Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Korttidsleie av leilighet i Oslo i sommer?

#1

Olifant sa for siden:

Etter å ha sett hvor raskt Trulte fikk leid ut leiligheten i Kristiansand i sommer kom jeg til å undres på om det kanskje kunne være marked for å leie ut vår egen leilighet i Oslo i sommer. Tror dere det er marked for det? Tenker det måtte være for minst en uke (eller minimum5 netter) for at det ville være verdt «bryet».

Det er snakk om en leilighet på Torshov et steinkast fra Akerselva med 15-20 minutters gangavstand (eller 3-4 trikkestopp) til Grünerløkka, trikkeholdeplassen rett ved og nærhet til både t-bane og buss. Leiligheten har vestvendt balkong, åpen stue/kjøkkenløsning, 4 soverom, kontor/gjesterom, 1 bad pluss vaskerom.

Tror vi det er marked for dette i år når mange av oss skal ha Norgesferie? Og hva bør vi evt legge oss på i pris? Tenker jo at det kanskje kan være et godt alternativ til hotellrom for familier som ønsker litt Oslo-ferie?


#2

meisje sa for siden:

jeg tenker at det må jo være midt i blinken for familer som vil være noen dager i Oslo men vil unngå smittefare på hotell og restauranter.

Jeg lurer på om vi burde leie ut vår enebolig også et par uker i sommer etter samme ide.


#3

Polyanna sa for siden:

En ting å tenke på: Husk å sjekke leietagere godt. Det er visstnok populært på airbnb at folk leier en leilighet for å feste, nå i koronatiden. :dåne:


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg har tenkt at folk ikke tør å reise på Oslo-ferie i år.


#5

Musemus sa for siden:

Påstår du at vi er festfolk? :rairai::rairai::uskyldig:


#6

Gaia sa for siden:

Både de klassiske Torshovleilighetene og nybyggene som ligger ned mot Akerselva må jo være ypperlige for en familie som skal på Oslotur! Områdene er superkoselige, og ligger utrolig praktisk til ift tilgang til alt som er gøy i byen. :elsker: (Hvis den åpner igjen, da. :mumle: )


#7

Olifant sa for siden:

Nettopp derfor er jeg skeptisk til Airbnb og tenker at det er mest aktuelt å leie ut gjennom eget (utvidede) nettverk. :nikker: Skal kunne sove godt om natta også.


#8

Toffskij sa for siden:

Jeg synes heller du skal selge leiligheten din til oss. :knegg: Bill.mrk. «Frustrert av boligmarkedet i Oslo»


#9

Polyanna sa for siden:

Jeg tror nok mange kommer til å gjøre det om smitten faller ytterligere. Og det får man jo håpe at den gjør. Det var tross alt folk som gjorde mens vi var på både vinterferietoppen og påskeferietoppen.


#10

Olifant sa for siden:

Hah. Da må du vente til ungene er ute av redet.
Jeg skal ikke flytte på leeeeeenge.


#11

venla sa for siden:

Skulle vi til Oslo i sommer hadde det vært veldig aktuelt! Så synes FP-utleie hadde vært genialt :)

Vurderer å leie ut egen leilighet når vi skal på ferie i august.


#12

Acino sa for siden:

Det høres midt i blinken ut - når det ikke er pandemi med mye smitte i den dele av landet. Har vært tre ganger på rikshospitalet med en unge siste halve året. Til vanlig ville vi tatt turen til sentrum, gått i butikker, spist osv men nå, nei. Men, ting kan bedre seg før sommeren pluss mange har lite/ingen ekstra risikofaktorer slik at de synes det er greit likevel. Skulle gjerne byttelånt eller leid slik ellers.


#13

Charlie sa for siden:

Tenker det sikkert er marked for det, og støtter utleie i privat nettverk. Det er noen dårlige erfaringer med party, og jeg tenker noen destinasjoner, som storbyer, kan være mer "utsatt" . Kanskje også med tanke på at russefeiring o.l. drar ut i tid. Så kan man vurdere å ha selve avtaleinngåelsen på en plattform som gir forsikring, hvis man savner det (airbnb har vel det, mulig Finn, også, nå? Vet ihvertfall at de tilbyr husleieforsikring om man leier ut bolig). Har tenkt på det samme selv, og la ut min her da jeg så Trulte sin. Har et annet nettverk jeg legger den ut i, også. Vi blir ihvertfall i Norge i år, men må vente litt med planer fordi vi må avklare noen jobber.

Men synes det er lurt å ha en ordentlig avtale, uansett. Det går ikke egentlig på om man kan "stole" på folk, men på at man kan ha forskjellige oppfatninger av hva som er en "normal" avtale, og da er det konfliktforebyggende å ha en skriftlig avtale. Hvis noen har et eksempel på en sånn avtale, så kom med den :vilha: :blush: )


#14

millact sa for siden:

Særlig ikke når dere nå får vaksinert så mange og vi som bor i dalstrøka innafor ikke vår vaksine før til høsten;)

Hadde gjerne reist til Oslo, men ikke på ferie i sommer.

Men tror nok det er marked for det. Det er nok av de som ikke tenker som meg.


#15

Olifant sa for siden:

Vi har det jo ikke travelt. Så får bare legge ut noen følere når det nærmer seg litt mer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.