Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Overskap på kjøkken, hvordan ville du gjort det?

#1

Toffskij sa for siden:

Vi har kjøpt ny leilighet med splitternytt HTH-kjøkken (Focus Finér). :glis:

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=65788&amp;d=1619874394[/img]

Det er tydeligvis umoderne med overskap for tida, men jeg tror jeg vil ha overskap her, spesielt siden leiligheten har svært begrenset bodplass, og vi kommer til å trenge all oppbevaringsplass vi kan få her. Vi har for dårlig boevne til å ha åpne hyller, som jeg også skjønner er moderne. :humre:

Hvordan ville du gjort det? Skap på begge vegger eller bare den ene? Hvor høye skap? Jeg liker tanken på skap helt opp til taket, først og fremst siden vi ellers alltid stapper ting oppå skapene som så blir dekket med kjøkkenpels. (Det gjelder å kjenne sine begrensninger!)


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg ville hatt på begge veggene. Og skap helt opp, ja. (Kjenner meg altfor godt igjen i det du skriver.)


#3

meisje sa for siden:

Hvis du har overskap til taket på bakveggen, bør du også sette skap oppå høyskapsveggen, eller blir det seende rart ut. Velger du overskap på sideveggen, ville jeg stoppet ved enden av koketoppen, ellers blir det for massivt mot øya.

Hvis du skal ha overskap på den ene veggen ville jeg ha hatt den delen av kjøkkenet jeg står oftest ved benken uten overskap.

Ikke så mye hjelp til å velge altså..


#4

Pøblis sa for siden:

Takhøye overskap, ja. Vi har skap med glassdører i frostet glass og lys, det funker veldig bra. Skap enten på begge veggene eller på veggen der trådhyllen henger nå.


#5

-ea- sa for siden:

Helt hvite overskap blir sikkert fint her. Ville hatt skap på veggen til høyre, men ikke helt inntil hjørnet der bak. I tillegg et dobbeltskap midt på bakveggen, dette i bare "vanlig" høyde og ikke takhøyt.


#6

Blå sa for siden:

Vi er som dere og har skap hele veien opp. Ett av skapene har glassdører slik at inntrykket ikke blir så massivt.


#7

mkj sa for siden:

Dette var et godt forslag. Da blir det ikke så massivt.

Men vær litt kritisk på hva dere tar med dere. Man trenger ikke mange av alt mulig rart.

Og Grattis med ny leilighet


#8

Pelen sa for siden:

Jeg har ikke lest de andre svarene. Jeg tror det blir penest å ha overskap som er like høye som høyskapene. Jeg skulle ha overskap på veggen rett frem. Om man har overskap på veggen til høyre føles kjøkkenet smalere. Det må sjekke hvordan det går å løse hjørnet til venstre, men det kan trolig HTH fikse. Se om dere kan finne ut hvilken HTH-butikk de har vært hos, der har de sikker tegningene.


#9

mkj sa for siden:

Jeg ville også ha booket time i en kjøkkenbutikk, de kan ha hode forslag


#10

Toffskij sa for siden:

Tross min motstand mot åpne hyller har jeg lurt litt på om det ville være fint med nettopp hyller inne i det venstre hjørnet, til store kjøkkenmaskiner, for eksempel (ismaskin, riskoker osv.).

Men ja, vi skal absolutt be HTH om råd. Lurt å spørre forrige eier om butikken! :jupp:

Har dere noen ekstra superlure løsninger i overskapene deres som jeg burde tenke på?


#11

Chanett sa for siden:

Eg hadde tatt kvite overskap på bakveggen. Ikkje noko anna. Men eg liker jo ikkje overskap. Fnis.


#12

Toffskij sa for siden:

Jeg er veldig mye mer opptatt av lagringsplass enn estetikk her (og jeg synes heller ikke overskap er stygt).


#13

Strå sa for siden:

De skapene på venstre side, de må forlenges på et vis, i hvert fall hvis jeg får bestemme. Fettpels på toppen er jo ekkelt. Utover det må jeg se på bildet igjen før jeg ev. kan komme med tips.


