Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Korona: Har du passasjerer i bilen din?

#1

Hyacinth sa for siden:

Etter å ha sagt nei til å hente ei venninne i dag, spurte jeg mannen hvor sær jeg var på en skala fra 1-10. Han svarte 8. :knegg: Det lever jeg helt fint med.

Nå skal det kanskje nevnes at det var en helt unødvendig biltur, da. Nevnte venninne spurte om jeg kunne hente henne (hun har ikke lappen) og ville kjøre et stykke for å gå en kort tur. Jeg foreslo å gå i nærområdet her hvor vi bor og forklarte hvorfor.

Det er ikke så lenge siden jeg kjørte ei annen venninne til en avtale på sykehuset. Det blir noe annet.

Hva gjør du?

(Må legge til at det er mye smitte i dette området. Og jeg har enormt med nærkontakter i jobben min.)


#2

Ellisiv sa for siden:

Ja det har jeg.


#3

frukt sa for siden:

Bortsett fra barna og min mor har jeg sjelden passasjerer, men jeg hadde ikke hatt problemer med det.
Skal forresten på tur i regi av kommunen i morgen, og da kan det hende jeg må ha med meg noen i bilen. Det er ikke alle i turgruppa som har bil nemlig.


#4

Input sa for siden:

Ja. Vi har ei venninne som vi har hatt på besøk fire ganger siden pandemien begynte. Hun bor alene og har ikke sosial omgang med andre enn oss. Mannen henter og kjører henne hjem.

Noen andre har ikke vært aktuelt.


#5

Dansma sa for siden:

Ja, kollega fra jobben.
Jeg er jo i nærkontakt med dem på jobb likevel.


#6

mkj sa for siden:

Jeg hadde svart som deg, en unødvendig biltur hadde ikke blitt aktuelt. Hvis den føltes nødvendig for min venn så hadde jeg vurdert nytte opp mot risiko.



#8

millact sa for siden:

Har hatt noen av barnas venner, men det er sjeldent.


#9

Fjols sa for siden:

Vi lar bestekompisen og kjæresten til eldste sitte på til ungdomsklubb, en gang i uka.


#10

liefje sa for siden:

Har sittet på med en venn en gang. Han er i risikogruppe og jeg hadde på munnbind. Har ikke bil selv.


#11

star sa for siden:

Nei, men det har jeg praktisk talt aldri uansett.


#12

Storm sa for siden:

:hehehe: Eh, nei. Definitivt ikke. #oslove


#13

meisje sa for siden:

2x i løpet av det siste året, bortsett fra husstanden da. Den ene gangen fordi det var iskaldt og vennen til sønnen hakket tenner, og da vurderte jeg at den smitterisikoen tar vi, men det var en ganskekort tur. Den andre gangen var det min mor, som måtte en tur på legevakten, og det definertejeg som en nødvendig tur, og mindre risiko enn en drosjetur.


#14

vixen sa for siden:

Ja. Har ganske ofte med en på fotballaget til junior. Hvis ikke kommer han ikke på trening. Ellers så sitter jeg på familie om det er hensiktsmessig. Som da jeg og søstersen gikk på tur her en dag. Eller mor kjørte meg for å hente bil på verksted. Ellers ikke. Min familie er jeg ganske tett med uansett siden barna er hverandres lekekamerater og de eneste de har besøk av. Bor på sted som ikke har hatt smitte på ukesvis og som generelt har hatt få smittede. Ved lokalt utbrudd hadde jeg nok unngått å sitte i bil med søstersen og heller kjørt to biler ved utflukt f.eks.


#15

Simone sa for siden:

Ja, eg har hatt barna sine vennar i bilen fleire gangar. Dei samme vennane som også er på besøk hos oss av og til og sitt rundt samme middagsbord som oss.
Eg kan ikkje hugse at eg har hatt andre voksne i bilen det siste året, men hadde ikkje hatt noko problem med det om nokon eg kjente hadde spurt meg om å få sitte på. Hadde kanskje bedt dei om å sitte i baksetet.


