden:

Joda, det er like mye nordlys på sommeren. Bare ikke mulig å se grunnet lyset :)


#23

Stompa sa for siden:

Det er jo bare flisespikkeri. Ingen reiser på Nordlysfestivalen om sommeren, som var tema her.


#24

Katinka sa for siden:

Det kan være lurt å kle seg etter været.
Ellers har vi det helt utmerket. Sol og åtte grader.


#25

Geitrams sa for siden:

Nei, det ser absolutt ikke ut som på de fantastiske bildene som minner om Disneyfilmer. Har bodd i nord nesten hele livet og sett nordlyset både fra byen og fra ødemarka og aldri sett det som på reklamebildene. For det meste er det en grønn stripe, er man heldig kan man skimte noe lilla.


#26

Miromurr sa for siden:

Det er ikke ofte det er grønt og rødt og hvitt, men jeg har da opplevd det flere ganger. Må ha vært heldig med timingen. :vetikke: Det er såklart ikke særlig vanlig, men det skjer jo.


#27

polarjenta sa for siden:

Det har jeg også.:ja:


#28

Miromurr sa for siden:

De ihuga nordlystitterne bruker den der appen med varsling, så de får beskjed om forventet og reell aktivitet. Husker ikke hva den heter i farten.


#29

Appelsin sa for siden:

Her (Tertnes, Bergen) var det nordlys i forgårs! Mens jeg sov :grine:

Vil ikke anbefale å legge nordlys-safari hit, da.


#30

Fjols sa for siden:

Samme.

[ATTACH]65725[/ATTACH]
Dette er tatt i fjor høst(rett fra verandaen), i slutten av september.
Har ikke filter på.


#31

Strå sa for siden:

Nja, for å være pirkete så forekommer den magnetiske aktiviteten som forårsaker nordlys når som helst på året. Om sommeren er det for lyst til å se det.


#32

Pøblis sa for siden:

Det var nydelig nordlys i Trysil natt til lørdag.


#33

Strå sa for siden:

Jeg har også opplevd det flere ganger, til tross for at jeg ikke bor der oppe. På hytta har jeg også opplevd "dansingen" over himmelen. Det er lite lysforurensing der.


#34

Geitrams sa for siden:

Det der er jo vanlig nordlys, jeg refererer til bildene som ser ut som de er tatt fra en disneyfilm. Det er ikke noe man ser med det blotte øye, men via lang lukkertid på kamera. Mange turister kommer og blir skuffet over at nordlyset ikke var som forventet ut fra bilder.

Eksempel her no.pinterest.com/pin/581457001876128706/


#35

Fjols sa for siden:

Vet, men de vanlige kan være virkelig sterke i fargen og nydelig okkesom.


#36

frukt sa for siden:

Jeg så faktisk nordlys (heter det i sør?) en nyttårsaften da jeg var barn. Dette var på kysten i Rogaland. Det var ikke sånne bånd, men røde og grønne flekker som dekket hele himmelen. Har selvfølgelig ingen bilder av det. Men et minne for livet var det absolutt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.