Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg vil ha oppskrift på verdens beste kyllingsalat!

#1

Nenne sa for siden:

Jeg trenger idéer og veldig gjerne velprøvde oppskrifter. :blafre: Har noen noe å bidra med her?


#2

løve70 sa for siden:

Denne pastasalaten med kylling er en god, gammel slager :knegg:

Pastasalat

1 stk ferdig grillet kylling rives i biter
1 pk skinke (kalkun) skjæres i biter
1 paprika hakkes i små biter
1 boks mais
1 stk løk hakkes i små biter
1 pose pasta (ikke for kompakt - skjell er bra)

Dressing:
2 lettrømme
1 majones
2 ss remulade

Like deler:
Salt
Sukker
Estragon
Skjærgårdskrydder (Helgø)
Merian
Urtekrydder (Herbes de Provence)
Cajennepepper (dobbelt??)
Dill (dobbelt)

Serveres med hvitløksbaguetter eller nystekt focaccia


#3

Tussa sa for siden:

Ja! :)

Couscous
Kyllingfilet i biter stekt med salt og pepper.
Bakt paprika som du flår skinnet av, deles i biter.
Stekt aubergine som du deler i biter.
Stekt squash i biter.
Cherrytomater delt i to.
Rødløk.

Blandes sammen, smuldre ei blokk fetaost over og vend inn. Ikkje bruk feta i olje. Serverast med rømme og sweet chili sauce. Er aller best lun men også god kald.


#4

Malama sa for siden:

Min er absolutt veldig annerledes enn andre sin.

Kyllingfilet, stekt med salt og pepper og evt kyllingrydder, rives eller deles i biter. Avkjølt.
Pasta, kokt og avkjølt.
Salat, bruker oftest isberg eller krispi eller en blanding
Blander disse tre.

Oppå legges, siden det i vår familie er litt ulike preferanser, ligger det på ulike steder og blandes ikke nedi, noe også i egne skåler:
tomat, agurk og paprika. Mais og ost, vi bruker norvegia i terninger.

Veldig godt med baconbiter i, men blandes slett ikke noe dressing. Den som vil kan ta på det, jeg trodde ikke jeg likte en eneste dressing inntil jeg kom over denne, som ikke er så lett å få tak i: Idun sin mango&chili-dressing.
engrosnett.no/olje-krydder-smakstilsetninger/ketchup-sennep-og-dressinger/mango/chili-dressing-265g-idun

Vi serverer med baguetter til, kjemisk fri for hvitløk ;)


#5

Nenne sa for siden:

Det er veldig fint at de er forskjellige, Malama. :) Jeg trenger nye idéer og det får jeg jo ikke om alle er enige.

Takk! :blomster:


#6

Malama sa for siden:

Utenom egen familie har jeg aldri truffet på noen som ikke vil ha et lass dressing/rømme mm på den (for meg ødelegger det maten helt) så den har aldri slått an når ejg tok den med på jobben sommersamling mm. Men hver får tilsette det de vil. :)


#7

Myria sa for siden:

Pasta, bulgur eller couscous
Stekt kylling i biter
Rødløk
Mais
Avocado
Fetaost
Paprika
En pose småsalat

Knorr dressingmix (urter eller italiensk liker jeg best)


#8

Syrinx sa for siden:

Jeg liker feks:

  • grønn salat, gjerne baby leaf-mix
  • cantaloupe- eller honningmelon, evt jordbær
  • avokado
  • sukkererter (kjapt innom kokende vann og hurtig avkjølt)
  • gode småtomater

Salaten anrettes på stort fat, grønt under og resten oppå.

Topp med kylling stekt i små terninger. Bruker kun salt og nykvernet pepper på dem. Eventuelt sprøsteker jeg litt bacon først og lar kyllingen steke og smaksettes av baconfettet. Det er også godt med nystekte krutonger synes jeg, samt noen flak parmesanost.

Lager gjerne vinaigrette til, eller parmesankrem. Anbefaler sistnevnte. Jeg bruker kesam/rømme/creme fraiche og blander i nykvernet pepper, ørlite hvitløk og rause mengder finraspa parmesan.


#9

Sweetie sa for siden:

Alt er godt så lenge det er mengder av bacon på. Og da særlig sunne salater. (Dansk filosofi)
:D


#10

Acino sa for siden:

Kyllingfilet, med valgfritt krydder, stekt avkjølt og kuttet i biter (ikke kutt opp før, mest mulig saftig)
Pastaskruer kokt og avkjølt. Blandes med litt olivenolje og tørka urter som feks provence.
Isbergsalat, spisspaprika, agurk, og sukkererter kuttes. Alt over blandes.

