Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan få bakgrunn på Teams-vindu?

#1

millact sa for siden:

Sitter på kjøkkenet, vil ha en finere bakgrunn. Hvordan får jeg det til?


#2

Maverick sa for siden:

Puss opp kjøkkenet. :knegg:

Jeg har ennå ikke sett en Teamsbakgrunn som ikke har sett mer corny eller stygg ut en hva nå enn av bøttekott og andre rare steder folk setter seg.

Har forståelse for at mange må ha en blurring eller digital bakgrunn av personvernhensyn.


#3

meisje sa for siden:

Høyreklikk på settings og velg fra bakgrunnsbilder, eller last opp ditt eget.


#4

Blondie sa for siden:

Jepp, bakgrunnsbilder.

Det er lurt å sjekke ut hvordan det fungerer før møtet. Jeg blir alltid veldig forstyrret av bakgrunner som beveger seg rundt hodet. Noen er mer urolige enn andre.


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Det er ikkje alltid ein kan få endre bakgrunn. Eg har to teams kontoer. På jobb kontoen kan eg endre bakgrunn, på skulekontoen kan eg ikkje.


#6

Simone sa for siden:

Eg pleier å velge «blur». Då blir bakgrunnen uklar slik at dei som er i rommet ikkje ser alt rotet. Men når vi har sosiale kaffepauser leikar vi oss litt med «gøye» bakgrunnar. Er også litt morsomt med den funksjonen som får det til å sjå ut som om vi sitt i eit klasserom eller i ein kinosal. Ein får enkel humor av å sitte for lenge på heimekontor!


#7

Wix sa for siden:

Jeg synes bakgrunner og blur er forstyrrende og ikke gir noe positivt inntrykk egentlig. Det skjer mye der rundt hodet, håret hopper og hvis noen plutselig ser mot sida så mister de nesa. Jeg synes dette ser mye teitere ut enn litt rot i bakgrunnen.

Men det er klart det er morsomt å leke seg med bakgrunner da. Men som bakgrunn for seriøse møter, så synes jeg det ikke går til det positive. Men folk må bestemme selv, det er jo litt av privatlivet sitt man viser frem og ikke alle vil det.


#8

Blondie sa for siden:

Nemlig, det Wix sier. Jeg blir bare sur av sånt. :sparke:

De fleste har vel en vegg som ikke avslører noe vesentlig i privatlivet? :gruble:


#9

Gerbera sa for siden:

Jeg har sjelden ledd så godt som da jeg satt i møte med ei annen i kommunen, og hun så ut som hun satt i et slott :knegg:


#10

Pappalille sa for siden:

Jeg er avhengig av å kunne blurre ut bakgrunnen i sånne møter. Rett og slett fordi vi bor så trangt at det ikke er til å unngå at barna mine kommer med i bildet til tider. Så får andre bare irritere seg.


#11

ingling sa for siden:

Jeg bruker blur-funksjonen som regel, og noen ganger jobbens offisielle logobakgrunn i eksterne møter. Irriterer meg litt over de som later som de sitter i fly eller noe sånt. :humre: Men bakgrunner og blur er helt vanlig hos oss, så det irriterer meg ikke.


#12

Molly sa for siden:

Er også avhengig av å bruke bakgrunn. Hvis ikke føler jeg at jeg tar med meg alle møtedeltakerne oppi sengen min som står rett bak meg. Det funker brillefint med hjemmekontor på soverommet, men ikke uten bakgrunn.


#13

Charlie sa for siden:

Jobben har noen standardbakgrunner, i tillegg til Teams sine.

Har i tillegg lagt inn noen gøye fra nett (oval office fra det white hus, en yacht, en balinesisk terrasse og litt sånt. Bare å google Teams eller Zoom background.) Har lagt dem til ved å bruke knappen øverst på bakgrunnsmenyen, tror det er + eller legg til eller noe sånt. Vet ikke om jeg har gjort det på enkleste måte. :knegg: , jeg lagret først bildet fra nett på eget område, og lastet det deretter opp på Teams. Har også lastet opp naturbilder fra nærområdet jeg har tatt selv, og bilde av veggen på møterom på jobb (vi er på hjemmekontor, men de innvidde kjenner igjen møterommet).


#14

millact sa for siden:

Det trengs, men det blir ikke nå. Verre at det ikke alltid er ryddet. Normalt har jeg ikke på kamera, men det hender. Er litt hyggelig å se de man snakker med.


#15

Charlie sa for siden:

Vi har noen kolleger som regelmessig gjør et poeng av at alle burde ha på kamera, og hinter til at man ikke følger med hvis de ikke kan se folk osv. Litt slitsomt, men gjør jo da at bakgrunner kan være et poeng for noen av oss. Kan sitte et sted i huset med nøytral vegg, men der er det litt dårlig sittestilling, så kan ikke sitte der fulle dager.


#16

Timar sa for siden:

Jeg har et standard bakgrunnsbilde tilsynelatende fra kontor. Det er forhåpentligvis rolig nok til å ikke irritere unødvendig. Jeg bruker bakgrunn i så og si alle møter siden jeg sitter på et barnerom. I tillegg sitter jeg i møter det meste av dagen, og da er det ikke aktuelt å flytte meg til en nøytral bakgrunn for hvert møte.

Jeg syns sånne morsomme bakgrunner liver opp i en ellers ganske så monoton møtehverdag, jeg da. Og ikke minst fine naturbilder folk har tatt selv. Får jeg hodet over vannet en dag, så skal jeg finne noen selv!


#17

ingling sa for siden:

Ja, fine bilder er jo bare hyggelig! Klarer ikke irritere meg over det. Skaper ofte litt uformell samtale også.


#18

Wix sa for siden:

Noen av oss er avhengige av å lese på munnen og da er det en stor ulempe med folk som ikke har på kamera. Vanskelig å be folk om å ha på kamera når de har gjort et eksplisitt valg om å ikke ha det også. I allefall synes jeg det er vanskelig å si at "mitt behov for å høre deg er viktigere enn dine behov for å ikke vise deg frem".


#19

Elise sa for siden:

Det er jo ikke bakgrunnene i seg selv som er irriterende, men flimringen som oppstår i skillet mellom hår og bakgrunn, eller hender og bakgrunn, osv. Noen ganger blir det fryktelig forstyrrende.


#20

Charlie sa for siden:

Det er jeg helt for. I de tilfellene jeg snakker om, er det kolleger som vil at alle skal ha kamera på, hele tiden, typisk i møter med mange tilstede. Også om man ikke sier noe eller har en rolle i møtet, i den forstand. Jeg har alltid på kamera når jeg sier noe eller om jeg leder et møte. Burde jeg sikkert sagt. :rødme: Jeg er enig i at om man kan, er det best å ha kamera på når man selv snakker. Er det møter med få personer, opp til sånn 5-6, ihvertfall, er praksis hos oss at alle har kamera på hele tiden, og med en sånn 3-4 deltakere ofte også åpen mikrofon, slik at det blir mer en «normal» samtale.


#21

Syrinx sa for siden:

Siden jeg har ligget under en stein siste drøye året så har jeg gått glipp av mye, og jeg har lurt på om jeg har gått glipp av en forventet nettikette siden jeg aldri legger inn bakgrunn og "alle andre" gjør det. Da skjønner jeg at jeg ikke har gått glipp av noe og kan fortsette som jeg gjør. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.