Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor høy er kjøkkenbenken din?

#1

dharma sa for siden:

Og hvor høy er du, og er du fornøyd med høyden? (På benken, ikke deg selv altså. :knegg: )

Vi skal ha nytt kjøkken og jeg er sånn i tvil på høyden. På nåværende så har vi 89,5, kjøkkenleverandør anbefalte høyere basert på høyden vår. (174 og 186)
Vi kan gå opp til 93,5, men aner ikke om det vil være lurt.:confused:

Det er så mange valg og ta at det går helt rundt for meg.:svimmel: :knegg:


#2

Luftslottet sa for siden:

Vi har helt standard høyde på kjøkkenbenken, akkurat det som passer med sokkellisten til Ikea. Det kan høres ut til at standard er 90?

For meg er den kanskje et par cm for høy for komfort, men jeg er gift med et rekel av en mann, som jeg gjerne vil at skal lage mat. :knegg:


#3

Strå sa for siden:

Leverandørene vil ha høyere kjøkkenbenk fordi det er enklere for dem, ikke for deg. Er dere fornøyd og jobber godt med den høyden dere har i dag så fortsett med det. Selv er vi/jeg vesentlig lavere enn dere og har hatt 77 cm fra gulv til overkanten av kjøkkenbenken. Det gikk fordi Helten og jeg fixet på sokler, nedjusterte oppvaskmaskinen og slikt selv i sin tid. Takket være idiotstandard og ikke justerbar høyde på alle oppvaskmaskiner blir det 82-83 cm inkl benkeplate i nytt kjøkken.


#4

frukt sa for siden:

Jeg er 175 cm og kjøkkenbenken er 90 cm. Helt greit det.


#5

Neket sa for siden:

Vår er 93. Vi er korte begge to, men jeg liker at den er høy (Vi er 1.67 og 1.70)


#6

Myria sa for siden:

Kjøkkenbenken vår er 90 cm høy. Det fungerer aldeles utmerket for oss begge (1,68 og 1,88).


#7

Elise sa for siden:

92 cm, har aldri tenkt over om den er høy eller lav. (vi er 165 og 177.)


#8

Magica sa for siden:

91 cm. Jeg syns den er for høy, og jeg er 167 cm. Mannen syns den er passe men han er 185 cm.


#9

IzziCreo sa for siden:

90 cm. Da vi byttet kjøkken så måtte vi stryke Kvik pga de hadde nettopp sluttet å lage 90 cm. Jeg er 167cm, og kan virkelig ikke ha høyere. Da får jeg vondt i skuldrene.


#10

Madicken sa for siden:

Jeg får svare for meg selv, mannen er ikke hjemme: 172 cm høy, 90 cm høy benk. Dette kjennes helt greit, og jeg kunne i hvert fall ikke hatt den lavere.


#11

liefje sa for siden:

Jeg målte nå og kom til 92 cm. Husker at jeg merket at det var høyere enn kjøkkenbenken der vi bodde før og det var litt rart i begynnelsen men null problem nå. Jeg er 167.


#12

Magica sa for siden:

Jeg flytter meg alltid til stuebordet når jeg elter deig eller rører lenge i noe for benken føles for høy. Får vondt i skuldre og arm.


#13

dharma sa for siden:

Nå ble jeg ihvertfall usikker. Det er Kvik vi kikker på nå og jeg har rygg, skuldre, nakke og bekken som krangler veldig.

Takk for svar alle, det er veldig greit og få litt erfaringer.


#14

Bokormen sa for siden:

Vår er 93 cm eller noe, og jeg som er lav synes den er for høy.

Egentlig tenkte jeg ikke over dette før vi hadde en midlertidig arbeidsbenk under oppussing. Da kjente jeg hvor godt det var å stå og jobbe ved benken uten å anstrenge armer og skuldre på samme måte.


#15

Nenne sa for siden:

Den er standard 90 cm høy. For meg som har krympet til 164 og for mannen som er 169 er dette litt i høyeste laget når en av oss skal elte noe som tar litt tid å jobbe med. Det blir mye skuldre opp under ørene, så da flytter vi over på kjøkkenbordet som er ca. 75 cm høyt.

Å gå bort fra standardmål er sikkert ikke noen fordel hvis man skal ha et ev. salg i bakhodet.


#16

trøtt sa for siden:

Vår er 84 og jeg skulle ønske den var litt høyere. Det var kjøkkenleverandøren som insisterte på den høyden, selv om jeg sa at jeg synes det var for lavt. Ergoterapeut var enig med kjøkkenleverandøren.

Vi hadde høyere tidligere. Husker ikke om den var 90 eller litt mer enn det. Den merker jeg nå at var litt høy så skulle jeg valgt på nytt så hadde jeg nok gått for ca 88 cm.


#17

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg er 174 cm, høyde kjøkkenbenk 90 cm. Veldig fornøyd med det.


#18

Magica sa for siden:

Jeg skulle ønske at JEG var litt høyere. :knegg:


#19

Galathea sa for siden:

Vi har kvik, de har kanskje 95 som standard? Jeg er 171, mannen 193. Han ønsket seg høy benk, jeg var litt skeptisk, men etter at den kom på plass har jeg ikke tenkt over høyden, så da er den vel ok. Eneste problemet er at det ikke akkurat innbyr til at ungene skal be sjølgående på kjøkkenet, de må stå på krakk til langt ut i barneskolen, og når de slutter med krakk blir det nok litt mer søl og gris pga ugunstig arbeidsstilling.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.