Solsikkekjerner, pinjekjerner og eller greaskarfrø ristes på tørr panne. Kjempegodt å strø over.

I tillegg liker jeg og ungene mais i. Dressing kan hver enkelt ta på så jeg slipper, klarer det dessverre ikke for å være høflig engang. :o



#12

Nenne sa for siden:

Tusen takk! :)


#13

polarjenta sa for siden:

Vi har

Stekt kyllingfilet
Pasta(ikke hver gang)
Salat(bruker enten hjertesalat eller isbergsalat)
Agurk
Tomat
Løk
Mais
Paprika(hvis vi har, er stort sett bare jeg som spiser)
krutonger
Nøtter

Alt legges i forskjellige skåler sånn at hver kan ta det de liker.

Dressing for dem som vil og hvitløksbaguetter.



#15

mkj sa for siden:

Klassiker hjemme hos oss for veldig rask kyllingsalat.

Sånne ferdigstekte kyllingsalat-kylling (sånne i skiver)
Ferdig salatmiks, grønnkålmiks er mannens favoritt (! - men ikke min)
Litt pasta, freser litt nøtter og har oppi det som finnes i skapene. Feks, tomat, agurk, paprika +++ hva vi nå har.

Blander alt sammen og putter i en slags rømme/hvitløksdressing, som er ganske tyntflytende, finnes på små flasker i salatkjøleskapene rundt omkring. En grei dæsj av det. Superlett middag på null komma svisj. Hvis jeg lager har jeg gjerne i noen ferdigkuttede grønnsaker også, typ wokblanding eller annet som passer oppi, så går det ekstra kjemperaskt.


#16

My sa for siden:

I går lagde jeg en kremet kylling- og pastasalat, en variant av den Løve delte i starten av tråden, litt etter "hva jeg finner i skapet"-prinsippet. Ungene elsket den og to av dem tok med som matpakke i dag. Dette er hva jeg hadde i (fritt etter hukommelsen):

Ferdig grillet kylling (pakke fra rema med 4 lår, tror det tilsvarer ca 1/2 kylling), fjernet skinnet og delt opp i biter
300g pastaskruer, kokt og avkjølt i rennende kaldt vann
1 spiss paprika, i små biter
1 vårløk i tynne ringer
1 liten boks mais

Dressing:
1 boks ekstra lett rømme
1/2 boks lett creme fraiche
ca 1 dl yoghurt naturell
ca 2 ss majones
2 ts hvitvinseddik
1 ts dijonsennep
1 ss flytende honning
2 fedd hvitløk
Diverse urtekrydder (provance-, dill ... )
2 ts Cayennepepper
Salt og pepper

Spiste det til kveldsmat i går med proteinrundstykker til. Rundstykkene fikk litt blandet mottagelse, men ble da spist.


#17

Karamell sa for siden:

Jeg liker også best kremet pastasalat med kylling. Og lager alltid dressing selv.

En veldig lettvint dressing som passer til kylling og pasta, uten mye mikkmakk, er lettrømme smaktilsatt med litt ketchup og ørlite salt og pepper eller cayennepepper. Ketchup inneholder både sødme og syre, så "slipper" man eddik/sitron og sukker/honning.


#18

liefje sa for siden:

Det aller beste jeg vet, er Caesarsalat med kylling oppå. Altså egentlig ikke en kyllingsalat sånn strengt definert, men likevel supergodt. I tillegg kyllingen inneholder den hjertesalat, parmesan revet i skiver og krutonger. Også verdens absolutt aller beste Caesardressing som jeg lager selv. Sukk. Det må vi faktisk ha i helgen!


#19

mkj sa for siden:

Jeg tar gjerne oppskrift på den dressingen??

Jeg spiser gjerne Cæsar med både kylling og bacon.


#20

liefje sa for siden:

Oppskrift:

Til 4-5 personer (4-5 stk hjertesalat)

Kok 1 egg i 3 minutter, hverken mer eller mindre. Legg egget i når vannet blir lunkent, skru opp varmen og begynn å ta tiden når det begynner å dannes små bobler i vannet (sprekker egget må man begynne forfra igjen). Viktig at egget blir virkelig bløtkokt (det ser vel omtrent rått ut når det er "ferdig").

