Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Menn og finsko, svarte eller brune?

#1

Hyacinth sa for siden:

Mannen (som selv overhodet ikke har en mening om saken) trenger nye finsko etter at de gamle (svarte) gikk i oppløsning, bokstavelig talt. Jeg foreslo at de nye kan være brune. Jeg synes mange brune sko er finere og mer anvendelige enn svarte, men er det dumt å ikke eie et par svarte sko når man er mann?

Han bruker ikke pent tøy på jobb. (Eller jo, det er jo pent, men ikke pentøy...) Dressen hans er mørk blå. Helt mørk, ikke slik blå man ofte ser hos unge menn for tiden. (Han har forresten også en helt mørk koksgrå som er litt bomsete og ikke brukes lenger.)

Det er sjelden han bruker finsko til annet enn dress.

Er brune sko en motegreie som snart er passé? Eller er det klassisk?


#2

Fersken sa for siden:

Så lenge beltet er i samme farge som skoene, så er det om skoene er gode å ha på som er avgjørende.


#3

frukt sa for siden:

Brune sko er ganske klassisk vil jeg påstå. Men jeg synes ikke brunt passer til alle farger, grått for eksempel. Det er bare meg da.


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg har en mann som eier nesten like mange par sko som meg (og det er ganske mange).

Jeg kan ikke helt ser for meg at man aldri trenger svarte sko. I finere anledninger hvor man stiller i dress og slips bør kanskje skoene være svarte? :vetikke:

Men jeg ser at de brune "penskoene" til mannen min brukes mer enn de svarte. Men da mer til halvpent. (Han har bare et par svarte pensko, men flere par med brune til litt forskjellig bruk.)


#5

Nenne sa for siden:

Begge deler.

Svarte til svart dress og annet svart tøy. Brunt er penest til lyse sommerbukser og lysere gråfarger etc.

Hvis man virkelig bare skal ha ett par synes jeg de bør være sorte. Så får man heller være litt vel formell til lyst sommertøy. Brune sko til svart dress er ikke fint, det ser helt feil ut.


#6

Input sa for siden:

Mannen min er av typen som ikke har flere sko enn nødvendig. Han bruker relativt ofte dress i jobbsammenheng, og har både brune og svarte pensko. Akkurat der tror jeg han vil si at det ikke er enten eller. Men de brune brukes oftere, og beltet må matche.


#7

emm sa for siden:

Sko likt som beltet, og helst brune etter 1. mai da tøyet gjerne er lysere også. Men aller viktigst; man gjør helt som man vil og bruker det man selv synes er finest/ best.


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk for svar!

Ja, beltet må selvsagt være likt i fargen.

Nenne, han eier ikke svart dress lenger. Jeg tviler vel på at han kommer til å kjøpe en helt svart dress igjen. Jeg synes heller ikke helt kullsvarte dresser er så kledelig til en mann med lyst, nordisk utseende. Eller generelt, egentlig. Den blå dressen hans er så mørk at den passerer som «svart dress».

Jeg tviler på at han gidder å kjøpe begge deler. Han er ikke den som verken liker å kjøpe klær eller føler han har noe særlig behov for det. Han prioriterer det i hvert fall aldri.


#9

My sa for siden:

Jeg personlig synes svarte sko er penest til svart dress, og brune er penest til f.eks blå dress.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg er enig, men jeg tror ikke at han kommer til å kjøpe begge deler, og han har ikke lenger en helt svart dress.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.