I fjor produserte mannen to sorter marmelade for å gi bort som små ekstrajulegaver. Dette håper jeg var begynnelsen på en hyggelig tradisjon! Den ene typen har vi prøvd før, og det er kjempegodt, nemlig marmelade av kirsebærtomater til bruk sammen med ost. Det andre slaget var jeg noe mer skeptisk til - tror det var noe fikengreier. Er det noen som har forslag til alternativer?
Denne vil jeg abonnere på. Jeg skal og gi bort marmelade og har tenkt å lage denne, men er interessert i andre oppskrifter også:
Gulrotmarmelade med appelsin
Ingredienser
3 stk appelsin
500 g gulrot
300 g sukker
0,50 ts malt ingefær eller kanel om ønskelig
La appelsinene ligge i lunkent vann og skrubb dem godt. Grovriv skallet og press saften. Pakk gjerne steinene inn i et tynt klede som knyttes igjen med bomullstråd. Steinene inneholder pektin som er et naturlig tykningsmiddel.
Kok skall, saft og steiner i ca. 15 minutter. Gulrøttene skrelles og grovrives. Ha det i en kjele sammen med sukker og evt. ingefær eller kanel. Kok marmeladen over svak varme i ytterligere 15 minutter uten lokk. Fyll marmeladen på små, varme og rene glass. Sett straks på lokk. Oppbevar marmeladen kjølig.