Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Georginer

#1

frukt sa for siden:

De er utrolig fine, og jeg er utrolig uerfaren med sånne planter. Men jeg kjøpte nå en Dhalia purple gem for noen uker, altså rotknoller, eller hva det nå heter.
Har ikke sett noen tegn til spiring ennå. Tar det lang tid, eller plantet jeg den for tidlig? Det har ikke vært frost, men det er fortsatt under 15°. Men jeg tenkte at så lenge peonen vokser som bare det burde det gå greit.

Lurer også på hvordan man best tar vare på den. Det samme med peon forresten.


#2

GinaK sa for siden:

Bra påminnelse. :)
Det er egentlig lurt å plante den nå for det tar tid før den kommer opp. Jeg har knoller i boden og har påminnelse på telefonen 1mai om å plante de men kanskje jeg skal gjøre det allerede nå...


#3

Matilda sa for siden:

Jeg starter opp georginene innendørs eller i drivhus med varme, og det varierer litt når de spirer. Noen har jo alt spirt før man legger dem i jorda, noen trenger ei uke eller mer. Legg dem grunt, og om du vil ha dem tette og fine kan det være greit å knipe toppskuddet når de har et par-fire bladpar. Ellers er det bare å vanne og gjødsle og klippe bort visne blomster, så kommer det mer og mer!


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Georginer er så fine, men dessverre så trur brunsneglane at eg har funne fram lørdagsgodt til dei, så dei varer ikkje lenge her. :mumle:


#5

GinaK sa for siden:

Lover ingenting men jeg heller all kaffegruten vår i bedene gjennom hele sommersesongen og jeg har så-og-si ingen brunsnegler. Det må da ha en virkning for en nabo har tusenvis av brunsnegler og tror vel egentlig ikke på meg når jeg sier at jeg plukker maks 10 snegler ila året. De har vært i jordbærene eller på gresset. Har aldri funnet en snegle i bedene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.