Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal meg et telt til 4-5 stk

#1

Einhyrningur sa for siden:

Jeg trenger et telt til fire fem personer. Må være lett å bære med seg, greit nok å sette opp, og ha en plass å sette sekker.


#2

Input sa for siden:

4-5 personer som er i familie og noen barn, eller 4-5 voksne som ikke er komfortabel med å ligge oppå hverandre? Telt til 4 er egentlig telt til maks 3 i sistnevnte kategori.


#3

Einhyrningur sa for siden:

Voksne og 2 barn. Ser egentlig for meg at tenåringen heller velger hengekøye.


#4

Isprinsessen sa for siden:

Bergans wiglo
Evt to små lette helt


#5

Input sa for siden:

Wiglo er mitt forslag også.


#6

Charlie sa for siden:

2 x 2 personer.

Gipfa Fira 2+ UL, evt et litt dyrere MSR telt, f.eks. Hubba Hubba. Jeg ville tenkt til den konstellasjonen at det ville vært fint med 2 2-personers telt. Mer fleksibelt ifht bæring og soving, og kidsa kan ha med et litt mindre telt på sine turer, evt. få med et når de flytter hjemmefra.

Men kommer litt an på hva slags bruk man snakker om. Skal teltet opp og ned ofte, bæres med på tur - eller skal man sette opp teltet, og bo der i ferien, gjerne med bil, så er det fort to veldig forskjellige telt, for meg. Forslagene over er lette, enkle å sette opp og egner seg til det første.


#7

Einhyrningur sa for siden:

Tror de små er såpass mørkeredde at de ikke sover i eget telt, men da kan man jo eventuelt sove en voksen og et barn sammen da.


#8

apan sa for siden:

Hvis det reelt sett bare er 3 stk som skal ligge i teltet, er jo ett telt det beste. Hvis man er 4 stk ville jeg også overveid 2 telt, men vil likevel påpeke at jeg synes både å slå opp og ta ned telt er noe styr, så det er ganske digg å slippe to :sparke: .


#9

Floksa sa for siden:

Vi hat en wiglo og vil helt klart anbefale den. Om man ikke skal bære langt i sekk da.
God plass, ståhøyde og mange luftemuligheter.


#10

Einhyrningur sa for siden:

Reelt sett fire. Femtemann er stor nok til hengekøye.

Skal vi ha to telt nå vi voksne dele oss. Ser for meg et telt jeg.


#11

apan sa for siden:

Ja, man må dele seg med to telt og små barn. Vi gjør det. Jeg ville gått for ett telt om jeg fant et stort nok, men da er det type 6-mannstelt om man skal ha greit med plass.



#13

annemede sa for siden:

Vi har fem-mannstelt til oss fire. Ett ellet annet fra helsport.


#14

Input sa for siden:

Ja, det er litt tungt, men det funker fint å bære også, synes jeg. Med to telt får man ofte den samme totalvekten om man ikke bruker veldig mye penger på lette telt. For oss hjelper det at eldste bærer egen sekk med sovepose, liggeunderlag og klær. Det var mer stress da jeg måtte bære alt for ham, da bar jeg Wiglo i hånda og orket ikke gå langt. Jeg synes det var digg å ha såpass stort telt selv om vi var bare to. Ståhøyde er veldig praktisk når man skal hjelpe en treåring med alt mulig. :knegg:



#16

Input sa for siden:

Jepp.



#18

Malama sa for siden:

Vi har 6 manns telt til oss fem og det ville vært traaaaangt med 6 idet. Ble rådet til å kjøpe til en mer enn vi er. Og det angrer jeg ikke på.

Men vårt telt er ikke til å bære med seg, det er 20 kilo og har en grunnflate på 17 kvadrat eller noe sånn (så for all del, der kan sove mer enn 5, om de sover i oppholdsrommet. Men vi camper på campingplass, kjører helt frem og har bord og stoler og kjølebag på strøm i den delen.



#20

Malama sa for siden:

Det er da vel ikke meningen at man ligger den veien? Alle med beina mot "døra" bør vel funke bedre?


#21

frukt sa for siden:

Ja, jeg ligger alltid med hodet eller føtter mot åpningen.


#22

Malama sa for siden:

Hode eller føtter mot åpningen, avhengig av evt helling i terrenget ville jeg også hatt ja. Vi har alltid føttene mot åpningen når vi ligger i teltet vårt, det føles naturlig, muligens fordi vi satte det opp første gang i hagen med svak helling den veien, vil ikke ha hodet nederst, men også er det sånn det er tegnet inn 6 personer i teltet på tegnignen, vi har dog for brede liggeudnerlag til å ha plass til seks, så den skilleveggen mellom de to 3 manns soverommeen er oppe hele tiden, minstemor ligger midt under den.


#23

Input sa for siden:

Lengden da er jo bare 170 cm, så det må være korte folk på tur i så fall.

Edit: ser at jeg leste feil. :knegg:

Vi pleier forøvrig å ligge med hodet mot åpningen når vi sover i tunelltelt.


#24

Primrose sa for siden:

Nok en Wiglo-bruker melder seg og kan anbefale teltet. Jeg liker at det er litt høyde under taket så man slipper å våkne med teltduken i ansiktet og at det er mange luftemuligheter og greit å komme seg ut uten å krype over alle andre som i tunelltelt. Vi er to voksne og to barn og har god plass til bagasje inni det i tillegg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.