Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fjellsko

#1

Blånn sa for siden:

Fjellskoa mine har veldig slitt såle og jeg trenger noe nytt. Jeg vil ha noe med god såle som sitter godt, helst ikke for tunge og som nok kommer til å bli mest brukt i skogen, men også på snaufjell. Tips?


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg kjøpte Crispi Besseggen i fjor. De erstattet et par Crispi Besseggen som var nesten 30 år gamle (og ble brukt godt i alle de 30 årene).


#3

Charlie sa for siden:

Kjøpte noen fjellstøvler fra Alfa i fjor. Det var som å gå med tøfler fra dag 1, synes jeg. Trengte noen litt høye med god ankelstøtte, mulig du skal ha noe lavere. Men var veldig fornøyd med kvaliteten. Brukte dem mye, i fjor.


#4

Hyacinth sa for siden:

Kjøpte Alfa Kvist Advanced, eller hva det heter, i fjor. Enormt lette og med en utrolig sklisikker såle. Vanntette og rosa. :knegg:

Ikke veldig høye, forresten, og kostet ca 1700 kr.


#5

Gerbera sa for siden:

Jeg har et par Crispi Besseggen som jeg er veldig fornøyd med. Brukes stort sett på tur med tung sekk, eller i mye stein og ur.

De skoene jeg bruker til daglig på tur i skog og mark, er Salomon X ultra mid, en halvhøy, vanntett tursko, med såle med godt grep. Brukes i all slags vær.


#6

Fintdethei! sa for siden:

Halvhøye Hoka, har jeg. Superlette på foten. Veldig bra grep, de har fått noen kilometer på våte og blaute bergensfjell det siste året.


#7

Martis sa for siden:

  • 1 på Alfa. Superlette og stabile fjellsko. Jeg har også Besseggen, Alfa ble kjøpt fordi jeg syns Besseggen var så tunge og jeg hadde forstuet ankelen og trengte noen lette stabile sko til å trene opp ankelen igjen.

#8

løve70 sa for siden:

Høres ut som mine :knegg: Veldig godt fornøyd med dem.


#9

millact sa for siden:

Bruker også Salomonsko på tur, men i vinter fikk jeg pigget dem (etter tips her inne), så jeg må kjøpe meg et par nye nå snart.


#10

Señora sa for siden:

Prøv La Sportiva sine fjellsko.

Jeg har kjøpt den lave utgaven, da jeg har Crispi fjellsko fra før av. Nå velger jeg helst å gå i den lave La Sportiva heller enn fjellskoen pga. den utrolig gode sålen!

Det ble helt slutt på vond hæl kort tid etter jeg kjøpte de skoene og de har veldig godt grep.


#11

Sissel sa for siden:

+1 på Chrispi Besseggen. Veldig fornøyd.


#12

Gaia sa for siden:

Jeg elsker mine Alfa. Og har testet ganske mange forskjellige. Erfaringen min er at man må prøve fjellsko på, og velge de som sitter behagelig med en gang. :jupp:#14

Retz sa for siden:

Jeg sverger til Haglöfs Ridge Mid gtx når det gjelder fjellstøvler. De er lette og passer foten min helt perfekt. Har et par Crispi Besseggen også, men de er degradert til reserve og står og støver ned på hytta. Bruker helst vanlige joggesko eller trail runners når det er tørt nok, selv i ur og høyfjell. Fjellstøvler kun hvis det er vått eller jeg skal bære tung sekk. Nå skal det sies at Crispi-støvlene gir bedre ankelstøtte enn Haglöfs, men for meg som aldri har tråkket over eller opplever å ha vinglete ankler så er joggesko og veldig lette fjellstøvler er bedre valg.


#15

Addison sa for siden:

Jeg har forsøkt å bruke mine Crispi Besseggen en del år, men de blir vondere og vondere på min fot, mulig jeg har fått større føtter. De er absolutt ikke utslitt eller noe, mulig også de er for smale for min brede forfot. Jeg har nå kjøpt meg Salomon halvhøye, mye lettere, før sommerens fjellturer, siden de lave Salomon-skoene sitter helt nydelig på, de nye føles helt som de lave på foten. :hjerter.

Kommer til å selge mine Besseggen, så om noen er interessert, si fra. Str. 38.


#16

Rug sa for siden:

Besseggen er tunge sko. Jeg er utrolig fornøyd med mine Mammut, tilsvarende dem Timar lenket til. Halve vekten, stabile og med godt feste, lette å vedlikeholde.


#17

Fjols sa for siden:

Kjøpte Alfa Vang fjellsko i fjor, syns de funker bra til mitt bruk.
De er ikke så tung og går godt opp over ankelen, viktig for min del, ettersom jeg vrikker ankelen ofte.#19

Bloppy sa for siden:

Er det noe støtte i ankelområdet på de? Eller er det bare vanlig "tynt" materiale? Passer de for de som lett tråkker over, eller blir de for ustabile til de?


