Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Valg av parkett

#1

Che sa for siden:

Vi har hatt vannlekkasje. Dette blir jo dekket av forsikring.
Problemet er: skal vi velge identisk gulv eller ikke?
Fordeler med identisk: det matcher trappen og et eikeskap. (De er ikke i direkti kontakt med gulvet, men vi ser både skap og trapp fra stua.

Fordeler med annen farge: gøy med forandring, og egentlig liker vi kanskje lyst gulv bedre? (Vi vet ikke)

Vi har et flisegulv på kjøkkenet som går i flukt med stua, så vi har begrenset utvalg på parkett-fronten, siden vi er avhengig av en gitt tykkelse.

Hva tenker verden?
Bilde 1 er dagens gulv.
Bilde 2 er dagens gulv- men nytt i eik
Bilde 3 er fargen hvit eik


#2

Guttemammis sa for siden:

Vi kjøpte nybygg i desember og har hvit eik.Trappa er av mørkere eik, men det ser ikke rart ut for det. Veldig fornøyd med gulvet og veldig pent. Men egentlig ville jeg hatt laminatgulv siden vi har hund. Uansett ville valgt lyst gulv.


#3

Stompa sa for siden:

Det lyse! :elsker:


#4

Molly sa for siden:

Det lyse, ja! :hjerteøyne:


#5

My sa for siden:

Vi trodde vi ville ha lyst, men etter å ha hatt med diverse prøver hjem sa magefølelsen likevel mørkt. Dvs naturlig eik. Så vi gikk litt mot strømmen/trenden. Angrer ikke, er så fornøyd med valget! :elsker: Det er nydelig til fargen vi har på veggen (lys, dus grønn) og gir et veldig lunt og behagelig inntrykk. Men vi har det mye lyst ellers, så stua "tåler" et mørkere gulv.

Du kan stikke innom på inspeksjon hvis du en gang er i nærheten. :dulte:


#6

Che sa for siden:

Vi har hvite og lysegrå vegger (noe de nok forblir) må se om vi får hostet opp en prøve. Ser ut som vårt gulv stort sett er bestillingsgulv. I nevnte trapp er det lagt samme parkett, så det er derfor vi er litt usikker....


#7

Madicken sa for siden:

Vi byttet nylig ut alle mørke tregulv med lys ask, og er strålende fornøyde! Men det er jo en smakssak.


#8

frukt sa for siden:

Nr. 3. :jupp:
Jeg har hvitoljet eik og er veldig fornøyd med det.


#9

IzziCreo sa for siden:

Hvit eik :elsker:


#10

meisje sa for siden:

Hvitoljede gulv blir snart like populært som surelutet furugulv. Så jeg anbefaler den naturlige eike fargen, men det er dere som skal ha gulvet, og smaken er jo så ulik fra person til person.


#11

Che sa for siden:

Ja, det er og en av tankene våre. Jeg synes hvit eik er veldig flott - men jeg har jo likt skipsgulv også....


#12

My sa for siden:

Det var litt det som var min tanke også, da vi valgte gulv tidligere i vinter. Det har vært en veldig lang periode nå, hvor gulvene skal være hvitoljede. Men det trenger man selvsagt ikke å forholde seg til, det viktigste er at man liker det selv.

#13

Pelen sa for siden:

Jeg er ikke så glad i eikegilv som går mot det gule med tiden, så det lyse hadde jeg gått for.


#14

Høns sa for siden:

Vi bytter fra vanlig eik til lys eik nå. Har valgt et som ikke er altfor lyst/hvitt. Jeg likte godt det gamle gulvet, men vi ser at gulvet har blitt veldig gult bare på to år, så da tenker vi det er bedre å bytte.


#15

Che sa for siden:

Det er akkurat det som er minuset med eik. Flott som nytt, men potensielt veldig gult til slutt.

En ny tanke har meldt seg i helga. Vi har åpen løsning mellom kjøkken og stue - med flis på kjøkken (åpent inn til gangen også) kanskje vi skal legge samme gulv på kjøkken og i gang også, når vi først skal bytte? Da kan vi velge annet gulv - men parkett i gang og på kjøkken - kan det funke?


#16

frukt sa for siden:

Hos meg er det parkett overalt, bortsett fra vaskerom og bad, og jeg synes det er fint når det henger sammen sånn. Har også åpen kjøkkenløsning.


#17

Madicken sa for siden:

Det var derfor vi valgte ask. Ask gulner ikke på samme måte som eik.


#18

meisje sa for siden:

Vi har samme gulv i hele førsteetasjen, eikeparkett. Man må jo være mere forsiktig med vannsøl på kjøkkenet, men har ikke fått vannskader på gulvet etter flere år. Vi tørker opp søl på gulvet med en gang. Det slipper man jo å tenke på om man velger flis på gulvet.

I gangen er det mest upraktisk, spesielt om det er løssnø ute, og folk kommer inn med snø på skotøyet sitt. Så hadde kanskje valg et mere praktisk gulv på nytt. Men har investert i en pappelina matte, og setter skoene i trappen, så gulvet er fortsatt uten vannskader også der.

På oppsiden er det utrolig deilig at heleetasjen er lik, jeg liker det veldiggodt.


#19

Che sa for siden:

Vi bor i Akk så regnfulle trøndelag - jeg har guttslamper med store føtter - så det er mye slaps som kommer inn - Det er ikke noe alternativ å ha noe annet i gangen (kun i vindfanget) - Vi får se. Jeg tror jeg har funnet en leverandør som har vårt gulv på lager.


#20

Che sa for siden:

Typisk meg å diskutere slike ting med alle jeg møter. En klok dame på jobben sa på en ting som bidro litt ekstra: «av og til må man velge det som passer best og ikke det man liker best» jeg er enig. Så da blir det det samme gulvet som vi har. Enstav eik. Da huset vårt ble pusset opp brukte eieren arkitektsvigersønnen som rådgiver. Det vises at det har vært en helhetstanke.- så vi velger å holde oss på det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.