Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Koronakonfirmasjon, naboer og pengegaver anno 2021

#1

Hyacinth sa for siden:

Naboene rundt i gata konfirmeres, men i disse tider er det jaggu ikke lett å finne ut når. Jeg kan jo spørre (og har spurt noen), men alt er så usikkert både i HEF og kirka at spesielt HEF-konfirmantene fremdeles ikke vet når det blir, selv om det egentlig skulle ha vært nå. Noen skal visst ha festen i høst uansett tidspunkt for seremoni.

Som nabo lurer jeg på når jeg skal gi gave. Til festen (virker litt rart, synes jeg) eller til konfirmasjonen (som jeg ikke vet når er)? Er så redd for å glemme det. Jeg føler det ville vært pinlig, på en måte.

Og så er det disse pengene da. «Taksten» her var 200 sist jeg sjekket. Mine unger var vel kanskje blant de siste som fikk kontanter til konfirmasjonen, jeg vet ikke, men min yngste ble konfirmert i 2019 og fikk det meste på Vipps og på konto. Ikke fra naboer, riktignok.

Så gir man kontanter til naboer nowadays? Og jeg er nesten fristet til å spørre hvor man får tak i kontanter... :sjokk:


#2

polarjenta sa for siden:

Min sønn fikk de fleste gavene den dagen han ble konfirmert selv om vi skal ha festen først nå på sensommeren.

Han fikk alt fra flakslodd til 200 kr fra bekjente.

Man kan enten ta ut penger i minibank eller på butikk.


#3

millact sa for siden:

Min ble konfirmert i august. Hun fikk 200 kr av noen av naboene og andre gav armbånd eller øredobber.


#4

Hyacinth sa for siden:

Takk for konkrete og nyttige tips! :jupp:


#5

Hyacinth sa for siden:

Det var ikke så dumt, nei. Altså noe annet enn bare penger.


#6

Fersken sa for siden:

Slik jeg har forstått det så er de kirkelige konfirmasjonene i Stavanger utsatt til høsten mens HEF Stavanger holder sine på planlagte datoer i konserthuset (er vist vanskelig å få booket om)


#7

Hyacinth sa for siden:

Nei, HEF har også utsatt. Men ikke til høsten, som kirkene har. Men HEF skulle ha hatt nå. Men det er ikke lov foreløpig.


#8

millact sa for siden:

Hun syntes det var hyggelig å få noen gaver også.


#9

My sa for siden:

Det gjorde mi også! I den grad hun fikk noe. Bortsett fra bunaden, og tilbehør til denne, så var det eneste hun fikk utenom penger et gullsmykke fra en vennefamilie og en hotellpute fra hotellet vi hadde feiringen på. Overraskende glad for begge deler.

Ellers kom det aller meste av pengegaver som vipps eller kontooverføring. Men hun fikk vel ikke gave fra noen naboer, som jeg kan huske.

Vi har også en konfirmasjonsgave vi ikke helt vet når vi skal gi. Det vil si konfirmasjonen var i høst, og da jeg spurte sa mor at vi kunne gi gaven til feiringen, for det var da han kom til å få de andre gavene. Da planla de utsatt feiring nå i vår. Men jeg vet jo ikke når det er, og om det i det hele tatt blir (vi er ikke invitert). Regner jo med at det blir utsatt enda mer. "Konfirmanten" har bursdag i starten av august, så hvis de ikke har hatt noen feiring innen den tid tenker jeg han får gaven til 16-årsdagen sin.


#10

Tussa sa for siden:

Min konfirmant i fjor fikk mange gaver direkte på Vipps med hyggelig hilsen, VELDIG innafor spør du meg.


#11

My sa for siden:

Jeg sendte ut en e-post i forkant av selskapet i høst, på grunn av mye usikkerhet, med informasjon om smittevern, strømming av seremoni m.m. I denne e-posten tok jeg meg samtidig den frihet å skrive at dersom noen ønsket å gi pengegave var det mest praktisk om dette kunne overføres med vipps eller overføring til konto, og oppga telefonnummer og kontonummer. Det gikk jo bare ut til de som var invitert i selskapet selvsagt, og det var jo andre venner og folk i slekta som ønsket å gi gave i tillegg, men de aller fleste av disse vippset også. En del etter å ha spurt meg eller mannen om å få nummeret hennes. Så det er tydeligvis vanlig praksis.


#12

liefje sa for siden:

Min ble konfirmert for 2,5 år siden. Han fikk både vipps og sedler i konvolutter av venner og familie. Av naboen fikk han en bok.

Når det gjelder dato, ville jeg bare syntes det var hyggelig om noen spurte. Det viser jo bare interesse og omtanke, særlig i disse tider. Det er jo synd om både konfirmasjonen, selskapet og også gavene skal "gå i vasken" pga korona.


#13

Nenne sa for siden:

Her er det helt vanlig å gi både penger (fysisk) og gaver. Nabogaver har vært lommebok og smykker til ungene her i stedet for kontanter. Jeg har også gitt bøker der det har vært ønske fra konfirmanten. Jeg synes det er hyggelig å gi pengene i et kort, mest på grunn av kortet.
Hvis jeg skulle i selskapet hadde jeg kanskje vippset om jeg skulle gitt penger og bare hatt med kortet.


#14

My sa for siden:

Her fikk ungen også kort fra noen, der det stod skrevet i kortet at gave var gitt på vipps.


#15

Hyacinth sa for siden:

Liefje: Jeg har spurt, men «ingen» vet når HEF skal ha her, visstnok. Vi i på Nord-Jæren er inne i uke to av en foreløpig treukers lockdown.

Eller, det er mulig nedstengningen varer kun to uker. Jeg er kanskje farget av at den ble forlenget med en uke i skolen.


#16

Fersken sa for siden:

Nord-Jæren har forlenget alle tiltak ut neste uke. Rødt nivå på skolene er det bare vår kommune som har.

Det er egentlig logisk at også arrangementer i konserthuset (som HEF-konfirmasjon) utgår nå. Så da blir de avhengig av åpning av tiltak og når konserthuset er ledig/booker de inn.


#17

millact sa for siden:

Min fikk mesteparten av pengene i sedler; kun et par vipps. Litt mer styr med sedler, men ikke verre enn at vi gikk i fysisk bank en ettermiddag og fikk satt inn på sparekonto slik hun selv tenkte var fornuftig. Går de på Vipps er det nok, kanskje, raskere at de ikke overføres til sparing, men brukes raskere?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.