#14

Strå sa for siden:

I hjørnet til venstre på bildet, går det an å ha plass på benk til kjøkkenmaskiner o.l. der og i en hylle over det, altså to høyder? Over der kan dere ha et hjørneoverskap kanskje? Lampene i høyre hjørne er veldig stilige (og trenger ofte støvtørking innbiller jeg meg). Skal de lampene bli begrenser det plassering av overskap på veggen over kummen. Jeg syns de skal få bli. Jepp. Er det plass til overskap på den veggen da? Inntrykket blir muligens mindre massivt om dere setter opp overskap på omtrent halve høyre vegg.


#15

Luftslottet sa for siden:

Jeg ville hatt så mange overskap som mulig, men kanskje slette og hvite?

Vi makset lagringsplass i nytt kjøkken og jeg har ikke angret et øyeblikk. :hamster:


#16

Toffskij sa for siden:

Lampene kan godt få fyken.


#17

Shun sa for siden:

I hjørnet til venstre har jeg et sjalusiskap med mye lagringsplass. Leverandøren er Norema, men de eier HTH også.

Og det går an å få frontforinger til eksisterende innredning, sånn at dere får enhetlig skap helt opp til taket.


#18

Stompa sa for siden:

Akkurat dette tenkte jeg også; sjalusiskap og foringer på toppen hvis de nye skapene skal være takhøye. :jupp:


#19

Selma sa for siden:

God plan! I tillegg ville jeg valgt hvite overskap på bakveggen. Jeg ville unngått hjørneskap som gir skrå hkørner. Det roter til inntrykket, synes jeg


#20

Selma sa for siden:

Et annet tips - HTH har sokkelskuffer. Da kan du bytte ut sokkellisten med ønsket antall sokkelskuffer. Jeg lagrer kakeformer, brett og annet jeg ikke bruker så ofte i mine sokkelskuffer


#21

Charlie sa for siden:

Sokkelskuffer er fint hvis det går (dvs at gulvet er ordentlig vatret, men det er det vel, om det er nytt.

For min del er jeg über-opptatt av lagringsplass i små enheter, og ville absolutt hatt overskap på begge vegger. Foretrekker skap helt opp, og synes Meijse har et poeng i at veggen til venstre da også bør ha skap til tak.

Kan gjerne se litt på om det bør være f.eks. slette, hvite dører, ja. Ikke for mye glass, fordi med liten plass kan det bli behov for å fylle skapene på en ikke-estetisk måte. :knegg:


#22

Strå sa for siden:

Hva er den svarte greia i taket i venstre hjørne?


#23

Pelen sa for siden:

Ser ut som en dobbel spot.


#24

Toffskij sa for siden:

En dobbel spot, ja.


#25

IzziCreo sa for siden:

Oy! Jeg husker dette kjøkkenet fra boligsøket som jeg har på Finn :hyper: Husker at jeg likte det da også :nemlig:

Stemmer for sjalusiskap eller hyller til kjøkkenmaskin, vannkoker, brødrister etc i hjørnet. Genialt hvis du kan få til et stikk der og sjalusiskap, for da kan du bare trekke ned skapet for rot og ha alle de duppedittene stående er - med strømuttak. Vi har et sånt hjørneskap (dog med dør da Ikea ikke hadde sjalusiskap da vi fikset kjøkken.

Jeg ville unngått glassdører på overskap. Glassdører fører til at du kan ha mindre i skapene enn med vanlige dører - for da må det liksom se pent, symmetrisk og generelt endel luft mellom tingene :knegg: Been there, done that og har lært :nemlig:

Usikker på om det kan bli massivt med skap på begge vegger. Det må ses i tegneprogram tror jeg. Med de frontene så kan det gå. Jeg tror faktisk ikke jeg ville brutt med hvitt eller annet. Hvis mest mulig skap er målet, så ville jeg gått for samme for å unngå mer uro.

