Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Humlekasse/humlehotell

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg lot meg friste til å kjøpe en humlekasse i dag.

Men dere som har eller har hatt dette: Flytter det virkelig inn humler? Ser liksom bare for meg at det vil bli stående tomt.

Hvordan funker dette?


#2

frukt sa for siden:

Jeg har fått meg insekthotell og lurer på det samme. Det bør helst plasser en plass det får kveldssol, men mitt står vestvendt. Håper det flytter inn noen insekter allikevel.


#3

Ellisiv sa for siden:

Naboen hadde i fjor, hengende på et gjerde, med formiddagssol.

Der flyttet det inn de sinteste humlene jeg har vært ute for. Den delen av hagen (og litt av vår) ble no-go sone hele sommeren.

Så ikke heng opp for nære der dere oppholder dere.


#4

Mei sa for siden:

Insekter flytter inn når materialene blir gamle/har stått ute en sesong hos oss. Murer igjen åpningen på bambusrør og bjørkestammer/planker med hull i. Legger nok larver/egg inni først. 8mm hullstørrelse er mest populært her. Viktig at det ikke blir vått når det regner ser det ut som. De som står mer værutsatt brukes mindre.

Humler? De suser forbi, men har aldri flytta inn. Har lært nå at de er veldig kresne på bolmateriale. Et tips skal være å bruke materialer fra et gammelt musebol. Det passer fint med at jeg ser det er i gamlemusebol i mur/terrasse de slår seg ned hos oss. Vi har hatt humlebol under terrassen rett ved der vi spiser middag hele sommerhalvåret, og det var uproblematisk. De ble bare litt forvirret når noen satt i veien for dem der de pleide å fly.


#5

Hyacinth sa for siden:

Takk for gode tips!

Sinte humler, ja! Hm. :knegg:

Plassering har jeg ikke ofret en tanke. Men det er nok viktig. Har en fin vegg mot vest, men solen griller der hele dagen. Blir humlene kokt da? :undrer:

Jeg har nemlig hørt om fugleunger som blir regelrett kokt i fuglekasser...



#7

Mei sa for siden:

www.nhm.uio.no/om/aktuelle-saker/0426-parasittveps-i-insekthotell.html


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.