Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sticky marinader til kylling

#1

Hyacinth sa for siden:

Er på jakt etter sticky marinader. Jeg har planer om å grille hver eneste dag framover. :nemlig: Kylling er greit, og mannen er god på å få den helt perfekt. Fisk er også aktuelt.

Jeg vil ha smak. Mye smak. Jeg trenger tykke og klissete marinader, ikke sånne som man knapt kjenner smaken på. Slike som farger kyllingen mørk og smaker intenst. Kan gjerne kjøpe helt ferdige marinader, men kan også lage selv.

Mannen blir nok takknemlig om marinaden ikke setter seg totalt fast i grillen, da. Men jeg synes ikke det er så nøye.



#3

IzziCreo sa for siden:

Vi elsker Asian glace fra Rema sitt eget merke. Lar den ligge minst i noen timer, men funker helt sikkert kortere tid også.


#4

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, begge! :blomst:


#5

Hyacinth sa for siden:

Izzi, er det Korean glaze du mener? Eller er det en som faktisk heter Asian glaze? Googlet og fant den ikke.

Korean glaze (rettere sagt burger dressing) har jeg smakt (som tilbehør), og den er kjempegod! Men lurer på om det er sesongvare.


#6

Retz sa for siden:

Jeg lager selv etter hva jeg finner i skapet. Must haves er hvitløk, sesamolje, soyasaus, honning, brunt sukker, eddik. Så kan jeg variere med å tilsette peanøttsmør, Hoisin, hakket chili, fiskesaus, sriracha og oystersaus. Smaker meg fram til passe blanding. Kan lage saus av de samme ingrediensene, tilsetter da oftest litt maizena og av og til kokosmelk.


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk! :)

Har samtlige ingredienser i skapet. :)


#8

IzziCreo sa for siden:

Her i denne tilbudsavisen ser du bilde av flasken. Men du har nok helt rett i at de aller fleste har den som sesongvare. Mannen har dog funnet den på enkelte butikker også vinterstid.




#11

Fersken sa for siden:

Har du vært innom Det Gode Brygg som ligger på Kvadrat? De har noen helt fantastiske barbequesauser, er sikker på at noen av de kan brukes til marinader også.


#12

Hyacinth sa for siden:

Nei, det har jeg ikke. Og akkurat nå har jeg vel ikke lov heller. :humre:



#14

Fersken sa for siden:

Nei, det stemmer jo. Glemmer stadig at det er annen kommune siden det er innafor bomringen. :duh:
Får håpe at tiltakene ikke varer ut grillsesongen.


#15

Hyacinth sa for siden:

:knegg:

Innrømmer at jeg var på Plantasjen her i uka. :sparke:


#16

Hyacinth sa for siden:

Mannen påpeker at det ikke er innenfor bomringen heller. :knegg:


#17

Fersken sa for siden:

Joa, det er den. Men ikke om du kjører motorveien. Da må du ut og så inn igjen.


#18

mkj sa for siden:

Sjekk bloggen siljespiser.no Masse gode asiatiske retter, også marinader.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jeg laget noe a la dette i går: Hvitløk, sesamolje, honning, brunt sukker (mulig det er overkill med begge deler), soyasaus, sriracha, hoisinsaus, fiskesaus, riseddik, ja, det var vel det.

Riktig god smak, men det ble ikke sticky. Hva gjør jeg galt? Hadde masse brunt sukker i. Pinlig masse.


#20

Retz sa for siden:

Hmm, det vet jeg ikke, selv pleier jeg alltid å fritere kyllingen (eller det som er marinert) og så lager jeg sticky saus som jeg vender stykkene rundt i. Sausen blir jo sticky når den får koke inn. Håper noen med bedre ferdigheter på kjøkken enn meg kan stikke innom tråden!


#21

Hyacinth sa for siden:

Åh, du kokte, ja. Skjønner. Jeg bare blandet og marinerte.


#22

meisje sa for siden:

Du må karamellisere (koke feks sukker) for at det skal bli sticky marinade. Men du kan også lage emulsjon for å få tykkelse på marinaden, feks når man rører honning/sennep sammen med eddiken til den blir tykk, og så tilsetter oljen i en tynn stråle mens du fortsette å røre.


#23

Hyacinth sa for siden:

Ah. Tester det i dag!



#25

Hyacinth sa for siden:

Den så god og enkel ut, men 1/2 cup sambal oelek, ja! :knegg:






#30

Syrinx sa for siden:

Ble fristet til å teste ut den fra siljespiser, og jaggu!!! Den var altså så godt. Og sticky kan man trygt si. Men den vil vel ikke funke på grill med alt det sukkeret?

Uansett, takk for at den oppskriften ble delt her. Den har nå havnet på kyllingrett-lista her i heimen.


#31

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal lage Siljes stickygreier i morgen. Gleder meg!


#32

Hyacinth sa for siden:

Men ikke på grill.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.