#16

Malama sa for siden:

Ja, naboen. Kjører min datter og venninna (som altså er naboen vår) til håndball jevnt og trutt, og ofte er da mora med, så sitter vi og skravler mens jentene trener. Vi er tilnærmet samme kohort uansett, min datter "bor" hos naboen etter skoletid uansett.

Har også tatt med sønnen til en annen nabo hjem fra korpsøving, to minutter i samme bil tenker jeg at vi tåler.


#17

Appelsin sa for siden:

Har et barn på skrå bak meg i bilen når jeg kjører mine to til korpsøving. Uten samkjøring måtte jeg tatt barna ut av hele korpset dette året, øvingene har vært på rare steder hvor biltransport har vært nødvendig.


#18

polarjenta sa for siden:

Ja, det har jeg. Har også sittet på.


#19

Pøblis sa for siden:

Når jeg har sittet på men svigerinnen min, har vi hatt på munnbind.

Når datter, mannen og barnebarnet har kjørt med meg, hadde vi munnbind helt til hun og jeg ble vaksinert.


#20

apan sa for siden:

Vi har hatt det litt tidligere, vi har samkjørt til håndballtreninger når det har vært håndball. Men det har jo vært i svært korte og få perioder og da har skolen vært på gult også. Nå trener de bare ute i små grupper og skolen er på rødt og da kjører vi lillesøster alene fordi hun er i en annen kohort enn de andre fra samme skole.

Vi har ellers svigermor i bilen når vi må fordi hun ikke har alternativer. Da pleier vi og hun å bruke munnbind. Sist det skjedde med henne og hele familien var i jula, men mannen har kjørt henne litt etter det.


#21

Fintdethei! sa for siden:

Ja, det har jeg. Men når jeg tenker etter, så er det jammen ikke mange gangene det siste året, uansett. Så helt innafor, tenker jeg.


#22

Fersken sa for siden:

Ja, men ikke så ofte. Har kjørt svigerfar til en del ganger til tannlegen og har kjørt og hentet tenåringen og ei venninne.
Og i dag da jeg stoppet og plukket opp eldre nabo med gangvansker på vei hjem fra butikken.


#23

Milfrid sa for siden:

Ungene og ei kollega som jeg uansett er nærkontakt med. Og ei singel venninne jeg omgås. Ellers er det jo få andre jeg treffer egentlig.

Men ja. Jeg hadde non glatt sittet i bilen med andre jeg kjenner godt og vet er forsiktige og etterlever det som finnes av regler og sånn. #sluske


#24

Shun sa for siden:

Jeg har én venninne; vi er hverandres kohort. Vi gjør alt sammen med (bare) hverandre, og kjører bil sammen uten munnbind. Ellers ingen andre.


#25

apan sa for siden:

For å svare på det HI trekker opp er det i alle fall helt innafor å si nei til å ta med en venninne på noe som ikke en gang er en nødvendig biltur. Jeg har gått mye tur med en venninne i vinter og vi har med vilje funnet løsninger der vi ikke er i samme bil. At man blir smittet dersom man sitter i bilen sammen på galt tidspunkt, er nesten ikke noe å lure på en gang.


#26

løve70 sa for siden:

De jeg omgås uansett har jeg også gjerne i bilen. Det er ikke akkurat veldig mange ....


#27

My sa for siden:

Ja. Lagkompis av guttungen sitter på til og fra trening og treningskamp, når dette foregår utenfor gangavstand (de har hatt innendørstreninger på en annen kant av byen gjennom vinteren). De har ikke bil, og han kommer seg ikke på trening ellers. Han og guttungen går i samme klasse. Akkurat nå sitter de sammen på toerpult også.

Eldste sitter også på med lagvenninner til og fra treninger/treningskamper i andre bydeler når mannen ikke kan kjøre henne.


#28

zinatara sa for siden:

Tror jeg har hatt med meg venner av ungene noen få ganger. Ellers kan jeg ikke komme på at jeg har hatt passasjerer utenom nærmeste familie i bilen. Og så har jeg sittet på i bilen til mine foreldre et par ganger.