Dere er som oss antakelig - hvor mye kan stables og legges på åpne hylleflater :knegg:


#26

Erica sa for siden:

Jeg ville hatt overskap i samme farge som veggen for at det skal oppleves minst mulig ruvende. Dette var veldig luftig og fint og ga et godt inntrykk, men jeg forstår også behovet for lagringsplass. Jeg tror det ville blitt penest med små overskap, type campingvognstil, men jeg antar det blir for lite lagringsplass for dere, og da ville jeg gått for slik som går til taket istedet. Få leverandøren til å tegne ulike forslag så er det lettere å se hvilket inntrykk det gir.


#27

Shun sa for siden:

Jeg har sjalusiskap både i det venstre og høyre hjørnet hos meg, med vindu i mellom.
Det hindrer jo overskap over vasken på kjøkkenet deres, men er gode hjørne og lagringsløsninger.

Jeg har også sokkelskuffer, og de er verdt hver krone.


#28

Toffskij sa for siden:

Update: Nå har vi snakket med HTH, og my eyes, den prisen! :what: IKEA-skap koster altså omtrent en tredjedel. Hva sier dere, ville dere kombinert denne løsningen med hvite, matte IKEA-skap inkl. et par vitrineskap på veggen over vasken? (Lommeboka sier at dette er en utmerket idé.) Hvilke fronter ville dere i så fall hatt? Jeg har en kombinasjon av Kungsbacka matt hvit og Jutis vitrinedører med aluminiumkant på IKEA-planleggeren min, vad tycks?


#29

meisje sa for siden:

Sjekket du HTH gjør det selv, de er mye rimeligere enn hth kjøkken butikkene. Jeg ville ikke kombinert vitrinedører og hvite dører i tillegg til trefarget dere allerede har. Jeg skulle valgt enten kun hvite dører eller kun vitrinedører. Fordi jeg syns det blir et for urolig uttrykk.


#30

Snippa sa for siden:

Jeg ville gått for HTH.


#31

millact sa for siden:

Her har HTH nå tilbud på diverse. Sjekket om det også gjelder hos dere?

Jeg kunne godt kombinert. Har tidligere kombinert Norema med Ikea.


#32

mkj sa for siden:

Jeg synes du kan ha Ikea.

Vi planlegger også en utvidelse av kjøkken i nytt hus. Regner ikke med at det blir billig akkurat. Har lyst på en sånn løsning med barkrakker, for vi kjøper dyrt spisebord, så greit at ungene kan spise litt ved benken. Hvor stor åpning er det mellom benkeplaten og høyskapene? Og synes du at det egentlig er for trangt?


#33

Millen sa for siden:

Dette.


#34

Polyanna sa for siden:

Ikea. :nemlig:

HTH er innihelvete oppskrytt og overpriset.


#35

Pøblis sa for siden:

Det Poly sa. :nemlig:


#36

Tjorven sa for siden:

Vi har HTH nå fordi det var det som fulgte med leiligheten. Jeg synes på ingen måte at kvaliteten er bedre. Og hvis du synes "byggetegningene" til Ikea er litt dårlige, så er det virkelig ingenting sammenlignet med HTH sine. Ikea er en drøm i forhold.

Så jeg ville gått for glatt Ikea. Og noen glasskap innimellom for å ikke gjøre det for massivt.

Men jeg eier altså overhodet ikke noe interiørgen. Jeg ser kun på funksjonalitet. Så hvis du skal ha det pent må du høre på noen andre enn meg


#37

Toffskij sa for siden:

Tror nesten det må bli sånn. Jeg har plenty av andre ting jeg heller vil bruke mellomlegget på, for å si det sånn. :nemlig: Jeg tror vi skal få til å få det pent også.


#38

-ea- sa for siden:

Jeg syns det hørtes bra ut med de ikea-skapene du foreslår.


#39

sindrome sa for siden:

Kjør på med Ikea!


#40

Toffskij sa for siden:

Nå fikk jeg plutselig lyst til å kombinere med turkise høyglansdører (Järsta). Men høyglans er slitsomt, eller?


