Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bør man ha verneutstyr når man rydder/koster der rotter har vært?

#1

Pelen sa for siden:

Der vi har hytte har vi et felles gammelt søppelhus. Der har det i det siste blitt tatt 6 rotter i feller. På neste dugnad skal vi rydde ut dette huset og koste det innvendig. En av medlemmene i velet mener at man da bør ha verneutstyr ettersom de som kommer fra Anticimex etc har dette.

Holder det ikke med hansker og klær som man vasker etterpå? Vi skal ikke akkurat ligge på knærne og vaske oss ut. De som jobber med dette profesjonelt står jo i det daglig og skal sette seg i bilen etterpå etc så jeg skjønner at de gjerne har mer beskyttelse. For øvrig, noen som vet hvilken type beskyttelse de har?

Vi kan selvsagt kjøpe Tyvek-dresser (slike som politiet bruker ved krimsaker) og hansker, men hva mer kan kreves?


#2

annemede sa for siden:

Dersom det er avføring ville jeg ha brukt maske av noe slag.


#3

Cauchy sa for siden:

Usikker på hvordan det er med rotter, men museavføring kan spre musepest og da er det anbefalt å vaske fremfor å koste for å unngå å virvle opp støv med virus.


#4

Maverick sa for siden:

Man vil unngå musepest, så jeg ville absolutt brukt gode masker (ikke munnbind) og hansker. Full hazmasuit er kanskje litt i overkant.


#5

Pelen sa for siden:

Vi kan prøve å vaske i stedet for å koste. :nikker:

Høres dette greit ut: Vanlig engangsmunnbeskyttelse og f.eks. oppvaskhansker tror jeg holder, så kan det være greit å bruke tyvekdrakt om man ikke kan vaske klær og dusje med en gang.


#6

Pelen sa for siden:

Jeg skrev samtidig som Maverick. Noen som kjenner noen som jobber med dette som kan høre?


#7

meisje sa for siden:

Jeg ville ringt til et skadedyrsfirma og spurt, eller evt arbeidstilsynet.


#8

frukt sa for siden:

Ifølge FHI skal gummihansker og munnbind være nok.

Bygninger hvor det har vært eller er gnagere bør rengjøres godt med våt klut og såpevann. Kosting og støvsuging kan føre til at partikler som forårsaker sykdom virvles opp.

For ekstra beskyttelse kan munnbind og gummihansker benyttes.

Sykdommer som overføres gjennom ekskrementer fra gnagere, kan unngås ved rotte- og musesikring av bygninger, samt sikker lagring av matvarer.


#9

Pelen sa for siden:

Takk frukt, det var akkurat noe slikt jeg trengte!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.