#29

Nenne sa for siden:

Et par ganger. Med munnbind.


#30

Karamell sa for siden:

Ja, i sommer da vi ikke hadde smitte omtrent i landet hadde jeg passasjerer én gang. Etter det har jeg to ganger, men da brukte vi alle munnbind.
Jeg har ikke sittet på hos andre, og ikke tatt buss/trikk på over ett år.


#31

Polyanna sa for siden:

Det kan jeg ikke huske å ha gjort, bortsett fra da jeg hentet niesen min på sykehuset (hun var på krykker) og hjem til oss (eneste besøket vi har hatt innenfor dørene siden vinterferien, tror jeg). Uansett, da brukte jeg munnbind, og kjørte med vinduene åpne.

Men eldste har fått lov til å kjøre kompiser, så jeg er ikke helt konsekvent.


#32

Fløyel sa for siden:

Ja, mamma og venninnen til Frøkna. Begge er nå vaksinert, men før de var det var de begge å anse som vår kohort.


#33

annemede sa for siden:

Ja, kompiser av ungene til og fra.
Og korte turer i vinter til skigåing.


#34

Bluen sa for siden:

En sjelden gang den nærmeste vennen til hvert av barna. Og moren min hadde jeg i bilen da vi markerte hennes søsters 70-årsdag.


#35

Blondie sa for siden:

Jeg kjører stadig med moren min i bilen, begge har munnbind.


#36

Mikkeline sa for siden:

Barnas venner kjører vi en del på. De er på besøk her, og våre barn hos dem, så risikoen med å ha dem i bil er ikke så mye større enn det vi allerede da er eksponert for.

Jeg har også to venninner som jeg går tur med og har klubb med. Om det passer sånn så kjører vi også sammen. Det skjer kanskje en gang i mnd eller deromkring.

Med unntak av noen få perioder, så har det vært lave smittetall i Bergen, så det har ikke opplevdes som veldig utrygt.


#37

Cabrel sa for siden:

Ja, to faste venner av eldste som i blant sitter på til eller fra aktivitet. Det er for langt å gå, og vi vil helst unngå kollektivt.


#38

Robyn sa for siden:

Bare barna og min søster. Hun er fullvaksinert og jeg har fått en dose AZ, så vi holder avstand og klemmer ikke men kan sette oss i bil sammen.

Bruker ellers veldig lite bil og har lite omgang med folk, så det er forsåvidt bare normaltilstand. :knegg:


#39

Maverick sa for siden:

Det der løser seg greit av seg selv. Jeg har ikke bil, men motorsykkel. Få venninner som vil sitte på. :skuffet:


#40

Myria sa for siden:

Ja, det hender vi kjører venner av barna hjem, men de sitter jo gjerne og spiser middag med oss og sånt så det er ikke som om selve bilkjøringen er det som utgjør den største smittefaren. Ellers kjører vi ikke med noen andre passasjerer, men det gjør vi ikke utenom korona heller (alle har bil).


#41

C3PO sa for siden:

Sjeldent. Det har vært 2-3 tilfeller av venner av barna i bilen gjennom pandemien. Den som iblant får skyss, men også rimelig sjeldent, er moren min. Da er det gjerne snakk om at mannen min har kjørt henne på sykehus. Munnbind på begge, ja.

Det er ikke aktuelt å kjøre noen på unødvendig tur.


#42

shute sa for siden:

Har ikke bil, men har kjørt med kolleger. Da i baksetet og med munnbind på begge, som antagelig Er mindre risky enn å ta taxi (samme praksis, men mye sjåfører fra smittetunge steder og grupper), som jeg gjør mye.


#43

Matilda sa for siden:

Nei, men jeg har sitti på med en kollega tidligere i år. Alle i bilen hadde munnbind.


#44

venla sa for siden:

Kjører ungenes venner hjem av og til. Da har de uansett vært noen timer hos oss, spist middag etc.

Har ikke hatt voksne som ikke er nærkontakter som passasjer. Det skjer jo ikke ellers heller.