#41

Polyanna sa for siden:

Tenker at høyglans er lett å vaske, men til gjengjeld så viser fettflekker godt.


#42

Toffskij sa for siden:

Vaske hele tida er jo ikke akkurat min stil. :knegg:


#43

Polyanna sa for siden:

Tror du er godt hjulpet med å dra over med en sånn en gang i blant når det plager deg. (hvis det plager deg...)


#44

Nenne sa for siden:

Hvis du ikke vil ha samme typen treverk som er der fra før ville jeg gått for hvitt. Ikke noe farget. Det tror jeg vil gi et reinere inntrykk.

Jeg er heller ikke så glad i høyglans, men det er jo en smakssak.


#45

Robyn sa for siden:

Personlig ville jeg valgt glatte hvite fronter. Ikke vitrine og ikke farget. Heller ha andre detaljer med farger som kan lettere byttes, evt male veggen.
Men det er meg personlig. Jeg går fort lei, og de turkise dørene ville jeg sikkert hatet som pesten allerede til jul. :knegg:
Er også enige i at det bør fores mellom skap og tak på høyskapene.


#46

Storm sa for siden:

Jeg tror turkis kan bli riktig så fint sammen med det lyse treet. Og skulle du/dere bli møkkalei etter noen år, koster det nok ikke veldig mye å bare bytte ut de få dørene med noen andre fra Ikea.


#47

Polyanna sa for siden:

Jeg er med på pro-turkis. :nemlig: Det er jo bare dørene, så ikke enormt dyrt å bytte.


#48

star sa for siden:

Jeg hadde mye heller tatt kjøkkenet i høyglans i forrige bolig enn det semiglatte jeg har nå. Får ikke dørene rene.


#49

Myria sa for siden:

Turkise dører. :elsker:


#50

-ea- sa for siden:

Har hatt hvit høyglans fra ikea, og syns ikke det ble mye merker på det. Du har jo ikke småbarn heller.
Hadde nesten tenkt å foreslå hvit høyglans sammen med de hvite glassdørene du linket til, da hadde alt hatt ca samme glans på overflatene.

Å ha alle dørene i samme turkise farge blir fint. Men ingen glassdører da, eller jo hvis glasskapene er turkise inni så du holder samme fargeinntrykket på alle skapene.


#51

Pelen sa for siden:

Turkise dører kan bli flott. Ellers hvitt og ikke blanding med vitne og hvitt.


#52

Strå sa for siden:

Ja det var søte lille bildet sitt det. Men helt ærlig talt, jeg ville ikke hatt turkis kjøkken. Glatte flater er jeg helt for.


#53

Toffskij sa for siden:

Det blir IKEA – to vitrineskap over vasken med Jutis vitrinedører, resten Voxtorp i hvit høyglans. 80 cm høye overskap i flukt med høyskapene i overkant på begge vegger (men ikke skap over halvøya). Så får vi håpe det blir fint og funksjonelt!


#54

Nenne sa for siden:

Så de stopper før hylla som henger over halvøya i dag? Jeg prøver å se det for meg. :)


#55

Toffskij sa for siden:

Jepp.


#56

sindrome sa for siden:

Anbefaler vitrineskap med frostede glass, da kan du få lys og ikke måtte tenke så mye på hvordan du har stablet.



#58

-ea- sa for siden:

Det ble jo fint.


#59

millact sa for siden:

Så flott det ble!


#60

Storm sa for siden:

Lekkert!



#62

Fersken sa for siden:

Så fint! Overskapene virker mye mindre ruvende når de kom opp enn på tegningene.


#63

Toffskij sa for siden:

Jeg synes det ble ganske stilig, og ikke minst er hamsteren fornøyd med at det nå blir plass til alle kjøkkentingene i skap og skuffer! :jupp:


#64

Luftslottet sa for siden:

Kjempefint! Akkurat sånn ville jeg valgt det selv. :jupp:

:medhamster:


#65

Tjorven sa for siden:

Det ble fint. Og ikke minst - masse lagringsplass.


#66

Lyppa sa for siden:

Flott :D !


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.