Ta egget ut av skallet med en teskje og ha det rett i en bolle tilhørende stavmikser. Ha i 2-3 ts hvitvinseddik, 1 ts lys fransk sennep, 2 krm salt, 1 krm malt sort pepper, 2 ss finsnittet gressløk, 1/2 ts worcestersaus, noen dråper presset sitron og tre moste ansjosfileter (jeg pleier å ta litt ekstra av dem). Bland sammen. Tilsett deretter ca 2 dl olje (ikke olivenolje) i en tynn stråle mens stavmikseren går. Stopp mixingen når den har tyknet litt. Tilsett 1/2 presset hvitløksbåt og fortsett mixing til den har blitt riktig tykk. Så rører man inn 4 ss revet fersk parmesan med en skje. Deretter kan man oppbevare dressing i kjøleskap. Kan også lages dagen før. Er den for tykk, kan man evt. spe med litt vann, men den skal være VELDIG tykk altså.

Så tar jeg en stor bolle, har i opprevet hjertesalat og blander inn dressing. Det skal være ganske så mye dressing, slik at det blir et godt lag med "coating" på salaten. På toppen kommer massevis av parmesanflak og hjemmelagde krutonger. Samt kylling eller det man vil.

Det må legges til at jeg har bannet noen ganger over denne dressingen. Noen ganger vil den bare ikke bli tykk og jeg har måttet kaste alt og begynne på nytt.

Oppskriften er fra boken "Vinterens gode ting" av Anna og Fanny Bergenstrøm, en gammel og god yndlingsoppskrift med utrolig mange gode tips og oppskrifter. Både typiske juleting, men også annet. Elsker den boken.


#21

Eia sa for siden:

Der, ja. Jeg lurte på hvorfor ingen hadde foreslått Cæsar-salat. (Skrives det slik, med æ?) Jeg har akkurat bidratt til den lokale restaurantnæringen ved å nyte en slik salat. :jupp:

Selv skipper jeg gjerne krutongene, og har både kylling og bacon i.

Jeg må prøve oppskriften din, liefje!


#22

Karamell sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på Caesarsalat! Gjerne den de lager på Wood her i nærheten av meg! :sulten:


#23

Nenne sa for siden:

Tusen takk! :blomster:


#24

Høns sa for siden:

Enkelt og bra:

  • En pose babyleaf
  • En pakke Prior salatkylling
  • Feta fra glass (dropp oljen)
  • Gode cherrytomater delt i to
  • Krutonger
  • Artisjokk (valgfritt, men anbefales)
  • soltørkede tomater i biter (valgfritt)
  • Rosiner (valgfritt)
  • Eple/mango/fersken (valgfritt)
  • Litt olje, litt sitron, salt og pepper

#25

My sa for siden:

Sorry altså, men :rofl:


#26

Tilde sa for siden:

Følger med her😃



#28

Høns sa for siden:

:skratte:


#29

My sa for siden:

Du skulle ikke ha retta det opp, jeg synes det hørtes ut som en praktfull salat. :humre:


#30

mkj sa for siden:

Sitat familien: Dette er den beste dressingen du har laget. (jeg tror jeg bruker for mye olivenolje til vanlig og det gir en litt skarp smak ofte) Brukte rapsolje.



#32

Nenne sa for siden:

Takk for tips! :)


#33

liefje sa for siden:

Så bra at den falt i smak!! Jeg er såklart veldig enig. Vi laget den igjen på lørdag og hadde et festmåltid! Vi tok bacon i tillegg til kylling, og likte det veldig godt, så jeg får takke for tips til deg, også.


#34

mkj sa for siden:

Jeg fortsetter å bruke denne tråden som en salat-oppdsteringstråd. Prøvde denne biffsalaten i dag. God dressing, men lag gjerne dobbelt så mye av den. Forsvant litt i den store salaten (mulig jeg hadde i litt for mye av alt det andre)


#35

Nenne sa for siden:

Prøvde du den med biff eller kylling?


#36

Charlie sa for siden:

Har vært på en restaurant med thai biff-salat, de brukte ris istedetfor nudler. Hvis man vil variere litt.


#37

mkj sa for siden:

Brukte flatbiff vi hadde liggende. Hadde nok vært bedre med entrecôte. Men vi har kjøpt 10 kg oksekjøtt av en bonde og da fulgte det også med flatbiff.


#38

Syrinx sa for siden:

Når jeg lager thaisalat så lager jeg alltid ekstra mye dressing. Når nudlene er kokt så kjøler jeg dem kjapt ned og heller så over dressing så de får trekke til seg smak. Det gjør seg synes jeg, for nudler i seg selv er jo ganske trist.


#39

mkj sa for siden:

Ja, merket det. Har laget veldig lite thai og asiatiske smaker, så det er ikke noe jeg kan prøve meg fram med sånn i starten, vet ikke helt hva som passer sammen og mengdeforhold. Fishsauce er jo noe jeg ikke har turt å prøve før, men det passer sammen med alt det andre rare man putter i.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.