#45

Elisabet sa for siden:

Hadde noen trengtes å kjøres så hadde jeg gjort det. Gjør det ikke bare for å være grei liksom. Da må jeg ha tid til det eller evnt. hvis det hadde vært at jeg skulle gått tur med denne venninne. Taxier kjører jo folk hele tiden, så det er jo bare å bruke munnbind i bilen om en kjører noen en ikke bor med. Hadde ikke hatt noe problem med det. Er mer hva jeg gidder å bruke tid på eller ikke av unødvendige turer. Hadde det vært viktige ting så hadde jeg uansett gjort det både med og uten munnbind hvis det var noen kjente venner som trengte hjelp til nødvendig kjøring. Jeg vet jo akkurat hvem jeg har vært sammen med uansett.


#46

Anda sa for siden:

Noen venner av barna på vei til trening. Ikke munnbind.

Egen venninne en gang, med munnbind.

Min 80 år gamle vaksinerte mor, uten munnbind.


#47

rajraj sa for siden:

Ja. Venner av barna og to av mine koronoa-venner har jeg kjørt bil med i hele år. Og min mor, ved et par anledninger.

Da restriksjonene var mindre strenge i høst, var jeg på fjelltur med åtte venninner. Da bodde vi fire stykker i én hytte, og fire stykker i den andre - og kjørte med samme fordeling i to biler tur/retur.


#48

Pasta sa for siden:

Mellomste sine venninner en sjelden gang.


#49

rine sa for siden:

Det er en del smitte i området, og jeg har mye nærkontakter i jobben min.
Hvis jeg blir smittet, er det ikke på fritiden min. Så; jeg hadde tatt på en venninne som ba om det, og synes du er en nier på sær-skalaen her. :knegg:


#50

apan sa for siden:

Du kunne jo da smittet venninnen?


#51

rine sa for siden:

Kanskje det, men det får bli hennes problem, hvis hun absolutt må presse seg inn i bilen til en med 100 nærkontakter i uken. :knegg:


#52

Serena sa for siden:

Ja, har hatt passasjerer i bilen, eller sittet på. Kun 1 venninne og mine foreldre. Ikke i perioder med mye smitte. Jeg er i risikosonen, men har ikke tenkt på det som problematisk.


#53

Pelen sa for siden:

Jeg har hatt noen av Herremannens venner i bilen, men da har jeg hatt maske på.


#54

Niobe sa for siden:

Ja, men det er bare to nære venner som får lov, og da har vi munnbind begge to.


#55

Katta sa for siden:

Ja. Men sånt må jo vurderes ut fra smittetrykk. Da vi hadde smitte rundt nyttår var jo alle veldig restriktive. Nå ville sånne begrensninger virket fullstendig snåle.


#56

Isolde sa for siden:

Utvalgte. Eksmann, kjæreste, kollegaer på jobbreiser, mamma, BPA assistenter. Men ikke unødvendige folk.


#57

frukt sa for siden:

Hadde en passasjer i går. Munnbind på oss begge.


#58

Madicken sa for siden:

Ja, i all hovedsak barnas venner.


#59

Maverick sa for siden:

Ja, eller så hadde hun smittet deg, det hadde jo vært litt småklønete når du har hundre nærkontakter.


#60

Strå sa for siden:

Jeg er sjeldent i bil og kjører selv ennå sjeldnere, så i all hovedsak er svaret nei. Siden mars i fjor har barnebarna vært i bilen tre ganger, Eldste og Yngste 2-3 ganger hver. Broder'n og kjæresten én gang i juni 2020, venninna mi én gang i forrige uke. Mutter'n har vi fraktet mere rundt fram til jul i fjor. De fleste turene var forresten ikke jeg i bilen, men Helten. Jeg går eller sykler stort sett når jeg skal noe og kan forvente at venner og slekt gjør det samme slik vi bor.


#61

Martis sa for siden:

Det hender jeg har klassevenner til minsten i bilen, da snakker vi om en fem minutters tur hjem fra skolen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.