#20

Fintdethei! sa for siden:

De gir ikke veldig støtte, men noe. Jeg pleier jo å bruke helt lave, så disse brukes for bittelitt støtte. Er du vant med god støtte, så er kanskje ikke disse de beste. De har noen som er litt høyere også (jeg har de laveste av de høye, om su skjønner :knegg:). Komforten er fantastisk, også grepet.


#21

venla sa for siden:

Jeg har noen halvhøye Merrell med goretex som jeg bruker i lett terreng. De er veldig lette og fine og holder meg tørr.

På fjellturer med mer berg og myr foretrekker jeg fjellsko, så bruker fortsatt mine Crispi Gjendine(?) på 20. året els. Vurderer å oppgradere de til Cripsi Valdres.


#22

Bloppy sa for siden:

Da er de nok ikke noe for meg. Jeg trenger god støtte dessverre. :(


#23

apan sa for siden:

Jeg har halvhøye Salomon som tursko og synes de er helt fantastiske. De er kanskje ikke egnet for høyfjell, men for enklere fjellturer går det fint for meg i alle fall. Det avhenger selvsagt litt av hva det er man vil investere i og hvor mye det skal brukes. De er helt supre i marka hele året og jeg elsker dem.


#24

C3PO sa for siden:

Jeg gikk mange fjell i fjor med mine Salomon X-Ultra 3 GTX, og de fungerte bra. Jeg synes dog at sålen på mine Salomon Speedcross er enda bedre, så jeg vurderer å bruke dem enda mer i sommer.


#25

frukt sa for siden:

Crispi Valdres er bra. :ja: Veldig god såle.


#26

Erica sa for siden:

Jeg har alfa queen advanced som jeg bruker på skikkelig fjellturer. De er ganske tunge, stabile og gir den støtten mine vingleankler trenger.


#27

Robyn sa for siden:

Jeg har Alfa og er veldig fornøyd.

Har et par Salomon speedcross til skogsturer hvor jeg ikke trenger ankelstøtte, de er også gode men egentlig litt i smaleste laget til min fot.

Har et par sko fra Merell som er gode på foten, men sålen er krise-glatt når det er vått til tross for at de reklamerte for en helt spesiell såle med eksepsjonelt godt grep.


#28

Niobe sa for siden:

Jeg har Alfa Kvist Advance og er veldig fornøyd. Den nye modellen ser ut til å ha bedre sydd forsterkning på tåen, og det er nok en fordel. På mine to par (et eldre og et nyere) er forsterkningen limt, og jeg ser det er et svakt punkt. Men det er veldig behagelig sko, god demping, smalere og nettere enn mange andre fjellsko, og har f eks. mye bedre feste på glatt føre enn Salomon-skoene jeg også har. (Jeg går fjell/terrengtur flere ganger i uken, jeg trenger flere par! :knegg: )


#29

Chanett sa for siden:

Eg har dei høge frå La Sportiva og dei er heilt fantastiske. Elsk!#31

Pelen sa for siden:

Jeg har også et par lave fra Alfa og de er jeg veldig fornøyd med. Jeg har gått med dem på fjellet, i marka og 7 dager på Pilgrimsled. Jeg bruker dem også til sykling på vår og høst og til viss del vinter. Min ene fot (som ikke er operert er veldig sensitiv for trykk fra sidene og disse var de eneste som passet meg. Kjøpt på Oslo Sportslager der jeg fikk veldig god hjelp.

Jeg prøvde sikkert 20 par før jeg fant disse.


#32

Lhi-My sa for siden:

Jeg har ett par Alfa og ett par Hoka Kaha. Jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at Hoka sine er en million ganger bedre til meg og mine bein og rygg enn Alfa sine. Jeg bruker Hokaskoene også som vanlig tursko og som vintersko. De er supergode og har holdt veldig bra. God støtte på alle måter, synes jeg.

Alfa sine har får dårlig demping og er for tunge. Jeg husker ikke modellnavnet, lurer på om det er Queen, men ikke sikker. Lærsko.#34

Snippa sa for siden:

Hvis noen søker opp denne for råd senere, vil jeg bare slå et slag for jaktstøvler. Min erfaring er at ingen vanlige tursko slår det. Vi går gjerne hele dagen, fra tidlig morgen til sen kveld, i både myr, snaufjell, sti, kratt og skog. Holder meg varm på beina, har godt grep og god støtte.
Tror jeg har en tidligere modell av denne:
www.xxl.no/viking-villrein-gtx-jaktstovel-brun/p/1170419_1_style
Akkurat nå på skikkelig bra tilbud for medlemmer til 1299! Det er faktisk et så godt kjøp at jeg tror jeg må kjøpe et par å ha hjemme også (vi jakter på hytta).


#35

Pasta sa for siden:

Disse har jeg kjøpt etter å ha slitt ut tilsvarende. De sitter som støpt på glatt berg, og det er kjempeviktig for meg. I tillegg er de passe lette og passe høye.

Når det er sagt ... Det som passer for den ene passer ikke for den andre, så bruk god tid på prøving og sett unna penger så man slipper å kjøpe det billigste.
Det er min erfaring.

Jeg hadde Alfa før og holdt mer enn en gang på å slå meg ihjel på glatt berg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.